Skryté síly v člověku: Čakry a kundaliní

Skryté síly v člověku: Čakry a kundaliní https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95888/skryte-sily-v-cloveku-cakry-a-kunda-d6V-95888.jpg 5 13 2

Kniha duchovního učitele, zakladatele systému Jóga v denním životě, podle něhož cvičí lidé po celém světě, nás podrobně seznamuje s působením našich energetických center a v nich obsažených skrytých sil, které určují náš osud. Praktikováním jeho systému jógy se mohou probudit a otevřít naše vnitřní silová centra. S jejich pomocí se nám podaří to, co si tak usilovně přejeme - žít smysluplným životem v harmonii, míru a štěstí. Autor nás v této knize seznamuje s charakteristikou osmi hlavních lidských energetických center (čaker) a nabízí nám hluboký vhled do pochopení jejich funkce a významu pro náš život. Vede nás krok za krokem na cestě dovnitř nás samých a popisuje nám, jak nalézt a využít skryté síly dřímající v energetických centrech k duchovnímu rozvoji a ke sjednocení s naším skutečným Já. Kniha popisuje také jinak málo zmiňovanou bindu čakru, jedno z nejpozoruhodnějších a nejdůležitějších energetických center v lidské bytosti. Lidé vždy snili o objevení "elixíru mládí". Tento elixír mládí, vitality a zdraví se skrývá v Bindu čakře a pomocí určitých cvičení může být objeven a využit.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Die verborgenen Kräfte im Menschen: Chakras und Kundalini , 1987


více info...

Přidat komentář

Azmodan
23.03.2020 5 z 5

Výborná nádherná kniha. Má krásné grafické zpracování. Vyobrazení čaker je zážitek sám o sobě. Jenomže to je jen obal. Co je pod ním je ještě lepší. Je to nedílná součást knihy "Joga v denním životě", která doplňuje praktické rady jak cvičit, dýchat a praktikovat mentální techniky jejich duchovní složkou, jejich duchovním rozměrem, něčím, co jogu povyšuje nad prosté fyzické cvičení sladěné s dechem. Kniha otevírá brány jistých morálních, etických principů a zásad, kterými, když se budeme řídit nic nepokazíme. Nenásilnou formou nám představuje jisté duchovní cesty, jejichž dodržováním se z nás může stát "lepší člověk". Člověk, který kolem sebe bude šířit pohodu a klid a ne zlobu a nenávist.
Kniha obsahuje i několik zajímavých příběhů. Nedovedu si představit, že by podle této knihy někdo dokázal samostatně cvičit (což u Jogy v denním životě by mělo být bez problémů), nicméně i sám autor několikrát upozorňuje na fakt, že tato "úroveň poznání" je spíš na praktikování s mistrem, není to samostudium.
Její jediná, ale o to silnější chyba je její nesehnatelnost! Vydání, které popisuji je z roku 2004 a dá se sehnat na různých burzách, nicméně bohužel jen sporadicky a za dvou až trojnásobnou cenu než jaká byla v době vydání. Je to škoda, myslím si, že koho zajímá kniha Joga v denním životě musí zajímat i tato!!!

vesirena
11.02.2012 5 z 5

Kniha seznamuje s teorií čaker- kosmických enrgetických center v lidském těle...
celá kniha je proložena asi 25 krátkými podobenstvími- příběhy, které sami o sobě jsou neskutečnou studnicí poznání

čtivá kniha, plná poznání a moudrosti