Sisi - Osamělá císařovna

Sisi - Osamělá císařovna https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313806/mid_sisi-osamela-cisarovna-CZL-313806.jpg 4 18 9

Sisi (A. Pataki) série

< 2. díl

Sisi už ví, že vládnout není jednoduché ani po boku mocného manžela Františka Josefa, který jí dává najevo, jak moc ji potřebuje. Milovanou „královnu víl“ dusí přísná pravidla na vídeňském dvoře, plném rivality a intrik. Touží po volnosti, po jízdě na koních a po milující náruči. Čím víc se cítí osamělá, tím častěji prchá z Vídně. Jenže kam utéct před osudem?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Sisi - Empress on Her Own , 2016


více info...

Přidat komentář

SimulinaT
19.06.2023 4 z 5

Chuderka krásná císařovna no teď mě to láká podívat se do Vídně do paláců. Podle Sisi krása a peníze štěstí a klid nepřinese i když by láska .

Mi--LADA
08.08.2022

Styl romance není nejhorší, i když ani vyloženě neoslní. I já musím pominout historické nepřesnosti o skutečné osobnosti a její době. Je lepší to brát s nadhledem, skoro jako fiktivní romanci než dějepisnou vzpomínku na známou císařovnu. Nesmíme se nechat zmást pseudohistorickým přístupem, kdy je román psaný skoro jako deník plný faktů, popisující třeba i hodinu po hodině ("Den strávila rychlou jízdou na koni a vrátila se do paláce jen na krátkou polední pauzu a lehký vývar. Odpoledne znovu usedla na koně a vyjela do polí, kde trénovala skoky... V této části dne již ve Vídni chřadla, bolívala ji hlava, mívala stažený žaludek..."). Jeden potom neví, čemu ještě věřit a co už je fikce. To není nejlepší přístup k historické látce.
S vědomím toho, že to není přesné, to jde přečíst, ale i snadno oželet a dát přednost něčemu jinému. Já osobně nedočetla, mám toho teď na čtení dost a musím víc vybírat, čemu věnuju svůj čas. Vyloženě na odpad to ovšem také není.


bookcase
24.05.2020 4 z 5

jako historický román pěkné, pokud tedy pomineme nepřesnosti a bludy, které se vysvětlují zde v recenzi. Vůbec jsem nevěděla, že jich autorka udělala tolik, škoda. :(

Leonor
30.12.2019 2 z 5

Autorka pokračuje ve stejném duchu jako v předchozí knize. Hezký sloh a barvité líčení bohužel zaniká kvůli neskutečným historickým nesmyslům, nemožným dobovým zvykům a nemyslitelnému chování lidí v 19. století.

alnahu
27.12.2018 3 z 5

I já jsem nebyla z této knihy příliš nadšená, čekala jsem od ní víc. Příběh císařovny Sisi-výjimečné ženy, mi příliš neoslovil.

Jana K
18.05.2017 odpad!

Po přečtení první knihy o císařovně Alžbětě této americké autorky jsem byla doslova znechucená. To jsem ještě netušila, že celý tento skvost bude mít bohužel pokračování a paní Pataki mě bude znovu týrat svou naprostou neznalostí života této pozoruhodné ženy. Předchozí díl skončil uherskou korunovací a já si nesmírně oddechla, že mám četbu konečně za sebou. Rok se však s rokem sešel a já musela absolvovat četbu dalších neuvěřitelných a nesmyslných kapitol z císařovnina života, tentokrát od konce šedesátých let až po její tragickou smrt.
Ať se snažím, jak se snažím, žádná pozitiva na knize nemohu najít. Ani historická fakta, ani literární kvalita, ani čtivost, prostě nic. Velice nerada dávám knihám nulové hodnocení, ale tady v tomto případě opravdu nemohu jinak. Můžeme jen doufat, že příště si paní autorka vybere jiné, jí bližší téma, které bude schopná zpracovat, když jí evidentně poměry na císařském dvoře 19. století nic neříkají. Více v mé recenzi.

Sisssi
14.05.2017

Velmi pokřivený pohled na císařovnu Alžbětu a její rodinu. Tuctový pseudohistorický román plný klišé a zkreslení.

Maja44
30.04.2017 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem neváhala sáhnout po druhém a ani pokračování mě nezklamalo. Úžasné čtení, které mě nadchlo a stáhlo do děje. Vřele doporučuji!

orinka3
16.03.2017 3 z 5

Přijde mi to zbytečně mnohoslovné. Autorka jde příliš dopodrobna a knize chybí švih. Nedočetla jsem.

Štítky knihy

Sisi, císařovna Alžběta Bavorská, 1837–1898 romance

Autorovy další knížky

Allison Pataki
americká, 1984
2016  70%Sisi - Osamělá císařovna
2015  65%Sny císařovny Sisi

Kniha Sisi - Osamělá císařovna je v

Právě čtených3x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce54x
Chystám se číst18x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x