Plán plavby

Plán plavby https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496359/bmid_plan-plavby-nwf-496359.jpeg 4 92 29

Sestry Beckovy série

1. díl

Anna zůstane v životě sama. Její snoubenec tu náhle není a naplánovaná plavba zůstane zapomenuta v moři smutku. Anna není schopná vstát z postele, život pro ni ztratil význam. Dokud jednoho dne necinkne mobil s upozorněním, že právě dnes je ten velký den - den, kdy si s Benem naplánovali vyplout na plachetnici z Floridy do Trinidadu. Anna se rozhodne vydat na dobrodružnou cestu sama. Uprostřed oceánu se jí podaří najít nejen sebe samu, ale také novou lásku a spolu s tím i smysl života. Annina plavba představuje čtivý cestopis mapující Bahamy či Bimini a další ostrovy Karibiku. Dozvídáme se o místních zvyklostech a zajímavostech i o přírodních katastrofách, které tyto často sopečné ostrovy pustoší. A také o tom, jaký je život na malé plachetnici uprostřed rozbouřených vod, a že to člověk sice může zvládnout sám, ale lepší je to ve dvou.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Float Plan , 2021


více info...

Přidat komentář

Lionela86
17.12.2023 4 z 5

Víkendová jednohubka :-) Malililinko mi vadila ta nespisovnost, malililinko mi vadily nějaké technické nesrovnalosti (mám kluka, co plachtí, a já občas pobývám na lodi s ním). Ale je to červená knihovna, ne jachtařská příručka, takže účel rozhodně splnila :-)

ElessaRiverbow
09.08.2023 2 z 5

Do knihy jsem se vůbec nemohla začíst, trvalo mi to téměř polovinu knihy. Nejspíše to způsobil autorčin styl psaní, který mi vůbec nesedl. Ze začátku jsem postavy moc nemusela, ale postupem času jsme si k nim našla cestu a oblíbila si je. Konec byl předvídatelný, i když chvilku před ním mě jedna věc překvapila. Jako oddechovka dobré, ale celkově mě to bohužel vůbec nebavilo.

~ 2,5/5 ~


AlenaF
15.06.2023 4 z 5

Příjemné oddechové čtení.

Karin94
31.05.2023 5 z 5

Milá, ale aj smutná a pútava romantická oddychovka, kde sa s hlavnou hrdinkou Annou vyberieme na obrovské dobrodružstvo, plné zaujímavých a krásnych miest.

Zistila som, že obľubujem knihy, ktoré nás čitateľov vezmú na miesta nám neznáme a spoznávame tak niečo nové a vzrušujúce.

Inak tomu nebolo ani v tejto knihe, ba dokonca tu to bolo ešte lepšie, pretože tých ostrovov a miest je tu spomenutých viac než dosť. Vidieť, ako si autorka dala pri práci na tejto knihe záležať, opísané miesta vám prídu veľmi autentické.

Aj keď si knihu budete užívať plnými dúškami vďaka opisom ostrovov, delfínov, korytnačiek, či pohostinnstvu úžasných a ochotných latinsko-amerických ľudí, v príbehu nechýba ani tragédia.

Bolo to krásne čítanie a ja ho odporúčam už len preto, lebo nám už čoskoro začne leto a myslím si, že nebude nič vhodnejšie ako si zobrať do rúk práve túto knihu.

alzbeta4340
03.05.2023 4 z 5

Plachtění a obzvlášť na moři ve mě vzbuzuje velký respekt, takže jsem se o Annu docela bála. Naštěstí potkala Keana, pak už byla plavba bezpečnější a vyléčila zlomené srdce.

Lofda
07.04.2023 5 z 5

Dokonalost! Přesně ten typ příběhů co mám ráda. Oba dva si prožili ztrátu, museli změnit svoje plány a v tuhle chvíli možná přesně neví jak dál. Prostě se objevila cesta a oni se po ní vydali, lépe řečeno jejich cesty se sejdou a oni vyplují společně.. Autorka vůbec netlačí na pilu, prostě nechává příběh plynout. A ono to funguje. Žádné velké zvraty, i když párkrát nastala chvíle, že jsem zadržela dech.. Celé to vyprávění, všechny ty popisy míst (děkuji opět Google mapám, že jsem mohla být o kousek blíž), všechny ty pocity.. Za mě to krásně šlapalo a já už se těším na další díly, ráda si přečtu i příběhy dalších postav z knížky..

gretl74
04.03.2023 3 z 5

Příjemné nenáročné čtení, v daném žánru rozhodně jedno z těch lepších. Karty příběhu jsou rozdány hned na začátku, takže vše spíš tak poklidně plyne než aby se konala nějaká velká překvapení, ale to vůbec není na škodu. Jedno velké mínus - skok ze skály do neznámé vody nemohu akceptovat ani v knize, tato "romantika" už usadila do invalidního křesla hodně lidí. A jedno velké plus - itinerář cesty, který by opravdu mohl fungovat, i s popisy jednotlivých ostrovů, které jsem si poctivě hledala na Google mapách. Na jachtu bych to úplně neviděla, ale už teď začínám mít tu pravou prázdninovou náladu...
3.5*

kikikrat
21.02.2023 4 z 5

Ze začatku mi byla hlavní hrdinka protivná a trvalo mi, než jsem si jí přišla na chuť. Ale jak ubíhal děj a jak se hlavní hrdinka měnila stávala se i pro mě snesitelnější a nakonec jsem si ji oblíbila. Jejího společníka jsem si oblíbila hned i když i jeho doprovázeli chmury. Příběh vypráví o vyrovnání se s tragédií a je to určitě důležité poselství. Krásné prostředí i láska byla jen krásným bonusem.

Anie94
18.02.2023 4 z 5

Kniha sice zacina obrovskou tragedii, kterou si nikdo z nas, kdo to nezazil, neumi ani predstavit. Ale jak cteme dal, tak nam kniha nabizi krasny pribeh plny smireni, prijeti a odhodlani se s tragedii vyporadat. Prostrednictvim Anny se dostavame na rozlicne karibske ostrovy, kdy pri cteni slastne privirate oci a prejete si tam byt. Do dokonalosti uz chybi jen poznat Keana, kteryho mimochodem miluju i ja. Po docteni jsem citila hrejivy pocit na hrudniku, a knizku jsem odkladala s usmevem na tvari a s vedomim, ze laska je!

PosPol
13.02.2023 5 z 5

Po dočtení této knížky jsem měla chuť prodat byt, koupit jachtu a vyrazit na moře. Pak mi došlo, že mám chlapa, co je hróóózně přízemní. Pak jsem rozklikla ceny pronájmu jachet. Pak jsem se zase vrátila zpět na zem .
️Přísámbohu, že jsem při čtení cítila vítr ve vlasech, na rtech sůl a při zavření očí viděla ty tyrkysové mělčiny a tmavomodré hlubiny kolem Karibiku! A ta chuť na piňa coladu . Anna s Benem koupí jachtu a plánují proplout ostrovy Karibiku. Jenže Ben se rozhodne opustit nejen Annu, ale i celý svět a spáchá sebevraždu. Po více než 10 měsících od chvíle, kdy se Anně zhroutil svět, jí pípne upomínka, že dnes je ten den, kdy spolu měli vyplout.
️Anna se sebere a sama vypluje. Po pár vcelku nebezpečných příhodách zjistí, že plout sama není tak úplně bezpečné a rozhodne si najmout zkušenějšího lodivoda.... To by nebyl osud, aby jí jednoho nepřivál do cesty. A tak se dva zmrzačení lidé, byť každý jiným způsobem, plaví na jedné malé jachtě z ostrova na ostrov. Zapomene Anna na Bena? A pustí si Keana blíže k tělu? To už si musíte přečíst sami.
️Knihu jsem si opravdu užívala, ano, je lehce prvoplánová, ale to příběhu na kvalitě neubírá. Popisy ostrovů, delfíni, želvy, velryby, pohostinnost a vstřícnost latinsko-amerických lidí, občasná bouře, skrze kterou však vždy vysvitne slunce a kapka romantiky, víc snad ani nepotřebuješ, milý čtenáři .
️Užívala jsem si vyhledávání ostrovů, autorka si dala práci a vše je zcela autentické. Líbí se mi dotknutí tématu deprese a dopadu na všechny, kterých se sebevražda týká. Anna je skromná, ale neuvěřitelně silná a odvážná, já bych na moře sama určitě nevyplula. A také měla štestí na hodné lidi, přijde mi odvážné, až neopatrné, jako samotné ženě vlézt na každou loď, kam mě pozvou .

Jaruš71
01.02.2023 5 z 5

Tak to bylo pěkný, opravdu stojí za přečtení. Těším se na další díly

PetraBery
29.01.2023 3 z 5

Anna po smrti svého snoubence absolvuje naplánovanou cestu jejich plachetnicí. Plavba je její terapií na bolest a určí i další směr jejího života. Hezká romantická odpočinková knížka.

Miška935
05.12.2022 5 z 5

Naprosto odpočinková kniha, která se mi neskutečne líbila. :) takový plán plavby je skvělý, tak ještě mít loď a můžeme vyrazit měla teda odvahu.

lucisa.n
18.11.2022 3 z 5

Anna zůstala po smrti svého snoubence sama s odkázanou plachetnicí. Na které se společně měli plavit Karibikem až do Trinidadu, kde se měli také vzít. Takový byl plán, který ale překazila Benova sebevražda.. Naplánované datum vyplutí se blíží a Anna se rozhodne, že se na plavbu vydá sama a uskuteční ji. A to i přesto, že sama nikdy loď neřídila. Vydává se tedy na moře, vstříc naplánované plavbě, uctít Benovu památku a možná se taky odrazit ode dna a začít něco nového :)

Tohle byla příjemná oddechovka plná geografie, lodí a také romantiky. Geografické popisy velmi oceňuji, Karibik je tu vykreslen opravdu krásně :) Člověk se občas musel kouknout i na net na obrázky. Co se týče lodní problematiky, tak to je pro mě španělská vesnice a vlastně mě takové popisy ani moc nebavily, bez těch bych se obešla. Hlavní linkou je ale samozřejmě ta romantická :) Je hodně pomalá, ale očekávaná. Holky psaly, jak u toho řvaly a byly dojaté… a já nic :D Ne, že by se mi kniha nelíbila, ale jednoduše mě ten příběh tolik nevtáhl. Za konec jsem ale ráda, stejně jako ostatní :)

Renike
26.10.2022 5 z 5

To bylo moc pěkné, až na tu nespisovnu češtinu. To byla dost vážná a chvílemi moc smutná kniha, k čemu mi tá kreslená obálka moc nesedla. Už se mi poštěstilo plachtit na moři, čili ty problémy jsem prožívala a chápala. Děj byl moc hezký a obouma jsem moc fandila - jak Anne, tak i Keane. Pokud bude pokračování, určitě přečtu.

E.T.007
07.10.2022 4 z 5

Veľmi pekný príbeh, a aj keď sa začína smutnou udalosťou, vôbec nie je depresívny či smutný. Je o hľadaní vnútornej sily, o viere a nádeji v lepší zajtrajšok. Navyše, autorka nám v ňom ponúka úžasné dobrodružstvo spojené s plavbou po mori, ktoré máme možnosť zažívať spolu s Annou. Neraz som si priala byť na palube spolu s ňou. A tiež s Keaneom. :)

Annyshga
07.09.2022 5 z 5

"Myslím, že když se někde zdržíš moc dlouho, začneš to všechno považovat za samozřejmost. Když ale zůstaneš v pohybu, kouzlo a půvab se nestačí vytratit." Keane

V pár stránkach se skrývá neskutečně moc emotivní příběh při kterém vám ukapne nejedna slza. Smutek, sebepoznání, odpoutaní a hlavně nový začátek, to vše potká Annu na její plavbě kolem světa. Příběh začíná smutným dopisem na rozloučenou. V tu chvíli se na mě přenesla ponurá nálada a prožívala jsem s Annou smutek ze ztráty snoubence. Bylo až neskutečné, jak vás kniha dokázala pohltit. Klobouk dolů při Annině neuvěřitelném odhodlání vydat se sama na šíré moře. Jsem ráda, že toto rozhodnutí po pár katastrofách přehodnotila a autorka nám tak mohla představit Keana který mi ihned přirostl k srdci. Jeho moudra byla nádherná a knihu skvěle doplňovala. Tento příběh opravdu stojí za přečtení. Jediné co mě mrzí je, že neměl více stran. Upřímně jsem čekala klasickou romantickou knihu ale smetla mě obrovská vlna emocí a neměla jsem slov .

moma08
02.09.2022 5 z 5

Byla to fajn kniha, která mě dokázala zabavit na pár hodin.
Zavřu oči a vidím se plout někde na moři, jako Anna a jsem ráda, že mě ten děj tak vtáhl do sebe.
Keane byl zlatíčko.
Určitě to mělo svou originalitu a zrovna tohle je kniha u které mě mrzí, že neměla více stran.

Ralemo
29.08.2022 5 z 5

Velice povedená kniha, s velice smutnou zápletkou v podobě sebevraždy přítele. Anna musí začít od začátku a snaží se neustále jen plnit jeho sny, do doby, než si uvědomí, že se nemůže neustále řídit někým jiným. V tom ji pomůže sexy dobrodruh Ben, který otočí její život o 360 stupňů. Velice originální zápletky, krásné prostředí různých ostrovů a objevování nových míst. Některé věcí jsou méně reálné, každopádně kniha za přečtení určitě stojí. :)

ivetdos
29.08.2022 3 z 5

Nebylo to špatné, vcelku smutné čtení, ale nijak ve mně nezanechala hlubší dojem. Má rozhodně originální námět a díky krátkým kapitolám se svižně četla, ale čekala jsem něco víc. Nedokázala ve mně vyvolat silnější emoce.

Autorovy další knížky

Trish Doller
německá
2015  78%Aspoň trochu normální
2014  78%Kde hvězdy stále září
2022  83%Plán plavby

Kniha Plán plavby je v

Právě čtených1x
Přečtených116x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených5x
Knihotéce138x
Chystám se číst100x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x