Sedmimílové boty

Sedmimílové boty https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45983/bmid_sedmimilove-boty-6jD-45983.jpg 5 34 7

Slavný americký cestovatel, dobrodruh, publicista a spisovatel Richard Halliburton (1900–1939) se svým osobitým vtipem a originalitou provází čtenáře přes oceány a kontinenty na místa nejznámějších historických událostí a rekonstruuje činy, které vstoupily do dějin. Z legendární americké pevnosti Fort Jefferson v Mexickém zálivu míří přes ostrovy Karibského moře na Santiago de Cuba, dějiště nejzhoubnější bitvy španělsko-americké války, zastavuje se na Haiti u historie černošského krále Christopha, navštěvuje Kolumbův hrob v Santu Domingu a pátrá po skutečném místě Kolumbova přistání. Cestuje do Turecka, Řecka, Palestiny a Etiopie.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Seven League Boots , 1935


více info...

Přidat komentář

Venda32
12.08.2020 5 z 5

Naprosto senzační kniha. Kdyz jsem ji četl, několikrát jsem si musel připomenout, že je tak stará, jak je. Napsáno skutečně nadčasově.

rasputin
23.02.2019 5 z 5

Když jsem tuhle krásnou knihu, poprvé vydanou před 84lety, dočetl, tak mě tak napadlo, kolik knih z těch všech mnoha dnešních "bestsellerů", budou lidé číst za dalších 84let. Nebo alespoň za 50?


Opatov
22.11.2018 5 z 5

Poutave psany cestopis, historie, humor. Vyber slonice pro prechod Alp je jednim z mnoha vtipnych momentu knihy. Knizka me pobavila i poucila.

eva0485
15.08.2017 5 z 5

Knizka byla opet skvela, precetla jsem ji temer na jeden zatah...ovsem tak trochu se mi zdalo, ze v knize je nejaky divny "skok" a zjistila jsem, ze se mi to nezdalo a cesky preklad z roku 1973 uplne postrada Halliburtonovu cestu pres Rusko. Budu muset zapatrat asi v anglickem originale.

Markéta72
10.06.2016 5 z 5

Poutavě psaný cestopis, je to moje oblíbená kniha i oblíbený autor.

mgeisselreiter
16.02.2016 4 z 5

Moc pěkná knížečka, psaná lehce, s humorem, čtivě. Přináší spoustu zajímavého čtení, z dnešního pohledu víc historického, než cestopisného, na druhou stranu vlastně vůbec nezestárla, i když byla napsána v roce 1935! Naopak je pro čtenáře velmi zajímavé srovnávat tehdejší současnost s dnešní. 85%, 16.2.2016.

elcapitano
16.09.2015 5 z 5

Druhá kniha co jsem od RH četl. Je vyzrálejší než "Za novými světy". RH je už v pozici uznávaného novináře, reportéra a cestovatele, takže pro něj není nic problém: setkává se s vládci různých zemí, v honbě za dobrodružstvím je schopen zaplatit si v zásadě cokoliv. Z tohoto pohledu se mi víc líbila předchozí kniha, která v sobě nesla větší porci mladické rebelie.
Na druhou stranu - autor je vyzrálejší a o svých zážitcích dokáže lépe psát, dává svoje zkušenosti do historických souvislostí a výsledkem je opravdu čtivý cestopis.
Co mne nejvíc bavilo, je to, že kniha popisuje cesty a zážitky realizované v 30. letech minulého století - tedy opravdu dávno, svět byl tehdy jiný a kniha nám do něj dává nahlédnout.
Asi největší pecka byla, to mi kniha málem vypadla z ruky, když se autor sešel s Ibn Saudem - zakladatelem dnešní Saudské Arábie a popisuje jeho silné náboženské zanícení: "..Jaké mezinárodní důsledky může mít tato renesance náboženství u Arabů, netroufám si vůbec předpovídat. V této souvislosti se dá mluvit o zásobách střelného prachu, tak velikých, že by stačily k rozmetání mapy světa.." Vydáno v roce 1935.