Sedm rozchodů Amy a Craiga

Sedm rozchodů Amy a Craiga https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439439/bmid_sedm-rozchodu-amy-a-craiga-LQt-439439.jpg 3 156 47

To nejhorší v Craigově životě je zároveň tím nejlepším: Amy. Amy a Craig jsou tím nejméně pravděpodobným párem, jaký si dokázali představit. Samotářský Craig se s kamarády stýká pouze při hraní Dračího doupěte, zatímco krásná a inteligentní Amy je všemi oblíbenou předsedkyní hned několika studentských útvarů. Přesto však tito dva skončí spolu. Dokud se ovšem Amy s Craigem nerozejde. Potom se k sobě vrátí a rozejdou se znovu. A tak stále dokola a dokola – dohromady sedmkrát… Amy a Craiga čeká poslední rok na střední škole a zatímco zodpovědnost dospělého života se neodvratně blíží, jejich životy rozvíří bouřlivý vztah plný rozcházení a scházení připomínající kaleidoskop radosti, bolesti i smíchu. Z podobně rozmanitých dojmů se skládá i samotný příběh, hořkosladké a tragikomické vyprávění, ve kterém autor s cynicky vtipným nadhledem barvitě líčí strasti i slasti zážitku první lásky a poutá jím čtenáře až do poslední strany.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Seven Torments of Amy and Craig , 2018


více info...

Přidat komentář

vandalindakova
19.08.2023 3 z 5

Pokud od tohohle čekáte oddechovku, dostanete oddechovku, vlk se nažere a koza zůstane celá a všechno bude v pořádku. Přesně takhle jsem po knize sahala, a tak nejsem ani nijak zklamaná, ani nijak překvapená. Celkově bych to zhodnotila jako takovou nemastnou, neslanou jednohubku, o které za rok už nebudete moc vědět. Svůj účel splnila dobře, proto také to průměrné hodnocení, ale
občas byl zmatek v přeskakování dějových linek, které tu nejdou popořadě, ale solidně na přeskáčku. Na jednu stranu je to jeden prvek, který to může dělat zajímavým, na druhou stranu to umí také dobře mást.
amerika, střední škola, vybíráme si vysokou, nemáme na to peníze atd., atd. - tohle už mě prostě nebaví. Dejte mi do tohohle vzorce něco neobvyklého, jinak už mě tato šablona vyloženě nudí (ale to je také pouze můj subjektivní pocit).
možná trochu jsem čekala nějaký cool důvod, nějakou těžší tematiku, proč se mezi postavami děje to, co se děje, vysvětlení, které vám vyrazí dech. Tak ho tu nehledejte, protože tu není. Jsou to puberťáci, a Amy mi byla vyloženě s jejím chováním nesympatická.

Plusové body za dračák, to bylo cool.

Knihochod
14.01.2023 2 z 5

Aj napriek tomu, že moje srdiečko po tejto knižke túžilo už od doby jej vydania a malo isté podvedomie o veľkom množstve neutrálnych či viac-menej negatívnych názorov, som sa rozhodla prečítať si túto Love Story, ktorá vlastne nie je Love Story. Skôr by sa dalo povedať, že je to iba Story. A o čom? To by som veru tiež veľmi rada vedela!

Príbeh nezačínal vôbec zle. Autorov štýl písania mi bol od samého začiatku veľmi sympatický a tak akosi som tušila, že pôjde o neveľmi náročné čítanie. Dokonca som sa aj zopárkrát v priebehu prvej kapitoly schuti zasmiala. A nemôžem povedať, že by som sa nesmiala aj počas ďalších kapitol, to veru nie, no už som sa nesmiala až tak často.

To, že je to príbeh o siedmich rozchodoch dvoch konkrétnych osôb nie je žiadnym tajomstvom, keďže to hlása už samotný názov knižky a teda sa s tým dá počítať. S čím sa ale počítať nedalo, je fakt, ako chaoticky a nechronologicky sú dané rozchody a opätovné zbližovania sa napísané. Veľmi ma to zmiatlo, kazilo to celý môj čitateľský zážitok a nevidela som v tom žiaden hlbší zmysel. Ba dokonca by autor lepšie spravil, keby dané udalosti napísal chronologicky za sebou.

Ďalšou vecou, ktorá ma vrcholne štvala, bola Amy, čo je za mňa psychicky labilný jedinec, ktorý jednoducho nevie čo chce a svoje názory mení rýchlejšie, než sa mení počasie v Apríli. Na druhú stranu Craig nebol tiež o nič lepší, no miestami mal aspoň kadejaké vtipné narážky a myšlienky. Ale povedzme si úprimne, kto normálny sa neustále vracia k osobe, ktorá sa s ním opakovane rozchádza?! I keď musím mu dať bod k dobru za to, že som mala priam zákernú radosť z toho, ako sa na konci predviedol.

Ďalej napíšem iba toľko, že to jednoducho nie je niečo, čo by Vás svojou genialitou a originálnosťou posadilo na zadok a za všetko vyššie uvedené to nepovažujem ani za ten priemer, ktorý neurazí, no ani nenadchne.


Satyrka
28.10.2022 2 z 5

Tuhle knihu jsem si koupila ještě předtím, než jsem se začala v koupi knih rozhodovat i podle hodnocení zde na DK. Naštěstí mě stála nějakých 30 Kč, takže ani moc nesmutním za zbytečně vyhozené peníze. Ale takhle - zbytečně....? Nerada knihu nedočítám a tak jsem jí dala šanci, kde jsem se řídila pravidlem, že pokud po 100 stranách bude stále nudná, kašlu na ni. I když bych ji možná i tak dočetla/ přeletěla. Naštěstí po 103 stranách mě docela i začala bavit. Zbytek už jsem přečetla docela rychle. Co k ní ale říct? Kniha o ničem? Ne tak docela. Několikrát jsem se zasmála, měla fakt vtipné části, naopak ale někdy i dost na sílu vtipné, smutné části a i části, co patří k životu. Amy... Amy mi trochu připomínala holku nejmenovaného člena mé rodiny, protože ten by taky mohl napsat o tom, jak se s ním jeho přítelkyně nesmyslně za půl roku stihla rozejít asi čtyřikrát... Nebo to bylo víckrát? Nevím. Ale bylo by to rozhodně zábavnější, neuvěřitelnější a tragičtější a smutnější, protože si nad jejími způsoby a nesmysly, co vyplodí, někdy (pořád) klepu na hlavu... Ale... Amy je aspoň lepší než tahle holka nejmenovaného člena mé rodiny....
No a komu bych knihu doporučila? Možná těm, kdo si potřebují oddychnout od těch hororů a kriminálek a celého světa a přečíst si něco, co ani nevíte, proč bylo napsáno a vydáno.
Dávám 2,5 hvězdičky, to proto, protože knihu Společníci a Poslední dívka jsem ohodnotila 2 a tohle bylo zábavnější.
(Můj komentář dává smysl asi stejně jako tato kniha)

knihyodmedu
23.09.2022 odpad!

Příšerné!! Nesnášela sem hlavní postavy . Nenechala ve mě nic . Kdyby sem ji neměla půjčenou roztrhala bych ji a dala si facku že sem si ji koupila.

kanitsuj
11.04.2022 4 z 5

Musím trošku zvednout hodnocení této knížky - ačkoli nejsem cílovou skupinou, bavila jsem se od začátku až do konce, a i když se závěr nesl ve vážnějším tónu, překvapil mne a potěšil. Příběhu trošku ubírá na atraktivitě, že kapitoly nejsou chronologicky seřazené. Zřejmě proto má čtenář velmi dlouho dojem, že se děj nevyvíjí, ale když toto autorovi odpustí, pobaví se podobně jako u legendárních Deníků Adriana Molea:-)

JointlieKat94
07.03.2022 3 z 5

Co napsat k této knize?

Jsem ráda, že už je to za mnou.
Jsem ráda, že jsem jí nekupovala, ale dostala jsem jí jako dárek za nákupy.
Craig je super vtipnej. Za něj ty 3*.
Amy je prostě k*áva.
A to je tak všechno.

Prostě mě to úplně nebralo.

BetyN.
22.01.2022 3 z 5

Kniha Sedm rozchodů Amy a Craiga je prostě hezká YA contemporary romance. Líbil se mi styl psaní, humor a lehkost, se kterou byl příběh vyprávěn. Druhá polovina mi přišla slabší, podle začátku jsem očekávala něco víc. Jenže pak se děj místy opakoval a začalo mi to připomínat jiné knihy (hlavně Johna Greena, tato kniha se nese v podobném duchu). Celkově knihu hodnotím jako milou průměrnou oddechovku se sympatickým hlavním hrdinou, která se mi dobře četla a několikrát mě rozesmála, i když měla své mouchy.

knihomolkaMist
31.12.2021 4 z 5

Ze začátku jsem od knihy neměla příliš vysoká očekávání. Byla ve slevě a na internetu okamžité ,,upadla v zapomnění” - prostě často recept na průšvih :D
Bylo to ale vlastně docela fajn! Styl humoru a celkově psaní knihy asi nemusí sednout každému, ale mě se to líbilo velmi! Je to neskutečně vtipné počtení, které však skrývá i spoustu ponaučení :)
Moc jsem si to užila a když jednou budu mít špatnou náladu, vrhnu se do této knížečky, protože ta mě z toho bezesporu dostane :)

BarkaS
16.12.2021

Přiznám se, že jsem to nedala. Asi bych měla větší pochopení, kdyby mi bylo patnáct, ale tahle plytká v podstatě nedějová nuda, to se nedalo vydržet.

whiolet
07.11.2021 3 z 5

Craig byl vtipný a jako postava strašne sympatický kluk. Naopak Amy mi byla dost ne sympatická a nevyzrala.
V knize mi chyběla hlubší pointa.

denisa4297
12.08.2021 3 z 5

Kniha je spíše taková oddechovka u které člověk vypne a nemusí nic řešit. Ze začátku trošku chaotická. Hlavně čtenář po přečtení první stránky ví, jak kniha dopadne. Posledních pár kapitol se autorovi fakt vydařily.

Knihomedvěd
05.05.2021

Tuto knihu jsem už nějakou dobu měla na svém seznamu knih, na které se chystám a tak jsem se rozhodla to zkusit. Zajimavé bylo, že příběh vyprávěl Craig a moc mi vyhovoval jeho humor. Také se mi líbilo, že se kniha odehrává v osmdesátých letech, což dost měnilo ráz příběhu. Děj byl také docela poutavý, ale někdy se tam špatně orientovalo v časových liniích. Nemohli jste si uspořádat, kdy se která situace odehrála. Vezměte si, že příběh začínal rozchodem č. 3, potom se přeskočilo k rozchodu č. 5 a potom úplně na začátek k tomu, jak se Amy a Craig seznámili. Docela zmatek, ne? Nicméně postavy byly fajn, hlavně to, že Craigovi kamarádi nebyli parta namyšlených fotbalistů, ale skupina divných lidí z pochybných rodin. Konečně se ukazuje, že svět není až tak růžový. Amy byla také moc sympatická, ale někdy se mi zdálo, že už to s těmi výlevy přeháněla. Ale kdyby se sedmkrát nerozešli, o čem by asi ta kniha byla, že? Takže postavy byly za mě docela pěkně napsané. K celé knize bych řekla, že to byl takový lepší průměr. Nápad to byl sice vážně dobrý, ale strhnu pár bodů za špatnou orientaci v knize. Ale celkově pro tuto knihu asi platí to, co bylo napsáno v její anotaci. Byl to takový kaleidoskop radosti, bolesti i smíchu.

pogmanka
19.04.2021 2 z 5

Knížka se četla lehce, brala jsem ji jako takovou oddechovku, ale je pravda, že celkově se dá říct, že se tam pořádně nic nestalo. Nic mě nešokovalo. Nezanechalo to nějaký větší pocit. Prostě to jen bylo napsáno zábavnou formou. Ale nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, jen to nebylo žádné velké vau.

Denisa525
17.04.2021 2 z 5

Vůbec jsem nepochopila o čem měla knížka být. Za mě je knížkou zbytečnou.

annettka1098
04.03.2021

Kniha má zásadní problém. Autor hned v prologu uvádí, že to vlastně vůbec není love story, protože hlavní hrdinové spolu opravdu nezůstanou a na konci se rozjedou.
Druhým problémem knihy byla skutečnost, že autor podle mě vůbec neodhadl věk hlavních hrdinů, kteří mají být v posledním ročníku střední školy a má jim tedy být 17 a 18 let (Amy je o rok starší než Craig). Oba hlavní protagonisté se ale chovali jako puberťáci základní školy.
HODNOCENÍ se tentokrát zdržím, protože toto byl v podstatě můj absolutní přehmat. Myslela jsem, že se jedná o YA ve stylu Colleen Hoover, ale jedná se knihu pro mnohem mladší čtenáře.

Ivuska97
28.02.2021 3 z 5

Hned od začátku je jasné, jak kniha dopadne a kam bude celou dobu směřovat. Neurazí a docela pobaví. :)
Craig je srdcař a moc jsem si ho oblíbila :)
3*

barbb8k
19.02.2021 1 z 5

O knize nemám moc co říct, protože ze sebe vážně nedokážu nic dostat.
Celý děj je jenom o sedmi rozchodech, jak už vyplývá z názvu. Žádnou pořádnou akci, ani myšlenku tu nehledejte, protože byste ji ani nenašli.
Jediné co bylo na příběhu fajn, bylo pár vtipných scén, kterých tu ale taky bylo poskromnu.
Knihu jsem četla ve štafetě, takže jsem tam měla spoustu poznámek od holek a to bylo jediné, co mě nutilo číst dál, protože jinak bych to vzdala už po sté stránce.

Hlavního hrdinu Craiga jsem si neoblíbila. Byl mi nesympatický a hlavně, který inteligent by se stále dokonala vracel k jedné a té samé holce, i když ho už šestkrát odkopla. Fakt nechápu.
A Amy je celkově (tady by se mi hodilo sprosté slovo začínající na mr, ale budu slušná a nenapíšu ho tam) velmi nesympatická postava. Byla na Craiga zlá a prostě byla celkově blbá.

O romantické lince ani nemluvě. Ta byla snad horší i než u Kronik prachu, což už je u mě co říct.


Celkově prostě nechápu, jak se tato kniha někomu mohla líbit. A jediný plus tohoto příběhu je pár vtipných částí, nic jiného jsem nenašla.

1/5⭐ a to jsem ještě dost mírná

nela3812
28.01.2021 4 z 5

Oddechové čtení o tom, jaký život prostě je. Pokud nečekáte velkou lovestory, ale hledáte něco milého, nenáročného, u čeho se zasmějete... Je to knížka přesně pro Vás.

Dějová linka příběhu se kříží a autor přeskakuje mezi různými měsíci jednoho roku. Orientace v ději může být z počátku náročná. I mě se to z počátku zdálo zbytečně komplikované, ale po dočtení celé knížky to dává s u vlastní smysl.

Ke knížce se již nejspíš znovu nevrátím, ale jako oddechovku ji mohu doporučit.

Littlemonday
20.01.2021 3 z 5

Knihu presne vystihuje jeji nazev. Nejedna se o zadny hluboky pribeh plny zvratu, ale naopak o jednoduchy YA romanek, ktery je protkan vtipnymi hlaskami nedospeleho Craiga. Rozhodne bych knizku nezaradila mezi sve nejoblibenejsi, dokonce bych ani nerekla, ze nejak hodne uspokojila moji ctenarskou dusi, ale do ctenarske vyzvy (srdce na obalce) mi pasovala, precetla jsem ji za odpoledne, parkrat se zasmala... Takze vlastne zase tak spatne to nebylo, ne? :)

TeodoraBooks
09.01.2021 odpad!

Vůbec mi kniha nesedla. Postavy mi byli nesympatické a hloupé. Takže za mě knihu nemůžu doporučit.

Kniha Sedm rozchodů Amy a Craiga je v

Právě čtených4x
Přečtených220x
Čtenářské výzvě67x
Doporučených4x
Knihotéce212x
Chystám se číst110x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x