Sedm podob lásky

Sedm podob lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499329/bmid_sedm-podob-lasky-Rlu-499329.png 4 9 4

Ve své knize Pět jazyků lásky nás autor učí, jaké jsou jazyky lásky, tedy způsoby, jak lidé vyjadřují a přijímají lásku. Kniha Sedm podob lásky jde ještě o krok dále. Můžete se v ní dočíst, co doopravdy znamená milovat. Jsou zde kapitoly o laskavosti, trpělivosti, schopnosti odpouštět, pokoře, zdvořilosti, štědrosti a poctivosti. Tato kniha vám pomůže překonat mnohá nedorozumění ve vztazích (nejen těch partnerských a rodinných) i v komunikaci a vydat se na cestu spokojenějšího života, naplněného láskou.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Love as a way of life , 2008


více info...

Přidat komentář

ivet92
07.12.2022 3 z 5

Uplne me to neoslovilo, prislo mi to porad stejne dokola a tak nejak o vecech, ktere clovek normalne i “dela”. Kazdopadne tady asi i hodne zalezi v jake zivotni situaci clovek knihu cte.

Dandy1
09.11.2022 3 z 5

Pět jazyků lásky mi dalo mnohem víc.


MariN14
28.09.2022 5 z 5

Krásné a pravdivé. Líbí se mi název této knihy v originále: Láska jako životní styl. Mě osobně tato knížka inspirovala a uvědomila jsem si díky ní, kde mám ještě velké rezervy ve vztazích s druhými. Doporučuju všem.

EvikU.
21.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha byla plná myšlenek, jak mít lepší vztahy k ostatním lidem. Ke všem se kterými přicházíme do styku. V rodině s manželem, s rodiči, s dětmi, na pracovišti, s přáteli, s lidmi s kterými se potkáváme jen náhodně třeba na cestě do práce nebo v obchodě s prodavačkou.

Lásku rozděluje do sedmi podob, jak ji utužovat a mít lepší vztahy.
- laskavost
- trpělivost
- odpuštění
- pokora
- zdvořilost
- štědrost
- poctivost

Lásku k druhému projevíme laskavostí, upřímností, když nám někdo ublíží nekřičet na něj. Dát si třeba ruku na pusu, zamyslet se nad tím, vcítit se do druhého, jak on se v dané situaci cítí a až s odstupem za ním jít a říct mu o svých pocitech, že nám to ublížilo, ale přesto ho /ji máme rádi.

Odpouštět a nezištně darovat pro druhé. A to i věci, které nepotřebujeme, tak i třeba pomoci nemocné sousedce donést nákup, dívat se kolem sebe. Nečekat za to nic na zpátky. Je to moc hezky myšlené. Jen někdy na to asi není ani myšlenka, když se nám vše sype pod rukou.

Nejdůležitější je věnovat svým blízkým svůj čas, čas nejde vrátit.

POZOR SPOILER:



Také je tam část o odpuštění kdy máme odpustit, že nás to obohatí. Asi jak co, drobnosti ano. Ale je tam uvedený i příklad, že vrah zabil tři spolužačky a pak i sám sebe a že se má odpustit, domnívám se, že tohle je pro mě věc, kterou bych odpustit nedokázala. Jsem lvice, která chrání mláďata.

Kniha je určitě dobrá, ale je potřeba ji otevřít vícekrát, snažit se žít v lásce a být ke všemu laskavý není ze dne na den. Ne se vším v knize souhlasím, ale mohu ji doporučit. Připomíná mi knihu Respektovat a být respektován.