Lov sokola

Lov sokola https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371991/bmid_lov-sokola-TRp-371991.jpg 4 31 3

SEAL Team Six série

< 3. díl >

Operativec SEAL Team Six Thomas Crocker není v krajně nebezpečných misích celonárodního významu žádným nováčkem. Jeho úkol jej však tentokrát zavede blíže k domovu. Íránský terorista, jehož spolu se svým týmem pronásleduje, je totiž tentýž člověk, jenž před několika měsíci unesl Crockerovu ženu: Sokol, který se pokusil o krádež libyjského jaderného materiálu a osnuje plány ničivého útoku proti Americe. Crocker a jeho tým jsou mu v patách a hon na Sokola a jeho skupinu je zavádí z Bangkoku až do Caracasu. Lov sokola prověřuje Crockera i zbývající příslušníky SEAL Team Six dosud nevídaným způsobem. Kulky létají v nepřetržité akci, a než příběh dospěje ke svému konci, jsou Crocker a jeho muži postaveni před vrcholnou zkoušku: přežít zajetí v rukou těch nejzvrácenějších mezi lidmi a svůj boj přenést na samotný Sokolův práh – hluboko do nitra íránského území. „Román ve stylu ‚stříleček‘, reflektující současnou světovou politiku… Hlavním cílem je akce a Mann s Pezzullem dostávají svému závazku… Čtenáře přenášejí přímo doprostřed děje: mezi pachy a zvuky doprovázející divokou zuřivost války.“ ?Kirkus Reviews „Vlna útoků, která si po celém světě vyžádá americké životy, je jen pouhou předehrou mnohem ambicióznější teroristické kampaně, o níž pojednává třetí kniha z řady strhujících thrillerů o Thomasi Crockerovi…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , CPress
Originální název:

Hunt the Falcon , 2013


více info...

Přidat komentář

Jaruš7
02.01.2023 5 z 5

Další lov zvířecího symbolu dravce - predátora.
Komplex všech zločinných aktivit v jedné osobě ohrožující Ameriku.
K tomu mstivá nutnost zúčtování žene Seal Team z akce do konfliktů v nichž přežití je skoro hotový zázrak.

Megačtivé.
(Ve výčtu nepřátel mi komunisté připadnou jako vtípek co dokáže u giganta vyvolat strach. Mocný komunismus vedle Al'Kajdy.

pejty
09.06.2019 4 z 5

Miluji knihy s podobnou tématikou a i tuto knihu jsem si oblíbil. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo to, že se v knize objevilo pár hluchých míst, které děj zpomalovali. Jinak super.


ThomasRuhe
03.01.2019 3 z 5

Volné pokračování Lovu škorpiona. Zhruba standardní kvalita příběhu. Opět několik bojových akcí kdy vše končí vysoce nebezpečnou misí na území Íránu.

Štítky knihy

akční

Autoři knihy

Ralph Pezzullo
americká, 1956
Don Mann
americká, 1957

Kniha Lov sokola je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce64x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x