Sběratelka

Sběratelka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392406/bmid_sberatelka-Nws-392406.jpg 3 20 11

Autorka knihy erotických povídek Objížďka napsala tentokrát příběhy, které spojuje temně tajuplný osud jejich hrdinů. Jsou to ženy a muži zabývající se svými zdánlivě běžnými problémy a vztahy, které každý z nich řeší po svém. Každá povídka má překvapivý závěr. Najdou hlavní hrdinové na konci svého příběhu šťastný konec nebo je srazí na kolena krutá realita? Poslední a delší příběh Sběratelka líčí život osamělé ženy, která jako náhradu za vyhořelé city a nespokojený život hromadí ve svém bytě nepotřebné věci. Jejímu už tak složitému životu nepomáhá ani hlas ze záhrobí, patřící její matce, která ji nabádá k úklidu. Právě kvůli matčině přehnané pořádkumilovnosti se Radka celý život obklopuje hromadou věcí, ze kterých se dřív či později stane přebytečné harampádí. Manžel si raději našel spořádanější ženu a syn z přeplněného dusivého prostředí utekl na širé moře. Díky nečekanému impulzu se však Radka pokusí o nový začátek a začne se systematicky oprošťovat od všeho zbytečného. Podaří se jí zvítězit sama nad sebou?... celý text

Přidat komentář

Zuzunda
18.08.2023

To jsem zas v knihovně vzala něco bez kontroly jak si knížka vede na DK. Nedočteno. Zvládla jsem pár povídek, pak jsem se zkusila začíst do poslední a hlavní povídky, ale vzdávám to. Je to nudné a uniká mi význam.

Knihomolka506
28.02.2023 3 z 5

KV: databázeknih.cz, téma č.9 : kniha z bazaru na DK
Posílám dále mezi rodinné příslušníky :)
Krasně napsané povídky, s humorem podané (ke konci hlavně), ale důvod mého pomalého tempa na mé poměry je z malé části nezáživnost povídek. Ano, teď lituji, že jsem nečetla komentáře. Kočičáci souhlasím s vámi :)
Příběhy lidí , které spojuje nejenom příběh...


Kočičáci
20.03.2021 2 z 5

V knize najdete spoustu krátkých povídek a jednu dlouhou nakonec a to je právě Sběratelka. Všechny mají jedno společné a to je jejich depresivnost. To znamená, že pokud se vaše naladění nachází spíše na dolní křivce sinusoidy, tato kniha vám optimismu nepřidá. Doporučuji začít rovnou Sběratelkou, protože prokousat se všemi krátkými povídkami vás může otrávit natolik, že se k té ústřední vůbec nedostanete.
Za mě je na knize nejpovedenější obálka.

darinakovacova
14.05.2020 3 z 5

Zajímavé příběhy. Rychle však přečtené i zapomenuté. Nejvíc mě zaujal příběh sběratelky, mám takové lidi i v okolí a autorka je pěkně vystihla.

Olous1
06.03.2020

Tuto knihu jsem si náhodně vybrala v knihovně, zaujala mě i hezká obálka, ale odkládám a souhlasím s ostatními komentáři. Nuda,a jdu číst kvalitnější čtivo,toto je opravdu ztráta času.

Olsovcova
11.10.2019 4 z 5

Povídky, které jsou sondami do komplikovaných osudů nejrůznějších žen i mužů. Mnohé z nich nutící k zamyšlení... a reflexi vlastního života.
Povídky jsou asi trochu inspirované Roaldem Dahlem a jeho Tales of the Unexpected. Líbil se mi styl psaní, slovní zásoba autorky. Rozčilovaly mě občasné hrubky v textu a neschopnost používat přivlastnovací zájmena (její/svůj).

ivanaci
07.05.2019 2 z 5

Některé povídky nuda a u poslední mě štvala hrdinka, asi je to tím, že nejsem sběratelka :-)

DominaCZ
23.03.2019 4 z 5

je zvláštní, je jiná, není plná sexuálních hlavních sexy hrdinek žijících své escortní životy. Je o opuštěný reálně svépomocně žijící ženský, která je nenapravitelná a krapet máklá, a proto se mně to líbilo.
Za někdy vskutku nic neříkající povídky ubírám hvězdu.
Už se něco takovýho "jinýho" hodilo.

NikolaVyb
07.02.2019 1 z 5

Mám ráda knihy plné krátkých povídek. Proto mě tato sbírka zaujala v knihovně mezi novými knihami. Autorku jsem neznala a nevěděla jsem, co od ní čekat.
Po přečtení první povídky jsem si řekla jen to známé - WTF?! Možná jsem ji pochopila a možná taky ne. Já nevím. Pak jsem přečetla další tři. A nic. Nuda. Pak jsem náhodně otevřela knihu uprostřed a přečetla další povídku. A? Nuda. Málokdy odložím knihu, i tu špatnou se snažím dočíst, abych si na ni mohla udělat celkový názor. Ale tohle mě opravdu tak nebavilo, až mě to spíš štvalo. Knihu vracím do knihovny nedočtenou, ať si tam čeká na jiného chudáka, který po ní chňapne.

Patrik02
08.01.2019 2 z 5

Knihu jsem zakoupil v jakémsi podivném vánočním rozpoložení a nakonec ji o svátcích i přečetl. Po dočtení všech povídek jsem knihu suma sumárum ohodnotil 2/5. Některé příběhy jsem přelétl očima bez většího zájmu, jiné vedli ke krátkému zamyšlení. Povídky asi nejsou nic pro mě.

Evča123441
01.01.2019 2 z 5

Vánoční dárek,hodil se do výzvy.kniha se četla hezky,ale....asi jsem ji nepochopila...

Kniha Sběratelka je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce7x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x