Saturnin
kniha od: Zdeněk Jirotka
KoupitKoupit eknihu
Slavná humoristická kniha, která pobavila již několik generací čtenářů. Na jejích stránkách se čtenáři dozví, co se stane, když věrný sluha Saturnin přestěhuje svého pána z pohodlného bytu na loď, kde se pak objeví teta Kateřina se synem Miloušem, a co se přihodí při rodinné dovolené u dědečka, jehož dům je díky povodni načas odříznut od civilizace. Všem nepříjemnostem, katastrofám a přetvářce tety Kateřiny naštěstí umí s jiskřivým vtipem čelit Saturnin. Jeho schopnosti jsou téměř geniální, jak o něm píše v jednom dopise dědeček: „V bláznivých nápadech toho chlapíka je kus poezie, jeho humor, fantazie a podivuhodné myšlenkové přemety dovedou udělat detektivku z jízdního řádu."...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62102/big_saturnin-A1i-62102.jpg 4.67013Komentáře (1020)
Kniha Saturnin

Když potřebujete oddechovku, povzbuzení do života, tak Saturnin, teta Kateřina, Milouš... to jsou postavy, které ti zvednou náladu. Ale u prvního Saturnina zůstanu a další volná pokračování už číst nebudu. Jenom abych si nekazil to kouzlo originálu. :)

Kniha, o které jsem si vždy myslel, že je úplně o něčem jiném. Má bohužel lehce sestupnou tendenci. Dle mého by jí prospělo více Saturnina a méně repetetivnosti.
Ale jinak příjemná klasika, ke které se jednou určitě rád vrátím.

Potřebovala jsem nějaký osvědčený životabudič.
Takže Saturnin! To je stará láska, která nezrezavěla :-)

Přiznám se že jsem Saturnina dosud nečetl. Nádherná kniha četla se krásně. Teta Kateřina chrlící jedno přísloví za druhým a Milouš mě rozplakal smíchem. Dokonalá kniha.

Saturnin je prostě unikát. Byť musím přiznat, že film se mi líbil víc, než kniha, což se stává velmi zřídka.

Milá knížka plná anglického humoru, která vždy zvedne náladu. Poslechnuto v rámci čtenářské výzvy 2023 (našla jsem minimálně 24. vydání).

Kniha ke které se ráda vracím, miluji anglický humor. Tuto knihu si zamilovaly mé dětí i vnučka. Pro nás má největší počet hvězdiček
Doporučujeme

Štítky
humor zfilmováno léto prvotina stereotypy přátelství česká literatura komorníci humoristické romány klasická literatura
Autor a jeho další knihy
1959 | ![]() |
2008 | ![]() |