Prázdná místa

Prázdná místa https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299824/mid_prazdna-mista-dAY-299824.png 4 27 11

Sára Hoffmanová série

1. díl >

Psychopat Milan Lyso spáchal za svůj život mnoho zločinů, za které byl právem odsouzen na řadu let za mřížemi. Nejzávažnější činy mu ale policie nikdy prokázat nedokázala, zbylo pouze zakořeněné přesvědčení o jeho vině. Nyní, po odpykání celého trestu a propuštění na svobodu, leží Lysovo zakrvácené bezvládné tělo uprostřed koupelny na pražském sídlišti. Na Sáru Hoffmanovou a její vyšetřovací tým čeká náročné pátrání v temném životě zavražděného, a čím hlouběji se noří do případu, tím více vyplouvají na povrch podivné skutečnosti z dávné minulosti, které měly zůstat světu utajeny. Kam zmizely údajné oběti dávného vražedného řádění? Proč existují různé verze vyšetřovacího spisu? A byl doopravdy odsouzen skutečný pachatel? Postupem času přechází podezření v tíživou realitu a Sára si začíná uvědomovat hrozbu dvacetileté promlčecí lhůty. Kdo dokázal čekat na pomstu tolik let? Kam až vede stesk a nenávist okolí obětí nepotrestaných trestných činů? A je skutečná pravda to, co chce Sára vypátrat?... celý text

Přidat komentář

*Lucias*
15.08.2018 1 z 5

Mela jsem velky problem knihu vubec docist, to mnozstvi pravopisnych chyb mi trhalo oci. Obe vysetrovatelky mi byly nesympaticke, to vecne oslovovani partacko me iritovalo stejne jako zbytecne hadky v tymu, ktere pusobily nucene. A to Sarino trauma kvuli 20 let starym vrazdam taky neni moc uveritelne. Dlouho jsem necetla nic tak nudneho.

Alfondra
19.07.2018 3 z 5

No, jako jo. Sice spousta moralistního balastu, ale detektivní příběh má logiku a to je u tohoto žánru důležité. Za mě tak 66%


bigben
03.04.2018 3 z 5

Mně se líbilo, je vidět, že existují i dobré české detektivky. Občas trocha filozofování navíc...půjdu si půjčit i novinku od tohoto autora.

Romanka89
20.02.2018 3 z 5

Za mě nenadchne, ale ani neurazí. Místy jsem se ztrácela, ale docela čtivá byla.

Čtenářská výzva 2018: Kniha, ve které se jedna z postav jmenuje jako vy.

druzickaster
15.02.2018 5 z 5

Na to, že detektivky moc nemusím, musím uznat, že Prázdná místa jsou vyjímkou. Sice je těch mordů na naší kotlinu až moc, ale je to prostě umění a ne literatura faktu, takže proč ne.
Námět hodně zajímavý, hledat vraha vraha, to je celkem neotřelý nápad na který navazují i společenské a filozofické otázky a problémy.
Vyšetřovatelé v pohodě, až na Romanu, která mě štvala svou "ofrklostí" a neomaleností, což by jí neprošlo tak snadno jako v knize, ale opět, není to literatura faktu.
Takže za sebe můžu knihu s klidným srdcem doporučit.

OldřichHanton
13.04.2017 3 z 5

Na začátku mě tahle česká detektivka hodně bavila. Bohužel se ukázala jako zbytečně překombinovaná se spoustou dějových linek, které se možná daly vynechat. Brzy mě začaly také štvát různé úvahy nad stavem společnosti, kterých je knížka plná. Prázdná místa nejsou špatná detektivka, ale další díly asi už nevyhledám.

lenka6504
10.04.2017 4 z 5

Kniha se četla jedním dechem. Možná ke konci jsem se trošku ztratila v množství postav ale jinak hodně čtivé.

Ladiva
11.02.2017 5 z 5

Výborná detektívka. Veľmi pútavá, napínavá a výborne vypointovaná. Predmetom pátrania sú veľmi ťažké zločiny a napriek tomu nie je dej vulgárny a nelejú sa z neho potoky krvi. Po severských detektívkach je české prostredie osviežujúcou zmenou. Rada by som si v budúcnosti od autora opäť niečo prečítala.

Bruno21
29.11.2016 4 z 5

Moc hezká česká detektivka. Má skoro ode všeho dobrou míru. Dokonce jakoby do ní odněkud zdálky vevanul i pramínek smutku poručíka Borůvky. Ovšem gramatických a stylistických chyb je (v elektronické verzi) více než malé množství.

Seiers
10.07.2016 5 z 5

Nečekal jsem, že po kapitánu Exnerovi najdu "případného" pokračovatele detektivky z našich luhů a hájů. A světe div se - stalo se. Když pominu pokulhávající odpad nakladatelství MOBA v nejrozmanitějších formách, neexistuje vydavatel zaměřený na nezajímavý a pro nakladatele nudný trh bez brutálních vražd, potoků krve a zápletkách hraničících se sci-fi literaturou. Přesto mě hlavní hrdinka dostala a já jí fandil až do konce. Nechci prozrazovat nic z děje, ale jestli bude autor pokračovat v nastalé linii vyprávění, přestanu sousedům závidět Dominika Dána.

hblaziko
08.06.2016

Napínavá knížka, osudy postav dobře propletené, moc se mi to líbilo. Doporučuji!

Autorovy další knížky

J. M. Köhler
česká, 1966
2016  74%Prázdná místa
2017  86%Vztek v ráji

Kniha Prázdná místa je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce104x
Chystám se číst26x
dalších seznamech1x