Santiago de Compostela

Santiago de Compostela https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347109/bmid_santiago-de-compostela-portugalskou-yrh-347109.jpg 3 19 9

Když se rekne Santiago, málokoho napadne, že jich je po svete mnoho, všichni mají na mysli Santiago de Compostela ve španělské Galícii. Do tohoto místa, k hrobu Svatého Jakuba, se stékají jednotlivé poutní trasy z celé Evropy, rocne sem dorazí téměř 300 000 poutníku z celého světa. Proč to dělají? Jaké k tomu mají důvody? Tahle kniha odpoví na vaše otázky a zároveň vám poskytne velmi podrobný a vtipný návod, jak se na cestu připravit a vybavit. Santiago de Compostela portugalskou cestou není cestovním průvodcem v pravém slova smyslu. Nenajdete v něm profily ani trasy jednotlivých etap, na to dnes stačí aplikace v mobilu, ale všechno ostatní zde najdete zcela spolehlivě. Jak se připravit, jak se vybavit, co dobrého a_jak si objednat. Predevším je to čtivý a vtipný cestovní deník tří českých poutníku, kteří se již podruhé vypravili na pěší pouť dlouhou několik set kilometrů. Jestliže nemáte možnost vyrazit sami, užijte si to alespon v knížce, a pokud o tom uvažujete, pak je tato kniha nejlepším rádcem pro začátečníky i pokrocilé turisty.... celý text

Přidat komentář

Janina_G.
31.03.2023 3 z 5

Postřehy z cesty do Santiaga. Jako soukromý turistický deník fajn, ale mě tato kniha moc nedala. Nevtáhla mě, popis je příliš povrchní a humor pana autora mi taky není úplně blízký. Druhá část s praktickými radami je fajn, za ni dávám o hvězdu víc.

IvaniceTamta
23.01.2023 5 z 5

Před cestou do Santiaga de Compostela jsem si zakoupila obě knihy této skupinky . První popisuje francouzskou cestu, tento díl cestu portugalskou. Díky doporučení z knih jsme si na cestě ušetřili trampoty (do Santiaga francouzskou cestou, ze Santiaga cestou směr Konec světa). Druhý díl je trochu “pesimistický” a myšlenkami se skupinka vrací na trasu francouzskou, čemuž teď už rozumím.
Za mě bezva zdroj informací před cestou, doporučuji obě knihy.


Jirinamac
15.09.2021 5 z 5

Po dvou letech se opět vydali na cestu do Santiaga de Compostela a opět ve stejném složení, dva pánové a jedna žena, kterým nechybí energie ani v pozdějším věku. Autorovo vtipné povídání, krásné fotky a užitečné rady mě moc bavily. Nevím, proč by měly být fotky popsané, když vždycky pasují k zrovna psanému textu. Kniha není průvodce, ale vyprávění zážitků.

Mufa
28.05.2020 4 z 5

Cestu mám v plánu. A už vím, že Portugalskou cestou tedy ne. Je zajímavé, jak na tuhle cestu má každá generace úplně jiný pohled a důležité jsou úplně jiné věci. Jen ty puchýře jdou se všemi stejně.
Moc hezké fotky, určitě si přečtu i další putování autora.

Amneris
14.04.2019 4 z 5

Knihu jsem si přečetla, protože se v létě chystám vydat na pouť do Santiaga právě portugalskou cestou. Uvítala jsem tipy pro poutníky, určitě je využiji :-)

iveta3689
01.01.2019 3 z 5

První část knihy je deník. To je asi snadno zaměnitelné s jinými podobnými knihami. Ve druhé části jsou konkrétní rady na cestu, to vypadá velmi použitelně.

Kristynka7
30.07.2018 3 z 5

Stručný popis cesty, bez emocí. Skvělý popis na konci, co si s sebou zabalit a na co se připravit

Turmee
10.09.2017 3 z 5

Chvílemi vtipné momenty, většinou ale velmi stručný popis cesty. Fotky nepopsané, některé odkazy v textu nedávají moc smysl.
Informační část na konci knihy jsem ocenila, bude se při plánování cesty hodit. Jako inspirace fajn.

amenufus
30.05.2017 3 z 5

Kniha je psána poměrně úspornou formou, chybí mi např. popisky u fotek, i když mnohdy je zřejmé, čeho se týkají. Pro nasbírání inspirace či rad před cestou určitě fajn počtení.