Sandman Slim

Sandman Slim https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110267/bmid_sandman-slim-WEB-110267.jpg 4 93 25

Sandman Slim série

1. díl >

Život stojí za prd a pak umřete. Nebo, pokud jste James Stark, strávíte jedenáct let v pekle jako gladiátor v aréně, než se vám odtamtud podaří uprchnout, jen abyste se ocitli v pekle na zemi jménem Los Angels. Nyní je tedy Stark zpátky a připravený na pomstu. Taky na rozhřešení a možná dokonce i lásku. Ale když mu hned jeho první zastávka vynese akorát protivnou mluvící hlavu, Stark začne mít podezření, že jeho cesta k rozhřešení a pomstě bude delší, než si představoval, a že nebe a peklo mají o jeho budoucnosti svoje vlastní představy. Znovuzrození stojí za prd. A zachraňování světa je ještě horší.... celý text

Romány Thrillery Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Sandman Slim , 2009


více info...

Přidat komentář

pujec
13.03.2024 4 z 5

Klasický westernový hrdina na cestě za pomstou. Za ženu, kterou miloval. Jak taky jinak. S hromadou hustodémonskykrutopřísných hlášek, zbraní, anděly, démony a jinými nadpřirozenými potvorami. Nechápu, že jsem tuhle sérii neobjevila dřív.
Pro milovníky Kulhánka a Kotlety dílo vskutku ideální.

Krogan
22.01.2024 5 z 5

Dodnes nechápu proč v ČR Kadrey tak propadl - byly ho plné Levné knihy. Knihy o Starkovi jsou kulhánkovina jak vyši(nu)tá a ještě k tomu dost slušně napsaná, což se zdaleka nedá říci o spoustě jiných akčních fantasy.


drakamena
14.02.2023 3 z 5

Dobrý příběh. Byl by ale lepší, kdyby se autor tak usilovně nesnažil o "cool" styl. Popisy se ztrácejí v přemíře uhozených metafor, hlášky hlavního hrdiny překračují hranici absurdity a rozhovory mezi dospělými muži připomínají porovnávání pindíků zamindrákovaných středoškolských paniců. Škoda.

Miruneček
15.09.2022 5 z 5

Skvělá osobnost. Z počátku docela nechutné, ale postupem si na to člověk zvykne :) Doporučuji

protokol
10.02.2021 5 z 5

bola to sranda. po dlhšom čase trocha pohodového počúvania celkom podarenej knihy . no som zvedaví ako to bude pokračovať. jediné čo ny tam trocha vadilo bola poloha miesto kde sa to odohrávalo ale inak to bolo dobré . odporúčam ludom čo majú radi strelbu, mierny krvák , ľahký humor :-)

kokrokr
04.09.2020 3 z 5

Příliš rozevlátý až chaotický děj. Hutnější příběh by zaujal více. Další pokračování už číst nebudu, zas tolik zajímavé to nebylo.

panPatejl
25.03.2019 3 z 5

Předpoklady pro slušnou kráječku se zdají být splněny. Pekelníci, démoni, správně vychýlený andělé, dokonce i nějaký ty čáry máry!
Ale prostě tady něco drhne... No co naplat. Snaha byla. Uvidíme, co přinesou další díly. Pokud se Sandman nerozjede a bude si pořád jen tlačkat Slimejše, tak sem první díl četl úplně zbytečně. Sakra!

VesmirnaOndatra
26.07.2018 3 z 5

Klasická žánrovka o chalanovi, ktorý sa vráti z pekla a viac menej nechtiac zachráni svet. Je trochu vidno, že na poli zachraňovania sveta je začiatočník, takže pri tom zničí strašne veľa šatstva a ja v záujme svižnosti deja dúfam, že v ďalších dieloch si vezme príklad s ekologicky uvedomelejších kolegov, ktorí zachraňujú svet v jednom tielku a ak je treba naboso.

luciefeix
20.04.2018 1 z 5

Nedovedla sem se zacist . Stranky se mi ztraceli ... namet ale dobry

Mark.
29.12.2017 4 z 5

Děj nebyl nijak zvlášť napínavý, spíše šlo o seznámení s příběhem a postavami. Chyběla mi řádná akčnost a napětí. Pokud by v knize nebyly skvělé hlášky, hodnotila bych jinak.

CharlesWard
08.12.2017 2 z 5

Urban fantasy, která neví, jestli být urban nebo fantasy.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Nahláškovaná, krutopřísná akce, jejíž hluboké směřování, bych osobně shrnul do jednoho jediného slova, které jsem ostatně od knihy očekával; Zábava...

*Pájuše*
16.07.2017 4 z 5

Snažila jsem se číst Kulhánka - nebralo mě to. Když jsem se však začetla do Kadreyho - je to lepší verze jeho českého kolegy. Zajímavý námět, který si mě okamžitě získal. Hrdina, který má kruťácké hlášky, a nebojí si dělat legraci ani z toho nahoře, natož že by si dělal těžkou hlavu s tím dole. :D Občas tam byly věci, které jsem tak nějak nechápala, jak se mohly stát, např. koupil si telefon a najednou mu na něj zavolá ženská, kterou by chtěl vidět mrtvou. To si jako dal inzerát do novin - všichni, kdo mě před jedenácti lety dostaly do pekla, volejte na tohle číslo???
Na druhou stranu - Sandman Slim je člověk bez skrupulí, bez kouska citu, který když někoho zabije, bere to tak, jak to prostě je. Nefňuká, když si ruce zašpiní krví. Spíš to vypadá, že na to stojí většinou první řadu. Vtipné, kruté a já potřebuji druhý díl :-)

Alena_S
18.04.2017 4 z 5

Skutečně je trochu těžké se začíst... a skutečně mi bylo líto, když to končilo. :-) Výborná jízda se spoustou zajímavých bláznů a hlášek. Až přečtu celou trilogii, přejdu tam, kam mě Slim inspiroval - k "opáčku" Greenovy Noční strany ;-)

Finskej
22.11.2016 4 z 5

Nemohu se vyjádřit k české verzi, nicméně... v originálním znění je to docela nářez. Drsné, akční a rychlé a – na rozdíl od Kulhánka – zdaleka ne tak autorsky sebestředné. Je docela zvykem, že hlavní hrdina moderní urban fantasy občas něco zachraňuje, málokdo to však činí s takovou nechutí a kotlíkem nevyřešené sebenenávisti jedna radost, že by diplomant psychologie zajásal.

Eyghon
01.11.2016 5 z 5

Akce, magie, peklo, andělé (ať už dobří nebo zlí), mluvící uříznutá hlava, sečné i střelné zbraně - nenáročná četba. Čekal jsem trošku větší splatter, protože autor bývá srovnáván s Kulhánkem, ale i tak to určitě stálo za přečtení. Jdu určitě do dalších dílů.

renefer
06.06.2015 4 z 5

Mně se to líbilo. Klasická drsnější urban fantasy, něco na způsob Herryho Dresdena, jen trochu víc krve a násilí. Ale nenudila jsem se, určitě stojí za přečtení.

Charley
04.06.2015 3 z 5

Nebylo to špatné. Nemůžu sice říci, že to bylo tak dobré, že jsem se od toho nemohla odtrhnout, ale četla jsem mnohem horší knihy. Co se mi líbilo bylo to, že se hlavní postava neustále netrápila tím, že někoho zabila...prostě to bral takový jaký to je :)

dexeded
14.05.2015 3 z 5

Nápad to byl dobrý, ale nemohla jsem se jaksi pořádně začíst.

trudoš
14.05.2015 3 z 5

Začátek působivý, ale bohužel příběh velice záhy sklouzne k nikam nevedoucímu cik cak putování městem se spoustou siláckých řečí a ještě siláčtějších akcí. Detektivní zápletka drobet nulová a i když hlavní hrdina hýří sympatickým cynismem, nedokázal jsem se zbavit dojmu, že jde jen o vypočítavou pózu k získání čtenářova srdce. Každopádně, kdo vyhledává thrillerovou urban fantasy, určitě by měl dát knize šanci, špatná není. Já už mám holt svého Felixe Castora, Harryho Dresdena a Jacka Taylora, takže u mě má James Stark smůlu.