Sám mezi všemi

Sám mezi všemi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388486/bmid_sam-mezi-vsemi-bZR-388486.jpg 4 153 46

Adam pracuje jako vychovatel na internátu s problémovými středoškoláky. Příchod nového studenta s pošramocenou pověstí a kolegyně na výpomoc naruší volný způsob života, na který byl doposud zvyklý. Přirozený sled událostí tak postupně probouzí potlačovanou minulost, s níž se nikdy úplně nesrovnal. Možná půjde dál cestou cynismu vůči všemu a všem... A možná přestane být konečně sám mezi všemi...... celý text

Přidat komentář

IroKlára
02.03.2024 5 z 5

Chvilinku mi trvalo než jsem se začetla, ale pak to stálo za to.

MAU256
08.12.2023 5 z 5

Knížka se moc dobře četla. Ze začátku jsem sice měla pocit, že čtení vzdám, ale pak se na scéně objevila Renné a její bratr Cameron a změněný postoj Tommyho. No a pak už prostě nešlo přestat. Bylo to emočně vyčerpávající, ale rozhodně kniha stojí za přečtení.


Jita160
06.11.2023 5 z 5

Je to již má druhá knížka od této české spisovatelky a opět musím napsat ,že mě neskutečně nadchla. Byla úplně z jiného soudku než ta předešlá ,ale přesto měla něco společného...obě ve mě zanechali velký dojem.
Byla tak rozporuplná ,tajemná ,nepřeslazená ,násilná a srdcebolná.
Promiskuitu a homofobii ne každý chápe a rozumí. Ale jak již je tu psáno v knížce je dovoleno skoro vše.
Za mě příběhy tohoto typu geyerotiky jsou nesmírně čtivé a vždy ve mně zanechají velké dojmy z toho jak ti to muži mají těžký život a rozhodování zda jít na světlo se svojí homosexualitou a naučit se s ní žít.
Rozhodně velmi silný a emoční příběh, který ve mně bude ještě dlouho rezonovat.

Jen nechápu jednu z níže uvedených recenzí proč by se měla paní spisovatelka za tuto knížku stydět...jako proč proboha????

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Rozpačitější příběh jsem snad nečetla... Ze začátku jsem byla z příběhu dost v rozpacích, nervózní a nejistá, ale stále mě to táhlo číst dál a dál. Netušila jsem jak bude příběh pokračovat a jakým směrem se kniha vydá. Bylo to úplně něco jiného, co jsem doposud znala a kde jsem už na začátku knihy věděla, kdo s kým bude a o čem děj zhruba bude. U této knihy mě má nejistota dost mátla. Po příchodu nové vychovatelky, jsem příběhu začala propadat... až jsem mu nakonec propadla. Moc se mi to líbilo. MOC.
Jak zde někteří komentovali, že je příběh a chování postav nereálné... vždyť je to proboha kniha! A knihy vznikají z fantazie autorů! Můžou si tam psát, co je napadne a my zase díky nim můžeme utéct od reality! O tom to přece je, ne?

Rainbowdreamer
12.06.2023 5 z 5

Hodně čtivý a uvěřitelný příběh, s různými zvraty a vývojem hlavní postavy. Trochu drsnější gay romance. Přečetl jsem na jeden zátah.

Gaabii
27.03.2023 5 z 5

Poněkud drsnější čtení, žádná červená knihovna, že které med jen odkapává. Občas jsem z toho měla vážně divný pocit, ale nemohla jsem se odtrhnout a kniha se mi moc líbila. Určitě si jí v budoucnu přečtu znovu.

Iva095
07.12.2022 5 z 5

Od této knihy jsem nevěděla co čekat a nakonec mě moc mile překvapila. Adam, který pracuje jako vychovatel my moc nesedl. Je to dospělí chlap kterému toho hodně prošlo. Tommy, který díky svojí matce zažíval teror sám nevěděl co je zač a co ze svým životem. Knížka se mi moc líbila, hlavně příběh Tommyho se mi líbil. Příběh se moc pěkně četl. Knížku jsem měla přečtenou během dne.

Kalokaghatia
22.11.2022 3 z 5

Adam je strašná coura, nesedl mi a myslím, že sám sebe celkově příliš litoval. Tommy se chvílemi choval, jak kdyby mu byla 14 a né 19. Ostatní postavy příběhem jen prolétly a byly těžko uvěřitelné a i ta "detektivní" zápletka nakonec vyzněla nějak do ztracena. Ale knize se nedá upřít čtivost, příběh mě dokázal vtáhnout a nepustit.

KláraH.
04.10.2022 3 z 5

No tak toto mi asi nějak nesedlo. MM knihy mě hodně baví, ale autorčin styl mě prostě neoslovil. Zápletka a její rozuzlení je jasné dávno dopředu. Začátek velmi hrubý, opravdu to vypadá, že se na intrech nedělá nic jiného než MM sex. Adamovi se nedá upřít lidskost, ale to je tak všechno. Vztah s Cameronem je velmi rychlý, pro mě nepochopitelný, což by jako jednorázová dávalo smysl, jako partnerství už méně. Konec mi nedával smysl vůbec, vysvětlení bylo překombinované. Nemůžu hodnotit jinak než max. 3 hvězdy.

Shirashi
18.10.2021

(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila (líbí). Ještě nejsem u konce a Tommymu moc fandím. Prostě si šel tvrdě za svým, až toho dosáhnul. Asi je to někdy dobře.
Líbilo by se mi pokračování.

Myška43
15.11.2020 4 z 5

Je to velmi silný příběh, úplně mě pohltil. Autorce se kniha opravdu moc povedla, ale myslím si, že mohla dát více prostoru i vedlejším postavám. Adam mi moc nesedl, ale Tommyho jsem si zamilovala. Kniha rozhodně stojí za přečtení, z psychologického hlediska je velmi zajímavá.

ninace
11.11.2020 2 z 5

V knize je poměrně dost chyb-autorka zřejmě nevyužila služeb korektora. Dalším rušivým elementem je česko-americké prostředí a žádný název školy nebo zmínka, kde se děj odehrává. Škoda. Tyto nedostatky dost snižují hodnotu tohoto celkem zajímavého románu.

12103
31.10.2020 3 z 5

Adam je zvláštní postava a jeho chování se dá pochopit. Jediné co jsem mu měla moc za zlé, tak ten incident na schodišti. Osobně se mi moc líbilo to jiskření a humor. Moci nahlédnout do uzavřeného světa jako je internát pro chlapce.
Doporučuji přečíst, když pro nic jiného tak pro to nahlédnutí a dobrý konec:).

Veru...
08.07.2020 5 z 5

Velmi dojemný příběh. V některých chvílích jsem se neubránila slzám a modlila se za šťastný konec.
Vřele doporučuji. ❤️

Blueberry.hd
05.05.2020 3 z 5

pěkná knížka, zase něco trošku jiného, bohužel tam ale bylo pár nedotažených a těžko uvěřitelných věcí

ondras666
04.05.2020 4 z 5

Ke knize jsem přistupoval trochu s despektem, ale musím říct že si to nazasloužila.
Děj není nijak závratný, chvílemi i předvídatelný. Celková zápletka s minulostí mi přišla místy až trochu zbytečná, ale co proč ne. Trochu mě zaráží to mnoho erotiky a sexu, gayové zde opět vypadají jako promiskuitní skupina. No a pak ten internát a jeho osazenstvo... Autorka to trochu přehnala, ale v celkovém kontextu se to ztratí.
Kniha se čte rychle, jen ten konec trochu ustřižený a uspěchaný.
Autorka též mohla věnovat trochu prostoru i osobám, které v knize hrají svou roli, ale tak jak se objeví, tak zase zmizí... Třeba matikář a jeho osud by mě zajímal.
Každopádně, autorce klobouk dolů, zhostila se toho dobře.

Jeninas
22.04.2020 3 z 5

Na začátku to vypadá, že na klučičích intrech se neděje pomalu nic jiného než kamarádská soulož. Lawrence bych škrtla, zas až tak důležitý pro příběh mi nepřipadal a dost mě odrazoval. Stejně tak pohledy Renée a Tommyho - zápletky kvůli tomu byly nesmyslně vyzrazeny těsně předtím, než se o nich dozvěděl hlavní hrdina. Adam s Cameronem byli fajn pár a Tommy byl originální a potom... joo, druhá půlka byla BOŽÍ, zas jsem zapomínala dýchat. Konečně začali přemýšlet a chovat se jakž takž normálně. A milovali se k zbláznění. Konec se mi líbil. Podle mě by to Tommy takhle udělal - byl to dobrý kluk a uvědomoval si, kolik bot nadělali. Ale tak ráda bych o něm věděla víc!

Er.es
15.04.2020 3 z 5

Pro 2 hvězdy nebyl příběh nudný a pro čtyři hvězdy je až moc chaotický.
Rozporuplné pocity po přečtení. Pokud se autorka pustila do válčení s různými druhy psychiky jednotlivých postav, očekávala bych nějaký logický progres, ale mně přišlo, že se pouze celou dobu ďabrala v mozcích a sem tam zatahala za nějakej drát. Pro mě nebyl příběh dostatečně čitelný (je možné, že já jsem ta lama, která to blbě vnímala:-)). Potřebovala bych asi více popisů všeho, co se v příběhu stalo a méně vykřičníků, ty mě děsně točily.
Nemůžu si pomoct, ale příběh mi připomínal bububu ústav uprostřed bububu lesa, kam se choděj odpálit nebo schovat před realitou ztracený existence. Přesně jak Adam a Tommy.
A hlavně cítím to, že kdyby kniha byla napsána jako hetero, byl by to hroznej průšvih…

pleybe
04.04.2020 2 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek, do té doby jsem o ní neslyšela a neznala jsem ani autorku. Proto jsem na začátku čtení nic neočekávala a bylo to dobře. Zajímavý nápad na příběh bohužel podléhá nevydařenému zpracování a to, co mohlo mít velký potenciál, je pohřbeno pod nezvládnutou prací s charaktery a psychologií postav, nemluvě o všudypřítomném střetávání se reálií českého a amerického prostředí. Příběh může na čtenáře působit zničujícím dojmem, strhávat svou surovostí, dráždit lechtivým podtextem a sexuálním napětím mezi hlavními postavami, ale stejně jsem se do něj nedokázala pořádně začíst. Proč? Kvůli nelogickému chování postav. Ani nepředvídatelný charakter se nemůže chovat nepředvídatelně víc, než mu dovolují jeho meze. Nelze čtenáře neustále "překvapovat" neustálými zvraty v nastaveném režimu jednání postav a rozhodně nelze ani omlouvat nevyzrálost psychologie postav tím, že se jedná o autorčinu prvotinu. Přešlapů je tu víc, než se sluší. I všechny ty pravopisně-gramatické a stylistické chyby, které se v knize objevují, by šlo snáze přehlédnouti než právě všechny ty nelogičnosti, jichž se autorka dopustila.
Dlouho jsem váhala, jaké hodnocení knize dát. Zpravidla mě samotná gay tématika dokáže dostatečně obměkčit na to, abych případné nedostatky přehlédla nebo nad nimi přimhouřila oči a přiklonila se tak k lepšímu hodnocení. Tady to však nešlo. A to ani přesto, že hlavními hrdiny byli právě Adam a Tommy - dvě jména, která vedle sebe až příliš zavánějí fanfikcí na pár, na nějž jsem svého času čítávala příběhů víc než dost.
Nemůžu mluvit o žádném velkém zklamání, jelikož bez očekávání ani nic zdrcujícího přijít nemohlo, přesto ho nějaký lehký odvar cítím. Jen s nelibostí totiž sleduji, jak je tu mrháno potenciálem kousku, který obohatil pole českých gay románů...

Ydisara
30.03.2020 4 z 5

Mám ráda MM knihy a i tahle měla něco do sebe, přestože se mi ne všechno líbilo
• při čtení jsem pořád měla dojem, že jsem v Čechách na českém internátu s českými lidičkami, což se vysvětlilo, když jsem zjistila, že autorka je češka
• i pokud bych byla rozzuřená na nejvyšší míru, měla bych spíš tendence dotyčného zmlátit jak žito, než ho znásilnit a na to navazuje
• jak ho Cassidy mohl vydírat udáním za znásilnění, když podle všech kriminálních seriálů musí OBĚŤ podat trestní oznámení a k tomu se Lawrence nechystal
• linie s učitelem Cassidym byla nedotažená
• po odhalení identity Reneé a Camerona se nějak ztratil důvod, proč tam Reneé vůbec šla, totiž požádat o odpuštění pro Johna Pierce
ale na druhou stranu souhlasím s Knížetstvím↓, že změny v přístupu k sexu šly ruku v ruce se změnami v přístupu k lidem a životu
Kniha byla spíš na 3*, ale gay tématika, kterýchžto knih je u nás pořád málo, má u mě zatím vždy * navíc