Nemesis

Nemesis https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524317/bmid_nemesis-652a5c6e0acaf.jpg 5 9 4

Sága rodu Courtneyů série

< 21. díl

Paříž 1794: Paul Courtney přihlíží v davu popravě své matky, které slíbil, že přežije, ať se děje cokoliv. Šťastně se mu podaří zachránit dívku, jíž přísahá věrnost. Svět je ale ve válce a zrádci číhají na každém rohu. Kapské Město 1806: Když se Adam Courtney vrací ze služby u námořnictva zpátky domů, najde svou usedlost zničenou a členy rodiny povražděné. Adamovi nezbývá než přijmout osud a vydat se přes několik kontinentů za pomstou.... celý text

Literatura světová Thrillery Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Nemesis , 2023


více info...

Přidat komentář

Hanka44
03.01.2024 5 z 5

Příběh je dobrý, ale už minimálně podruhé mně štve překlad, přesněji nesmysly v něm. Zde už na začátku ve stromu jsou nesmyslná data narození některých lidí, leda by byl Mansur o vic jak 80 let mladší než jeho žena. Což může být prostě překlep, ale že na několika místech v knize jsou přehozena jména hlavních hrdinů, to mi přijde opravdu trapné.

čef
26.12.2023 5 z 5

Rod Courtneyů má zloduchů stále habaděj. Zde jsou dokonce v akci představitelé tří z jeho větví a boj je tedy patřičně mastný. Děje se na moři i na zemi, v Africe, Evropě i v Indii. Seznámí nás mimochodem s metodami anglické Východoindické společnosti na ovládnutí Indie a výbojem Napoleona v Egyptě. Všude umírají nevinní na uspokojení choutek vládnoucích psychopatů a to je asi to největší memento mori tohoto dílu.


Mája777
19.11.2023 5 z 5

A opět je to tady. Další příběh rodu Courtneyů. Pomalu ale jistě se jednotlivé příběhy celého rodu propojují. Tato kniha je celá o pomstě. O pomstě, kterou mají vykonat dva lidé aniž by o sobě věděli.
Je to příběh plný zvratů a nečekaných událostí a čtení vám skvěle utíká. Tak si tedy počkám na další díl. No a potom si asi v klidu přečtu celou ságu od samého začátku.
(19. 11. 23 - 24 903 - 69)

nero 13
18.11.2023 5 z 5

Sága rodu Courtneyů pokračuje v Nemesis obdobím Napoleonských válek a ve dvou časových rovinách popisuje osudy hned tří větví této rodiny, které jsou si zde navzájem opravdu svými Nemesis. Obě časové linie, z nichž jedna začne v Evropě a druhá v jižní Africe se nakonec protnou na třetím kontinentu v samotném srdci exotické Indie.
Myslel jsem, že je to poslední díl této rodinné ságy, oblíbenou čtenáři po celém světě, ale i když Wilbur Smith nás opustil už v roce 2021, tak měl ve svým psacím stole nejspíše hodně šuplíků a všechny nadité až po okraj, protože od roku 2021 už vyšlo dalších sedm knih a další dvě mají vyjít příští rok, a jedna z nich je i pokračování dobrodružství rodiny Courtneyů, odehrávajících se v nové generaci na jihu Afriky v časech nelítostného a šíleného krále Šaky, nebo také Čaky, sjednotitele bojovného národa Zuluů.
V komentáři k minulému dílu jsem si přál aby jeden ze spoluautorů propojil celou ságu s prvním dílem Když loví lev, a vypadá to že to Wilbur Smith stihl sám.

Štítky knihy

18.-19. století

Autoři knihy

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
Tom Harper (p)
německá, 1977

Kniha Nemesis je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce42x
Chystám se číst16x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x