Vzkaz na starém záznamníku

Vzkaz na starém záznamníku https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20926/vzkaz-na-starem-zaznamniku-20926.jpg 3 25 5

Sabina Hronová série

< 3. díl >

Detektivní příběh ze současné Prahy. Inženýr Mrázek dostává na svůj starý záznamník podivný vzkaz patrně od mladé dívky, která se snaží sehnat paní Turnovskou. Mrázek se rozhodne nehodit celou věc za hlavu, ale pokouší se vzkaz předat. Mezitím je však paní Turnovská, bývalá vychovatelka v dětských domovech, nalezena mrtvá. Přestože vše zpočátku vypadá na přirozené úmrtí, začne se smrtí zabývat policie a postupně se vynořuje víc podezřelých indicií, které smrt staré paní spojují s podivným vzkazem. A tak v pátrání pokračuje nejen policie, ale i Mrázek se svojí přítelkyní. ... celý text

Přidat komentář

Aghatte
14.10.2021 3 z 5

Moje první zkušenost s autorkou ( a to napsala 63 knih!), jsem ostuda, začínám dohánět naši "klasickou" tvorbu, tedy autory, kteří zde tvoří řadu let, a kdo by jim vydal 60 knih, kdyby to byl úplný šunt.
Knihu jsem přečetla za 3 hodiny. Vcelku mě to bavilo, jen mi neseděla hlavní hrdinka, neustále všem skákala do řeči, nedávala pozor, co jí kdo říká, vyšetřování se vlastně vyšetřilo bez jejího přičinění a zásahu. Martin byl naopak velmi sympatický a aktivní 70ník, ovšem Helena, to byla mrcha - a zajímavé je, že také znala policistku z dřívějška.
Nemám ráda "náhody", a to, že má Martin za přítelkyni "náhodou" někoho, kdo je do případu zapletený, že se někdo "náhodou" potká po 50ti letech, pak "náhodou" potká v kavárně svědkyni, policistka je "náhodou" houslistka, kterou si jako jedinou zapamatoval....
Praha je velká, svět ještě větší a těch náhod tady prostě bylo hrozně moc. A že by si nechali uniknout přeživšího vyděrače a ten se "náhodou" položí v zapadlé nemocnici vedle přítele zavražděné... A nakonec náhodná hlídka NÁHODOU zastaví auto kvůli málo svítícím světlům, a on je v něm celý ten ústav na kolečkách a zajede pěkně až do cely předběžného zadržení :-)
NO, ale přečetla jsem to a úplně neodsuzuji.

TeaPeter
11.11.2019 1 z 5

Hodně divná kniha. Za sebe ji rozhodně nikomu nedoporučuji.


Vojslava
21.09.2014 3 z 5

Detektivka na jeden dlouhý večer, když není jiná aktivita... chvilku mi trvalo zvyknout si na rychlé změny vypravěčů, ovšem to nikterak příběh nezpestřilo a nezpřehlednilo. Padouch, který se vynoří na konci, navíc s takovou pointou, mi taky nepřipadal jako dobré řešení. Prostě znám zajímavější a čtivější detektivky...

Evik30
26.08.2013

Tato detektivka mě moc nenadchla, i když nepatřila mezi nejhorší. Už jsem přečetla i daleko méně zajímavé. Je to docela překombinované a příliš moc "dědečkovské". Na zaplnění nudného večera dobré, ale jinak bych ji moc nedoporučovala.

Zdeslav
06.10.2012 1 z 5

Několikrát v knize zmiňovaný Sherlock Holmes by tento případ rozlousknul během plnění své dýmky. A to kokainem, aby vůbec případ přijal. Nudné dialogy žárlivých a paranoidních důchodců, studentka používající termíny typu "hodně tlustý pán" a neschopná kriminalistka hrající na housle jsou figurkami nezajímavího příběhu, který vrcholí tak neuvěřitelně trapnou pointou, že to snad ani není možné.