Bohatá nevěsta

Bohatá nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297470/bmid_bohata-nevesta-e4r-297470.jpg 4 48 10

Růžová kolekce série

< 19. díl >

Po smrti svého prastrýce lady Rosanna Donningtonová s překvapením zjišťuje, že se stala dědičkou značného majetku. Coby sirotek se však okamžitě stane terčem zájmu mnoha členů londýnské společnosti, kteří ji chtějí pojmout za manželku – samozřejmě ze zištných důvodů. Rosanna se však chce vdát z lásky. Když ji o ruku požádá i neotesaný a protivný Walter Fenwick a zdá se, že jí nedá pokoj, rozhodne se dívka utéci z Londýna – na své nové sídlo na venkově, Donnington Hall. Po cestě se náhodou setkává s hrabětem z Meltonu, svým novým sousedem, který má po těžké nehodě na koni podlomené zdraví. Pod tíhou dalších událostí se Rosanna nečekaně rozhodne předstírat, že je zkušená ošetřovatelka, a pečovat o zraněného hraběte. Dokáže Rosanna hraběte vyléčit? Cco se stane, když se její pacient dozví její tajemství? A vzdá se sir Walter své lákavé kořisti jen tak bez boje?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Love Rescues Rosanna , 2000


více info...

Přidat komentář

Rozinka28
20.01.2019 2 z 5

Tak ano, chtěla jsem nějakou tenčí knížku na volné odpoledne, ale takhle rychle sfouknutý příběh jsem tedy nečekala. Extrémě mě vytáčela smetánka, která Rossaně znepříjemňovala život. Co se děje týče, sedí si s anotací a není třeba ho více přibližovat. Nicméně se zase radši vrátím k delším příběhům na více stránek, abych se z toho rychlého tempa lépe vzpamatovala.

Kiwicatko
13.09.2017 3 z 5

Veeeeeeeelmi preslazeny a extremne urychleny pribeh. Takova jednohubka :-D


účetní
03.07.2017 3 z 5

Je to taková malá roztomilá knížečka s krásným přebalem, ten mě zaujal, jinak jsem o této autorce vůbec neuvažovala, že bych ji četla. Příběh pěkný, romantika zasazená do krásného anglického venkova, ale vzhledem k rozsahu i stylem tak trochu jednodušší a prostší, taková nenáročná jednohubka. Přečíst se to ale rozhodně dalo, na proložení mezi delšími knihami dobrý.

alzbeta4340
15.12.2016 3 z 5

Nechala jsem se zlákat krásnou obálkou a pozitivními komentáři, ale opět zjišťuji, že knihy paní Cartland nejsou pro mě to pravé. Na mě působí archaicky.

Liduka
17.10.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Akorát mi přišla ta láska nějaká uspěchaná, asi jsem čekala, že tam bude více popsáno, jak Rosanna pečuje o hraběte a jak se spolu postupně sblíží. Těch málo stránek bylo v tomto případě podle mě na škodu.

LilianaFalcon
28.09.2016 4 z 5

Přečteno za hodinku v autobuse. Velmi nenáročné, ale svůj účel to splní ;-)

mac.martina
03.08.2016 5 z 5

Pěkný krátký příběh, dalo by se říct, o lásce na první pohled a jejím vývoji a prohloubení během celého románu.

Knihy od autorky se mi líbí, že jsou kratší než ostatní romány a jsou plné romantiky jako tenhle.

Doporučuji k přečtení :-)

MinaHawke
24.07.2016 5 z 5

Moc se mi líbilo, že jsou v knize napsané myšlenky, nejen hlavní hrdinky, ale i ostatních. Konec byl skvělý, vůbec ne useknutý jako u některých knih Barbary Cartland.

Ewik
18.07.2016 5 z 5

Pěkná jednohubka na pozdní odpoledne. Romantické, přitom jednoduché a vkusné. Kniha jsem si užila a než se nadála, bylo dočteno.

modranka
11.07.2016 5 z 5

zdá sa mi, že z roku na rok sú príbehy Barbary Cartland lepšie. Vcelku som sa pobavila, nebolo to naivné ani hlúpe. Taká dobrá romantická oddychovka.