Cestami bohů - Rokhorm z Aron 2

Cestami bohů - Rokhorm z Aron 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232955/cestami-bohu-rokhorm-z-aron-2-8qy-232955.png 4 9 3

Rokhorm z Aron série

< 2. díl

Pokračování úspěšné knihy mladého polského autora. Opět se shledáte s mnichem Rokhormem, Lovcem a Poutníkem - příslušníkem magcikého řádu ARON - který prožívá nejrůznější dobrodružství. Magie funguje. První kniha o Rokhormových dobrodružstvích se setkala s velice příznivým ohlasem čtenářů i kritiky.

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Fantasy

Vydáno: , Leonardo
Originální název:

Jeszcze raz Abhum , 1999


více info...

Přidat komentář

špulo
08.06.2022 5 z 5

Pamätám si, že dvojka sa mi páčila rovnako ako jednotka. A je škoda, že nemáme ďalšie pokračovania. Rokhorma som objavil v tom istom čase ako jedného zaklínača a považoval som ich za rovnocenných partnerov. Geralt postupne získal jednoznačne navrch - vieme prečo. Keby vám však začal liezť cez uši, siahnite po tejto starinke. Možno budete milo prekvapení ;))

Metla
12.02.2019 4 z 5

Komu se líbila první povídková sbírka „Rokhorm z ARON“, ten nemůže být pokračováním zklamán. Akorát na úvod připravil vydavatel čtenáři malý podraz, protože příběh „Bratři“ se nachází už v předchozí knížce. Horské štíty, sníh a kvílení větru nahradila jezera a mírnější krajinný ráz vedlejšího království, jinak se však mnoho nezměnilo. Povídky jsou snad ještě pochmurnější; ukazují především to špatné, co v lidech klíčí, a Rokhormova snaha konat dobro málokdy vede k očekávaným výsledkům.
Lech není Sapkowski, nedočkáme se úsměvného nadhledu, nepočteme si v jiskřivých dialozích, nedozvíme se o intrikách oficiálních i neoficiálních vládců království… Ale nahlédnout na převážně smutné osudy a malá velká trápení prostých lidí také může být zajímavé, pro mě určitě. „Rokhorma z ARON“ bych doporučila například příznivcům O.S. Carda: minimum akce, spousta bolesti a poměrně pečlivé ponoření do lidských duší a charakterů, jen politika a optimismus chybí. "Cestami bohů" jsem si vykračovala s podobně kladnými pocity, jako u dřívějších příběhů (možná i malinko lepšími). Není důvod hodnotit jinak, než opět čtyřmi hvězdami, zahalenými v mlhách melancholie.


Ishmael
01.06.2015 5 z 5

Z mého pohledu je Cestami bohů povídková kniha přivedena téměř k dokonalosti. Všechny příběhy tu mají svou cenu a zapadají do knihy jako celku. Rokhorm, který byl v prvním díle představen jako protagonista, je v druhé knize postrkován cestou plnou strastí a bezpráví, ale i soucitu a naděje. Přiznám se, že obě knihy Rokhorm z ARON mi přijdou o něco sympatičtější než Sapkowskeho Zaklínač, právě díky té Rokhormově lidskosti. A to podotýkám, že Zaklínače mám moc rád. Bravo.

Autorovy další knížky

Piotr Witold Lech
polská, 1966
1998  78%Rokhorm z Aron
1999  73%Cestami bohů - Rokhorm z Aron 2
2008  60%Nanebevzetí profesora Eberta

Kniha Cestami bohů - Rokhorm z Aron 2 je v

Přečtených9x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x