Rodoklamy

Rodoklamy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426222/rodoklamyYU1ge4-OIJ-.jpg 5 3 2

Všichni toužíme po rodině jako láskyplném prostředí, jako nejčistším místě k žití. Je to prostor, kde jsme naprosto bezbranní a zranitelní. Je to ovšem taky místo, kde i my můžeme svým blízkým nejvíce ublížit. Co je vlastně rodoklam? Rodina a klam. Naděje a zklamání. Milosrdná lež. Facka místo opory. Nenaplněná touha po harmonii. Opičí láska. Co mají společného malá Helenka z poválečného pohraničí, živočišná Liliana ovládající černou magii, krásná Karina usilující o emigraci či mladý vědec Josef, který hledá svého otce? Co spojuje ostatní hrdiny povídek? To, co nás. Všichni jsme součástí složitých rodinných vztahů, pevných a křehkých zároveň. Všichni jsme v pasti rodoklamů.... celý text

Přidat komentář

Lužovka
15.01.2021 5 z 5

Tahle kniha mne hluboce zasáhla. Každá povídka je totálně odlišná, z jiné doby, jiné věkové kategorie,i jiného prostředí, ale všechny mají hloubku, spád, vtip i cit. Je skvělá jako její autorka.

barbora1919
29.07.2020 5 z 5

Tato knížka mě opravdu zasáhla. Povídky jsou velmi rozmanité, zasazené do různých prostředí i časových období. Některé jsou úsměvné, jiné naopak smutné a tíživé, až vás mrazí. Přesto celá sbírka drží pohromadě díky prostupujícímu tématu křehkých rodinných vazeb plných lží, tajemství iluzí a klamů. Autorka jde přitom vždy do hloubky... až na dřeň. Rozhodně doporučuji!