Kočka na křižovatce

Kočka na křižovatce https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506413/bmid_kocka-na-krizovatce-59o-506413.jpeg 3 2 3

Kolik šancí, životů a světů potřebujeme, abychom našli ideálního partnera? Co všechno musíme opustit, pochopit a přijmout, než dozrajeme a vydáme se po vlastní cestě? Psychologická novela s magickými prvky Kočka na křižovatce je sondou do nitra ženy a její touhy po ideálním manželství. Ústředním tématem je nesvoboda v partnerském soužití. Manipulace, ponížení, vzestupy, naděje… a vedle toho i cosi člověka přesahujícího. Emílie se při návštěvě přátel stává ve svém vlastním domě terčem nechutného žertu. Zdá se, že níž už se v domácí hierarchii dostat nemůže, není ale jisté, zda ji tato epizoda opravdu donutí řešit neblahou životní situaci. Naštěstí se na zahradě nečekaně objeví malá zatoulaná kočka Laura a začnou se dít podivné věci; propojí se paralelní světy a sny se stanou realitou. Kniha odhalující složitosti mezilidských vztahů je věnována těm, kdo mají smysl pro nadsázku a věří, že ztráta nemusí nutně znamenat prohru.... celý text

Novely Pro ženy Literatura česká
Vydáno: , Milan Hodek - Paper Jam
Originální název:

Kočka na křižovatce , 2022


více info...

Přidat komentář

Alena_S
09.08.2023

Tohle by bylo docela příjemné lehké psycho. Kdyby nebylo Arnošta. To byl tak hroznej člověk, že ta knížka bolela do ruky, když byl zrovna "na scéně", a neříkám to často, ale tentokrát to nespravilo ani koťátko.

Jana283
23.02.2023 2 z 5

Pro mne je asi psychologická novela s magickými prvky něco, co přesahuje mou čtenářskou kapacitu... Pro ženy nespokojené a věčně hledající.


knizni.taurus
09.01.2023 4 z 5

Tohle byla zvláštní kniha. A myslím to v dobrém. Byla to taková óda na život, na sebelásku a na sebepoznání. Myslím, že knihu ocení zejména ženy, ale kdo ví :)).

Jedná se o velmi emocionální, lidsky napsaný příběh ze života. Na to jak je to krátký příběh, tak autorka dokázala skvěle zpracovat téma nesvobody v partnerském vztahu, manipulace a ponižování. Ale tahle kniha není jen o tom špatném a na to by se měl člověk při čtení zaměřit. Příběh je totiž o naději, o rozhodnutích, o získávání času pro sebe a o schopnosti rozhodovat se sám za sebe, pro své nejlepší dobro. Je o sebepoznání.

Trocha magie v podobě paralelních světů bylo fajn. Bavilo mě sledovat vývoj jedné ( obou :-D ) hlavní postavy. V obou světech byla jiná, ale zároveň šlo pořád o to najít sílu v tom bojovat za to co chce, za svobodu, za nalezení sama sebe. Občas mi teda přišlo, že po dočtení knihy si ani hlavní hrdinka Emílie nevyřešila otázku svého ideálního partnera a manželství. Byla taky dost sebekritická, takže její sebeláska dostávala zabrat. Taky mi přišlo, že ani její příběh není ukončený a spoustu otázek zůstane nezodpovězených. Což je asi v pořádku, život je o neustálém hledání a jde hlavně o to jít cestou, kterou si sami zvolíme.
A co bylo taky super, byly příběhy i jiných postav. Každý tam měl svou úlohu, každý měl svůj příběh, který nám z menší nebo větší části přiblížil.

Pokud hledáte knihu, která je napsaná tak, jak kdyby k vám promlouvala a líbí se vám knihy o partnerství a touhách žen, tak si knížku určitě přečtěte. Mě se kniha líbila, byl to takový zajímavý vhled do života ženy, která si jednou řekla: a dost. Jinak jako plusový bod (#catmum) beru kočku Lauru :)).

Štítky knihy

pro ženy partnerské vztahy ze života manipulace (psychologie) výběr partnera ponížení

Autorovy další knížky

2018  95%Povídky z druhé ruky
2019  93%Rodoklamy
2022  60%Kočka na křižovatce
2023  100%Rodinné poklady

Kniha Kočka na křižovatce je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x