Bouřlivá doba

Bouřlivá doba https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494078/bmid_bourliva-doba-b2y-494078.jpg 5 37 10

Rodinný hotel série

< 2. díl >

Palác Heiligendamm, rok 1922. Během poválečné krize bojuje Elisabeth o přežití nově zrenovovaného hotelu. Teprve když si slavný režisér zvolí hotel za filmovou kulisu, svitne jí naděje na udržení podniku i v těžkých časech. Zatímco profesní úspěch má již nadosah, její vztah k Juliu Falkenhaynovi je stále pod špatnou hvězdou. I její bratr Paul se musel rozloučit se svou láskou. Je do hloubi duše nešťastný. Nový partner ho zavede do sítí nově vzniklé strany NSDAP a jeho rozhodnutí přinese do rodiny hluboký rozkol… Druhý díl rozsáhlé ságy o hoteliérské rodině Kuhlmanových v německých lázních Heiligendamm... celý text

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Palais Heiligendamm 2: Stürmische Zeiten , 2021


více info...

Přidat komentář

Knihomura
05.05.2024 3 z 5

Nenáročné čtení na léto.

Noisette73
11.03.2024 2 z 5

Už nic moc pro mě.


Alíša236
18.02.2024 3 z 5

První díl jsem tu dosti ztrhala. Druhý jsem ani číst nechtěla, ale měla jsem na něj rezervaci v knihovně a dle kamarádky je nejlepší. Tedy zkusila jsem ho. Opravdu je o mnoho lepší než díl první. Meziválečné Německo je neuvěřitelná doba a autorka poslala každého z členů příběhů jiným směrem, abychom tuto dobu mohli trochu nasát a pochopit. Stále trvám na tom, že kniha není dobře napsaná. Ale druhý díl byl alespoň zajímavý a pro někoho kdo nemá o historii moc potuchy může být i poučný.

Ivanule
16.11.2023 4 z 5

V této části knihy se dostáváme do období v Německu krátce po skončení Velké války a k rodině Elisabeth a Juliuse, dále Paula, Luisy a Johanny...Jaký bude osud rodiny a rodinného hotelu v nadcházejících letech a co vše je čeká, to se dozvíte po přečtení této druhé knihy z trilogie:)

Janča1532
20.10.2023 5 z 5

Druhý díl rodinné ságy opět nezklamal.Všechny postavy mě bavili. Eliabeth,která opět nachází cestu k Juliovi a ke své dcerce Julince. Paul,který ač homosexuál se ožení s Helenou,s kterou má tři děti.Nemůže zapomenout na bývalýho milence Roberta,o kterým se domnívá,že ve válce padl.Minna,která neodmyslitelně k rodině patří.Sestra Luisa,která se dostane k filmu a provdá se za Paulova milence Carla,aby nevzniklo podezření na jejich homosexualitu.Ten zatáhne Paula mezi stranu NSDAP.Bojuje proti židům.To je velký problém pro jejich sestru Johanu jež má židovskýho manžela.Už mám připravený třetí díl.Sem zvědavá na pokračování.

85098211
30.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Děj knihy se odehrává během několika let a svůj začátek má v roce 1922. Autorka popisuje osudy hned několika osob a všechny jsou navýsost zajímavé ;-). Je zde Elisabeth, která jako svobodná matka víceméně odevzdala svoji dcerku Julii na výchovu a která v současné době bojuje o přízeň jejího otce Julia Falkenhayna. Potom je tady její homosexuální bratr Paul, který se sice oženil s Helenou a má s ní tři děti, ale samozřejmě ho stále přitahují muži a on pro sebe hledá ten pravý vztah, jaký měl před lety s Robertem. Také jejich další sestra, krásná Luisa, má velkou smůlu jak v osobním, tak profesionálním životě, proto se posléze rozhodne provdat za nového Paulova přítele, velkého příznivce a člena nově vzniklé strany NSDAP. Kromě toho autorka popisuje i životní příběhy poslední sestry Johanny a jejího židovského manžela a pochopitelně také Minny, věrné kuchařky, která ovšem k rodině Kuhlmannových a hotelu neodmyslitelně patří. Příběh se odehrává během několika bouřlivých let hospodářské krize, kdy na síle a moci nabírá nacistická strana a práva Židů jsou doslova zadupávána do země. Zároveň dochází k celé řadě nečekaných zvratů, které silně ovlivní osudy jednotlivých osob a nikdy už nic nebude takové jako dřív...
Mně se toto pokračování líbilo o celou třídu více než první díl. Poslouchala jsem ho jako audio v jazyce originálu a tomu také nemám co vytknout, protože je naprosto skvěle načtené ;-). Kniha sice končí tak trochu happyendově, ale je jasné, že se nad Německem a rodinou Kuhlmannových stahují pořádně temná mračna nacistického útlaku, proto se budu moc těšit na poslední díl, abych se dozvěděla, kam se budou cesty jednotlivých členů rodiny a jejích blízkých či přátel ubírat dál...

Szilvia1
18.06.2023 5 z 5

Druhý díl je pěkně napsaný,je napínavý,jak se s rostoucím nebezpečím vyspořádájí ale je tam i láska,která se naplnila.Ještě na mně čeká třetí díl ale i ten si přečtu,jsem zvědavá co bude s nimi za války.

zimolka
02.04.2023 5 z 5

Nemůžu ani vybrat, který díl byl lepší.Oba mě přišly nádherně napsaný. Jsem ráda,že už mám nachystaný třetí díl.

cérka
23.10.2022 5 z 5

To je tak čtivé, skvěle napsané, vynikající dílo, prostě perfektní ....
To je jen pár superlativů, které mě už během čtení napadaly.
Možná to bude vypadat, že jsme se s mou knižní přítelkyní "zuzana2599" domluvily na hodnocení, ale opak je pravdou. Tento díl se autorce opravdu velmi povedl a je mnohem, mnohem lépe zpracovaný, než predešlý díl.
Doporučuji a už teď se moc těším na pokračování.

zuzana2599
12.09.2022 5 z 5

DOKONALÉ ! Za mě lepší než první díl, moc se mi knížka líbila a čtení jsem si užila.
I v druhém díle této rozsáhlé ságy jsem zavítala do německých lázní Heiligendamm a setkala se tam se starými známými - Elizabeth, její dcerkou Julinkou, jejím bratrem Paulem, sestrou Johannou a Luisou..., ale i s dalšími hrdiny, skvělou kuchařkou Minnou apod. Děj se odehrává ve dvacátých letech minulého století, kdy se pomalu začíná dostávat k moci Hitler a židovské obyvatelstvo je čím dál víc pronásledováno. Děj románu je vskutku bohatý, osudy všech postav jsou bohatě propracovány. Snad nejvíce se mi líbil osud Paula, který skrývá svou pravou orientaci a i přesto, že je ženatý a má tři děti, znovu se fatálně zamiluje... Ano, do muže, který je nadšený člen strany NSDAP.
Tentokrát se hodně těším na závěrečný díl, nyní nadšena dílem druhým !!

Autorovy další knížky

2021  82%Nový začátek
2022  90%Bouřlivá doba
2023  93%Dny rozhodnutí