Dny rozhodnutí

Dny rozhodnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494223/bmid_dny-rozhodnuti-9Rd-494223.jpg 5 34 10

Rodinný hotel série

< 3. díl

Baltské moře, rok 1935. Hotel Palác Heiligendamm navštěvují nyní zcela jiní hosté: zasloužilí nacističtí přívrženci a špičky NSDAP, mezi nimi i Hitler a Goebbels. Jsou to těžké časy pro Elisabeth a její dceru Julii, která teď pracuje v rodinném hotelu jako zástupce již třetí generace. V Hitlerově doprovodu je i šarmantní Hugo, dobrodruh a jeden ze dvou mladých mužů, kteří se ucházejí o Juliino srdce. Její strýc Paul bojuje s těžkými pochybnostmi, rozerván mezi láskou a morálkou se odhodlává k osudovému kroku…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Tage der Entscheidung , 2022


více info...

Přidat komentář

Knihomura
předevčírem 4 z 5

Dobré.

Noisette73
11.03.2024 4 z 5

Toto byl za mě nejlepší díl, ale prostě mě tato autorka nepřesvědčila, abych zkoušela její případné další počiny.


cérka
01.03.2024 5 z 5

Třetí a asi nejlepší díl této velmi zdařilé série. Záměrně neuvádím závěrečný, jelikož celý příběh i jeho samotný závěr přímo nabádají k dalšímu pokračování. Možná se s hrdiny této knihy setkáme při čtení jiné rodinné ságy. Uvidíme, já se určitě podívám a začtu do dalších autorčiných knih.
Nicméně, při četbě této knihy jsem byla naprosto spontánně a zároveň nemilosrdně vtažena do děje a historických souvislostí, u kterých všichni víme jak skončily. Jsem autorce neskutečně vděčná, že všechna zvěrstva nacistického Německa pouze naznačila, jejich bližší popisy by byly zcela určitě nad mé síly.
Nikdo z nás nemůže vědět jak by se zachoval a hrdinské řeči z obýváku, téměř 80 let po druhé světové válce nemají odpovídající váhu.
Skvělá rodinná sága!

85098211
23.12.2023 5 z 5

Na závěr této série už snad ani nemám co dodat. Také tento její poslední díl se mi moc líbil - knihu jsem opět poslouchala jako audio v jazyce originálu. Všechny osudy do jednoho mne zaujaly - například ten Louisin, ta je totiž provdaná za Klause, homosexuálního přítele svého bratra Paula a zapáleného fašistu, potom samozřejmě i ten Paulův, který je opravdu plný nečekaných setkání a zvratů, a nakonec je zde také mladá Julia, představující mladou generaci hotelu Palác Heiligendamm. Každý z nich prožívá události tehdejší těžké doby nástupu nacismu a Hitlera k moci po svém, ale nikdo z nich to nebude mít lehké... Podrobněji se rozepisovat nebudu a ani nechci, kniha má spád a je skvěle napsaná, takže se jen těžko odkládá. Ve finále musím přiznat, že jak jsem měla původně k této trilogii tak trochu nedůvěru, protože úplně první díl byl trochu slabší, nyní - po jejím skončení, mne dokonce mrzí, že se musím s jednotlivými postavami rozloučit. Vím ale jistě, že autorka žádné pokračování (aspoň prozatím) nenapsala...

Ivanule
25.11.2023 4 z 5

Tohle musí mít určitě ještě nějaké pokračování, protože kniha skončila otevřeně přímo v začátku druhé světové války...Na začátku knihu se setkáváme pár roků před začátkem války, kdy se k moci dostává Hitler a vidíme, co vše dělají rodinní členové Kuhlmannovy rodiny v tomto období svého života.:)

Janča1532
04.11.2023 5 z 5

Závěrečný díl rodinné ságy Kuhlmannových se my líbil nejvíc.Od začátku do konce.Julinka dospěla a ujala se vedení hotelu.Paul se shledal se svojí starou láskou Robertem.Opět se objevuje Mina,která žije v Paříži.Byla sem zděšená z toho,jak Německo ještě než začala válka,ničilo židy ve svých řadách.

Szilvia1
20.08.2023 5 z 5

Poslední třetí díl rodinné ságy o rodině Kuhlmannových je výborně napsaný,je napínavý od začátku až do konce.Jsou tady i smutné kapitoly,ale poslední kapitola je nejkrásnější.Budu se těšit na další knížky od autorky.

zuzana2599
11.04.2023 5 z 5

Začátkem 2. světové války končí závěrečný díl skvělé rodinné ságy Rodinný hotel. Osudy hlavních hrdinů se uzavírají, některé končí smutně, no hlavní hrdinka tohoto dílu Julie přináší na závěr naději a radost. Moc hezký a působivý závěr, sága by mohla i klidně pokračovat... Rodinný hotel je v řebříčku rodinných ság, které jsem přečetla hodně vysoko. Je skutečně výborně napsaný, čtivý, skvěle zobrazuje atmosféru své doby !
Přečtěte si, bude se vám líbit !

zimolka
11.04.2023 5 z 5

Opět nádherně napsaný díl.Zde už byl více popisován život dcerky Julie.Mrzelo mě ,že kniha končí,tak ráda bych četla dál.

Juditha
02.04.2023 5 z 5

Jako i předchozí dva díly i ten třetí byl napínavý až do samého konce. V této nelehké době se znovu setkáváme s rodinou Kulmannovych, jejich hotelem, který nyní přijímá úplně jiné hosty, Julinkou, která se ujímá vedení hotelu, a zároveň zažívá lásku, ale také její matkou Elizabeth, strýcem Paulem, který naopak hotel opouští, aby odešel do Berlina, kde bojuje nejen sám se sebou. Do děje se vraci i Minna a Robert......

Autorovy další knížky

2021  82%Nový začátek
2022  90%Bouřlivá doba
2023  93%Dny rozhodnutí