Předehra ke smrti

Předehra ke smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64628/predehra-ke-smrti-64628.jpg 4 13 5

Roderick Alleyn série

< 8. díl >

Záhadné případy inspektora AlleynaDo jedné malé, zdánlivě poklidné farnosti se inspektor Alleyn a jeho tým musí vypravit z důvodů zcela prozaických: divadelní představení místních nadšenců, připravované jako dobročinná akce, díky níž získají farníci nové piano, má nečekanou dohru. Při prvních akordech klavírního koncertu zazní výstřel - poslední zvuk, který ještě pianistka mohla slyšet… Zkušená autorka více než třiceti detektivek připravila i tentokrát čtenářům k vyluštění zajímavou kriminální hádanku. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

Overture to Death , 1939


více info...

Přidat komentář

Marla
16.03.2022 5 z 5

Roztomilá starosvětská detektivka , ve které je zločin spáchaný dost neobvyklým způsobem. Hezké a vtipné čtení, bavila jsem se.

Aghatte
01.01.2022 5 z 5

Velmi pěkné počtení. Opět neobvyklý způsob vraždy.
Dýchne na nás teplo kamen a venkovská idylka, za rohem ovšem spousta intrik a vášní.
Všude žijí lidé, lidé milující a lidé chybující.
Vytříbený sloh, některá slova či slovní spojení jsem si musela vyhledat a přeložit do dnešního "moderního" jazyka, abych vůbec pochopila, co tím chtěla autorka říci :-)
Díl od dílu je to lepší, už si je jistá a pouze tříbí styl. Těším se na další.

"Zůstavitelka doufá, že beneficient neutratí výnos za alkoholické nápoje a ženy, bude na ni myslet a zlepší své chování "
"Když muž zjistí, že se jeho milenka ve chvíli, kdy jí hrozí kompromitace, doslova a do puntíku postará o to, aby ho napřed pověsili, nebývá mu do hovoru"
... a spousta jiných perliček. Výborné dílko, bavila jsem se.
( Fascinuje mě, jak všude všichni pokuřují, neustále se někde válí krabice cigaret a všichni všem nabízejí kuřivo, muži, ženy, vyšetřovatelé, podezřelí... Všichni kouří, ve všech možných i nemožných situacích a místnostech. V dnešní době nemyslitelné :-D)


gleti
10.11.2018 5 z 5

Milá starosvětská detektivka. Inspektor Alleyn by si zasloužil věhlas Poirota.

woodward
22.07.2016 5 z 5

Ngaio Marshová si z nás občas střílí; viktoriánské postoje farářů, starých, všetečných dam a venkovských šlechticů působí dojmem místy až přehnaně dokonalých karikatur. Nejvíc mě potěšilo, že inspektor Alleyn přechovává v aktovce "pohotovostní láhev" pro případ, že by některý svědek, zdrcený jeho výslechem, potřeboval kapku životabudiče. Prostě dokonalý gentleman! :D

Koka
21.11.2014 3 z 5

Všechny klasické "propriety" a modely vztahů a chování na anglickém venkově v 30. letech 20. stol. to sice mělo, ale A.Ch. to přece jen nebyla! Strašně zamotané, místy nepravděpodobné až směšné, ale jinak napínavé, to ano.

Štítky knihy

vraždy

Autorovy další knížky

Ngaio Marsh
novozélandská, 1895 - 1982
1972  79%Zpěv v rahnoví
1988  84%Poslední opona
1985  85%Třikrát superintendent Alleyn
1970  79%Vejde vrah
1995  78%Nedokončený portrét