Tichý zabijak

Tichý zabijak https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97199/tichy-zabijak-97199.jpg 4 21 4

Řezníkův chlapec série

< 2. díl

Vynikajúci triler od majstra napätia Thomasa Perryho. Tajomný muž vystupujúci pod menom Michael Schaeffer sa už roky ukrýva v Anglicku. Chodí na dostihy, stretáva sa s ľuďmi zo šľachtických kruhov a nikto ho nepodozrieva z niečoho nekalého. Pred desiatimi rokmi však bolo všetko inak. Vtedy bol Synom zabijaka, perfektne vyškoleným nájomným vrahom, ktorý rozpútal vojnu v podsvetí. Vtedy na jeho hlavu vypísali odmenu - a teraz ho konečne našli...... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Sleeping Dogs


více info...

Přidat komentář

Tyet
13.01.2024

Tak mizerný překlad se jen tak nevidí. Je to tak zlé, že to kazí celý dojem ze skvělé knihy. "Stáli tam dva poldi. Nebo to nebyli poldi?"

Luigi1
21.10.2023 4 z 5

Dobrá kniha popisující vztahy mezi mafiánskými rodinami


Boby17
04.05.2020 2 z 5

Tak nevím, jestli se mi knížka nelíbila jako dílo autora a nebo jako zpackaný překlad tandemu Berka - Váňová. Každopádně je v textu neustále zaměňován termín pistole a revolver (pro laika asi jako záměna názvu nářadí lopata a rýč nebo kombinačky a štípačky). "Překladatelé" byli dokonce schopni vyrobit slovní spojení "nářadí pro přeměnu revolveru M-16 na plnou automatiku", přičemž jaksi opomíjejí fakt, že M-16 je armádní útočná puška a revolver z prostých konstrukčních důvodů na automatiku předělat nejde. Vedle věcné neznalosti pro překlad takové literatury statečně celou dobu opomíjejí fakt, že v českém jazyce se příjmení žen přechylují. Takže věty, kde vystupuje nějaká žena s uvedením příjmení jsou toporné a je to jak pěstí mezi oči. A příběh samotný se mi zdál hodně nevyvážený a nevěrohodný. Zejména mám na mysli detaily ve smyslu užívání počítačů, telefonů a kamer (o hromadách mrtvol i za bílého dne nemluvě). Takže se může stát, že počítačem řízený motor má problémy, ale současně policie při analýze stovek jmen cestujících počítač do hledání shody nezapojí. Podobně bych mohl pokračovat. Pozitivní samozřejmě je, že vlk se nažral, koza zůstala celá a policie má radost, že někdo špatné hochy poslal na stezku do věčných lovišť. Pro mě z knihy plyne ponaučení, že další autorova díla číst nebudu a obzvláště si budu dávat pozor, abych nepřišel do styku s knihami "přeloženými" Miroslavem Berkou nebo Tamarou Váňovou. Momentálně dávám 2,4 hvězdy, takže zaokrouhleně za 2 (bohužel).

basset
19.02.2012

Pokračovanie Syna zabijaka. Páčila sa mi. Dobre popísaná naháňačka policajtky a vraha. Zopár hluchých miest, strašne zamotané vzťahy medzi mafiánskymi rodinami. Dobrá kniha.

Kniha Tichý zabijak je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce54x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x