Nedrážděte spící psy

Nedrážděte spící psy https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75426/nedrazdete-spici-psy-75426.png 4 21 4

Řezníkův chlapec série

< 2. díl

Bývalý americký mafiánský zabiják se skrývá v Anglii, ale i zde ho dostihne minulost. Aby si zachránil život, musí opět začít zabíjet. Hlavním hrdinou pokračování románu Řezníkův chlapec je opět profesionální zabiják, kterého po deseti letech úspěšného skrývání v Anglii najdou jeho dřívější nepřátelé. Je stíhán policií, FBI, právničkou z ministerstva spravedlnosti, ale především americkou mafií. Začne se bránit způsobem, který dokonala ovládá - chladnokrevně vraždí. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Doplněk
Originální název:

Sleeping Dogs , 1992


více info...

Přidat komentář

Tyet
13.01.2024

Tak mizerný překlad se jen tak nevidí. Je to tak zlé, že to kazí celý dojem ze skvělé knihy. "Stáli tam dva poldi. Nebo to nebyli poldi?"

Luigi1
21.10.2023 4 z 5

Dobrá kniha popisující vztahy mezi mafiánskými rodinami


Boby17
04.05.2020 2 z 5

Tak nevím, jestli se mi knížka nelíbila jako dílo autora a nebo jako zpackaný překlad tandemu Berka - Váňová. Každopádně je v textu neustále zaměňován termín pistole a revolver (pro laika asi jako záměna názvu nářadí lopata a rýč nebo kombinačky a štípačky). "Překladatelé" byli dokonce schopni vyrobit slovní spojení "nářadí pro přeměnu revolveru M-16 na plnou automatiku", přičemž jaksi opomíjejí fakt, že M-16 je armádní útočná puška a revolver z prostých konstrukčních důvodů na automatiku předělat nejde. Vedle věcné neznalosti pro překlad takové literatury statečně celou dobu opomíjejí fakt, že v českém jazyce se příjmení žen přechylují. Takže věty, kde vystupuje nějaká žena s uvedením příjmení jsou toporné a je to jak pěstí mezi oči. A příběh samotný se mi zdál hodně nevyvážený a nevěrohodný. Zejména mám na mysli detaily ve smyslu užívání počítačů, telefonů a kamer (o hromadách mrtvol i za bílého dne nemluvě). Takže se může stát, že počítačem řízený motor má problémy, ale současně policie při analýze stovek jmen cestujících počítač do hledání shody nezapojí. Podobně bych mohl pokračovat. Pozitivní samozřejmě je, že vlk se nažral, koza zůstala celá a policie má radost, že někdo špatné hochy poslal na stezku do věčných lovišť. Pro mě z knihy plyne ponaučení, že další autorova díla číst nebudu a obzvláště si budu dávat pozor, abych nepřišel do styku s knihami "přeloženými" Miroslavem Berkou nebo Tamarou Váňovou. Momentálně dávám 2,4 hvězdy, takže zaokrouhleně za 2 (bohužel).

basset
19.02.2012

Pokračovanie Syna zabijaka. Páčila sa mi. Dobre popísaná naháňačka policajtky a vraha. Zopár hluchých miest, strašne zamotané vzťahy medzi mafiánskymi rodinami. Dobrá kniha.

Autorovy další knížky

Thomas Perry
americká, 1947
1994  77%Řezníkův chlapec
2015  74%Hrobka krále Hunů
2016  78%Tajemství Mayů
1999  75%Nedrážděte spící psy
2003  87%Štvanice

Kniha Nedrážděte spící psy je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce54x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x