Rembrandtův portrét

Rembrandtův portrét https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26055/bmid_rembrandtuv-portret-aXU-26055.jpg 3 34 10

Finn Ryanová série

< 3. díl >

Mladou archeoložku Finn Ryanovou, která pracuje pro londýnskou aukční síň, potká nenadálé a velmi nepravděpodobné štěstí. Společně s pohledným mladým šlechticem Billym Pilgrimem zdědí dům v Amsterdamu, nákladní loď plavící se při březích Bornea v jižním Pacifiku a obraz – podle všeho padělek Rembrandta. Padělek však skrývá pravý Rembrandtův portrét, v němž se zase ukrývá klíč k rozluštění záhady staré celá staletí. Finn a Bill však nejsou jediní, kdo vědí, co všechno je v sázce – a co čeká na vyzvednutí na dně jižního Pacifiku. Finn a Bill pronásledovaní bezohlednými dobrodruhy se proti své vůli ocitají ve víru honby za zapomenutým pokladem, který jim může jednou provždy změnit život, ale kvůli němuž o život mohou také v jediném okamžiku přijít…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Rembrandt´s Ghost , 2007


více info...

Přidat komentář

Morgainne
27.08.2021 3 z 5

Začátek trochu nudný, o Rembrandta ani moc nejde. Celkově je kniha zvláštní kombinace světa umění a holandských malířů, pátrání po pokladu, moderních pirátů, novodobého Robinsona, ztraceného světa a japonských válečných ponorek plných zlata. Hlavní hrdinové přežijí všechny nástrahy včetně těch, kdy by člověk čekla, že je to jejich poslední. Dost nepravděpodobná zápletka i samotný děj, příběh by snesl o třídu lepší zpracování, protože nápad to není úplně špatný.

Šnek86
12.08.2021 3 z 5

Autor se rád odchyluje od hlavního příběhu a určitě je velký fanda námořnictví, v čemž by mohl klidně ubrat.Opět tu o Rembrandta až tak nešlo.Pozvolný rozjezd a pár zbytečných postav, které čtenáře spíš pletou, než aby dotvářeli děj, ovšem závěr na ostrově byl dobrý.


ludek.n
17.01.2019 3 z 5

Paul Christopher potřetí míchá koktejl pro Finn Ryanovou. Dal do něj slavné holandské mistry, bezohledné malajské piráty, zkorumpované policisty, ostrov pokladů i s jedním Robinsonem, zastříkl to několika zběsilými honičkami a nakonec přidal jeden souboj, v němž postavil mačety, muškety a děla proti automatickým útočným puškám a kulometům. Zdá se vám to trošku přes míru? Jistě, on totiž Paul Christopher opravdu dokáže smíchat všechno se vším. Jeho drink možná vypadá na první pohled skvěle, ale chutná jen na začátku. Jakmile se rozhodnete podívat se sklenici na dno, zhořkne vám na jazyku. Místo příjemné lehké opičky, máte po dopití bolehlav jako trám. Autor už očividně vzdal snahu udělat z Finn Ryanové druhého Roberta Langdona, což je na jedné straně dobře, protože se mu to ani trochu nedařilo, na straně druhé je však o to více vidět, že v rukávu nemá nic pořádného, čím by onu díru zaplnil. Proto flikuje vším, co se mu dostane pod ruku. Ty tři notně odřené hvězdy jsou za čtivost, při níž se dá (nebo se doporučuje) velice úspěšně vypnout šedou kůru mozkovou.

hana4834
10.08.2017 3 z 5

zajimavá kniha ale podruhé ji číst nebudu

renefer
12.07.2017 2 z 5

Nuda, předlouhé popisné pasáže, historie názvů jednotlivých lodí a jejich použití, ne úplně uvěřitelný děj - hrdinka vždy po smrtícím zážitku otevře oči a ocitne se v "ráji", ostrov, ze kterého se nedá uniknout, hlavní postavy vždy vše přežijí (jako jediné)...

Danuše7
17.10.2014

Napínavý děj s objevem na hranici fantazie.

lampernaqui
14.10.2014 3 z 5

Celkem zklamání. Knížka byla přečtena během chvilky, všechno se tam valilo hodně rychle a než si člověk stačil zvyknout na postavy, byl konec. Jinak klasický dobrodružný román, který nepřináší nic nového, jen zabaví na pár hodin.

staramatka
09.12.2013 3 z 5

Asi mám podobný názor jako "bukiet". Všechny 4 díly jsem přečetla během 2 dnů. Četlo se to opravdu rychle a dobře, ale jak už bylo řečeno, nakonec mě to celkem zklamalo. Tedy takto: první díl se mi vlastně dost líbil. Byl celkem akční i záživný a na základě toho jsem si chtěla přečíst i ty další a právě z těch nanicovantých pokračování jsem pak byla dost zklamaná, škoda.

bukiet
23.03.2013 3 z 5

To je paradox. Tahle kniha, a vlastně celá série, se mi četla velice dobře a přitom mne to vůbec nebavilo. Jak je to možné? Poklad, piráti, akce... Co by s tím materiálem asi udělali Preston a Child, Berry, Harper nebo Brown?

Salinka
21.06.2011 1 z 5

Kniha mě původně zaujala svým stručným obsahem, čekala jsem napínavý, čtivý a zajímavý příběh, ale bohužel jsem už po několika desítkách stránek zjistila úplný opak. Co mi na knize nejvíce vadí jsou dlouhé a nezajímavé popisy (především lodí, jejich historie atd.), zhruba v polovině knihy je dosti nechutný podrobný popis mučení člověka což opravdu není nic pro mě. Knihu jsem měla velmi dlouho rozečtenou, ale nakonec jsem ji nechala nedočtenou. Vzhledem k tomu, že knihu jsem si (zlevněnou) zakoupila a mám ji doma, ji možná jednou dočtu, ale rozhodně ne v nejbližší době. Milovníkům podobných příběhu tuto knihu rozhodně nedoporučuji!!!

Autorovy další knížky

Paul Christopher (p)
kanadská, 1949
1991  82%Jericho
1988  78%Vlna
2009  70%Meč Templářů
2006  69%Michelangelův zápisník
2010  56%Aztécký kodex

Kniha Rembrandtův portrét je v

Přečtených54x
Doporučených2x
Knihotéce77x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x