Aztécký kodex

Aztécký kodex https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45580/bmid_aztecky-kodex-U9y-45580.jpg 3 38 10

Finn Ryanová série

< 4. díl

Při pátrání po španělské galeoně v Karibiku naleznou Finn Ryanová a její partner lord Billy Pilgrim důkaz o ztraceném aztéckém kodexu. V nesmírně cenném svazku, sepsaném v šestnáctém století dobyvatelem obviňovaným z kacířství Hernánem Cortésem, se údajně uvádělo místo, kde se nalézá bájné Zlaté město. Finn a Billy záhy poznají, že se po stopách kodexu nevydali sami. Pátrá po něm také velitel militantní náboženské organizace, který je kvůli němu schopný zabíjet, a vyšinutý miliardář, jehož za kodexem ženou zcela jiné nekalé pohnutky. Finn a Billy, kterým je brzy jasné, jak je hledání kodexu nebezpečné, odhalí ještě větší a výbušnější tajemství. Tajemství, které je zavede z yucatanské džungle do Sonorské pouště, kde jim opět půjde o život – a to hra teprve začíná.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Aztec Heresy , 2008


více info...

Přidat komentář

bozena3656
30.09.2023 3 z 5

Oddychovka ve stylu Jacka Huntera

Šnek86
05.08.2021 2 z 5

Děj bez akce, nudné a nevýrazné postavy.O aztécký kodex, o který by zde mělo jít především, až tak nejde, je to jen lákadlo na čtenáře.Kniha je spíš příručkou, kolik která loď má koní a zvládne uzlů. Vcelku splácanina všeho dohromady co nedává moc smysl.Tohle se nepovedlo.


ludek.n
18.01.2019 3 z 5

Ve čtvrtém pokračování dobrodružství Finn Ryanové se, na rozdíl od předchozích dílů, které vždy rozbily ústřední dvojici hrdinů, tentokráte znovu setkáváme s jejím staronovým partnerem Billem Pilgrimem a také s dalšími postavami, které se objevily už v Rembrandtově portrétu. Stejná koneckonců zůstala i struktura knihy. Paul Christopher, věren své tradici, opět staví hrad z písku jednotlivých scén a zpevňuje ho sajrajtem v duchu ber kde ber. Mexická narkomafie, kubánská krize, jaderné ohrožení, zmutovaní mravenci, tajní agenti, aztécké poklady a samozřejmě nesmějí chybět ani vždy přítomné vatikánské intriky, to vše sestavené dohromady do stavby připomínající pyramidu Boha slunce, ovšem v notně pokřivené podobě a nachýlené výrazně na stranu. Co je platné mít řadu povedených epizod, když jejich spojením vznikne slátanina, z níž nesourodost trčí na všechny strany. V tomto případě navíc s tak laciným a zupáckým závěrem, že se chce až řvát. Pokračovat tahle série další knihou ve stejném duchu, obávám se, že už bych pro ni ty tři hvězdy, které nakonec Aztéckému kodexu dávám, už z písku Sonorské pouště nevyhrabal.

lampernaqui
21.10.2014 2 z 5

Mám rád knihy Rollinse, Cusslera, Prestona-Childa a podobné. Trocha toho dobrodružství v různých koutech světa, nějaká historická záhada - nebo dokonce poklad. Je to odpočinkové, nic náročného, člověk se dozví pár zajímavých informací a zabaví se. Nic víc nečekám, ale tohle bylo takové... podivné a uspěchané. Nejsem zvyklý, že podobná kniha má pod 190 stránek. Další díl si přečtu, ale nečekám nic extra. Ale obálky jsou pěkný,to je pravda :)

kaliope123
17.04.2014

Místo do thrillerů by měli tuto knihu zařadit mezi literární brak - mohu soudit ovšem pouze do poloviny, protože dál jsem nečetla - nedalo se.

staramatka
09.12.2013 2 z 5

Asi mám podobný názor jako "bukiet". Všechny 4 díly jsem přečetla během 2 dnů. Četlo se to opravdu rychle a dobře, ale jak už bylo řečeno, nakonec mě to celkem zklamalo. Tedy takto: první díl se mi vlastně dost líbil. Byl celkem akční i záživný a na základě toho jsem si chtěla přečíst i ty další a právě z těch nanicovantých pokračování jsem pak byla dost zklamaná, škoda.

bukiet
25.03.2013 3 z 5

Jako ta kočička s pejskem, když spolu spatlali ten slavný dort, asi tak na mne zapůsobil tento román a vlastně celá série. Naštěstí byl krátký a do měsíce už si na něj nevzpomenu.

kryspin66
31.01.2013 3 z 5

Žádný zázrak. Ale špatný příběh to také není.

HonzaT
16.05.2012 1 z 5

No to jsem rád že jsem tu knihu dočetl. Né proto, že jsem se nemohl dočkat konečného vyvrcholení, nýbrž proto, že to byla neskutečně odflaknutá kniha. Hovadina. Samozřejmě že tohoto autora, nemohu srovnávat s Clivem Cusslerem či jemu podobnými....ale toto, to bylo moc. snad jediná napínavý okamžik byla scéna s mravenci. Nečetl jsem ostatní knihy tohoto autora, ale pokud jsou všechny v podobném duchu, tak nikdy víc. Vyhozené peníze.

honajz
06.02.2012 1 z 5

Mám rád žánr thrilleru s historickými prvky a pátráním po záhadách. Ale nesmějí ze mě autoři dělat blbce. Dělá to Dan Brown, dělá to i Paul Christopher. Historické znalosti okopírované z Wikipedie, do toho pár historicky nepřesných klišé (Dominikání jako středověké gestapo? Ale no tak!) a samotný příběh jako ze softwaru na výrobu takových příběhů, kam stačí zadat jen postavy, lokace, a on to všechno elegantně pospojuje. Jak je kniha krátká, je nudná už od začátku, dokonce zbytečně brutální - a hlavně dělá ze čtenářů, neznalých víc historie, pitomce.

Autorovy další knížky

Paul Christopher (p)
kanadská, 1949
1991  82%Jericho
1988  78%Vlna
2009  70%Meč Templářů
2006  69%Michelangelův zápisník
2010  56%Aztécký kodex

Kniha Aztécký kodex je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce75x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x