Řeka osudu

Řeka osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145346/bmid_reka-osudu-Ozp-145346.jpg 4 225 50

Ken a Zoe se odstěhují z rušného Londýna do poklidného Suffolku, do míst, kde se řeka Deben vlévá do moře, aby se Ken mohl oddávat své vášni pro jachtaření. Zoe, povoláním galeristka, odchodem na venkov nadšená není, zvlášť když ji od prvního dne, kdy se přistěhují do starobylé, zrekonstruované stodoly, začne zneklidňovat pocit, že v domě je kromě nich ještě někdo. V mlze nad řekou občas vídá připlouvat vikinskou válečnou loď a slýchá hlasy, zvuky vesel, pleskot plachty za hlubokého bezvětří… Všechny domy, které zde stojí, bývaly součástí hospodářského zázemí nedalekého zámku, z něhož je dnes luxusní hotel, celé místo má však prastarou historii sahající až do anglosaských dob a v životech Zoe, Kena i dalších se promítají ozvěny osudů těch, kdo tu žili před nimi. Vše má své kořeny v mlhách minulosti a může vyrašit kdykoli v budoucnosti. A nedaleko, v poli místního farmáře, se nachází pradávné pohřebiště, z něhož vyzařuje zlá moc.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Brána
Originální název:

River of Destiny , 2011


více info...

Přidat komentář

m_martina
24.02.2024 5 z 5

Knihy od této paní spisovatelky mají vždy několik dějových linek. A tak je má i tato, kde jsou hned tři. A všechny jsou zajímavé. Jedině snad linka ze současnosti mne bavila nejméně. Román se mi opravdu líbil, četla jsem ho v každé volné minutě, až na ten konec. Celkově ale hodnotím naplno, protože mám Barbaru Erskinovou a její knihy ráda a prostě se mi hezky čtou.

Laf
04.02.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Prolínání tří různých dob bylo dobře promyšlené a nakonec i dobře objasněné. Jenom jsem tedy očekávala víc zvratů a ten konec byl nějak moc rychle odbytý, ale i tak se to četlo skoro samo :)


Yasnir
15.05.2021 2 z 5

Ze začátku jsem se od knihy nemohla odpoutat. Výborná atmosféra, vykreslení postav, ale v půlce knihy jsem očekávala, že se něco začne dít. Bohužel však autorce došel dech. Konec byl z mého pohledu prostě přitažený za vlasy. Možná jsem, ale knihu dostatečně nepochopila.

intelektuálka
01.05.2021 5 z 5

Co jiného vybrat na mystickou noc čarodějnic - než tento tajemný příběh mé oblíbené autorky ....

Příběh vikingské lodi, tajemného meče a kovářské podkovy - a cestování v čase ....

Jižní Suffolk a řeka Deben , která mění osudy ...a staré stodoly s oknem do minulosti....

Ani duchové nebývají rádi rušeni :

" Jednou provždy bude toto místo posvátné ....patří předkům, zasvěcení a modlitbám ...."

K této autorce se ráda vracím.

Vojslava
05.02.2021 4 z 5

Autorka ve své plné parádě: trochu love story, trochu historického románu, trochu toho tajemna, duchů a propojení mezi časy... obohaceno o některé motivy sousedských vztahů, ale v souhrnu příjemné počtení, milovníci tohoto typu příběhů nepochybí.

Hmrazulka414
23.01.2021 5 z 5

Kniha super, ale už jsem "přeerskinovaná"... dávám si pauzu od tohoto stylu..

YA-girl
29.05.2020 4 z 5

Kniha se mi moc příjemně četla, byla chytlavá - a střídání tří časových rovin mi vůbec nevadilo, dalo se v tom snadno zorientovat. Vyprávění o životě na anglickém venkově (ve všech dobách) na mě mělo takový správný "uklidňující" vliv ;)... Asi i proto, že tentokrát mi to nepřišlo až tak strašidelné, jak jsem jinak u autorky zvyklá. Takže půlku hvězdičky srážím za to, že jsem se nebála tak, jak jsem se těšila, že se bát budu ;), a půl hvězdičky srážím za to, že některé postavy mi tam přišly navíc a zbytečné (ty jejich příběhy se na konci nepropletly AŽ TAK, jak jsem čekala na základě dříve přečtených knih od B. Erskinové).

Amitiel76
23.04.2020 5 z 5

Nečekaně krásná, poutavá a tajemstvím opředená kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Tahle autorka mě vážně začíná bavit!! :-))) Knihu jsem přelouskala za tři večery, a ve dvě ráno jsem se přemlouvala, abych ji už konečně zavřela, a šla spát....
Tři dějové linie, mi nedělaly žádný problém. Všechny byly stejně zajímavé, a ke konci se společně prolnuly. Kniha byla protkána i romantickou linkou, a tudíž splnila vše, co od dobrého románu očekávám. I duchařiny tu bylo víc než dost :-))
Tento autorčin román určitě doporučuji !!!

Fzuzik
13.12.2019 2 z 5

V ději jsem se ztrácela, mnoho postav a několik dějových, do sebe zdánlivě nezapadajících linií.

martinaandulka
05.04.2019 odpad!

Od Erskinové jsem četla předtím 2 knihy a ty nebyli špatné,ale tato za mě ne!Nedokázala mě upoutat,3 dějové linie v tom jsem měla zmatek a nudný děj.

Angelicca
17.12.2018 5 z 5

Moje druhá kniha od této spisovatelky a opravdu se mi moc líbila. Příběhy lidí z dob minulých, současnost, duchové, koho tohle baví, bude nadšen stejně jako já. Doporučuji a už se nemůžu dočkat další knihy od této spisovatelky, která už na mě čeká:)

CaliMon
14.10.2018 5 z 5

napínavé jako vždy...

kvetuse3368
28.06.2018 4 z 5

Sice jsem ze začátku měla práci se začíst,, ale pak už děj běžel.

85098211
18.01.2018 5 z 5

Nejdřív jsem si říkala, že tři dějové linie jsou zbytečné, autorka si přece doteď vystačila se dvěma... Ale po chvíli mi to už vůbec nevadilo. Kniha je napínavá, asi nejvíc mne zaujala linie s Danem a mrchou Emily - i když oba příběhy z minulosti byly opravdu hodně tragické. Pokud jde o linii ze současnosti, ta se mi sice líbila nejméně, ale byla také dost zajímavá. Musím ale přiznat, že jsem - jako správný realista poučený životem ;-), ani na minutu neuvěřila, že by Ken a Zoe mohli zůstat spolu.

petrulkaa
17.10.2017 5 z 5

Opravdu krásná kniha, od které se nedá odtrhnout. Má oblíbená spisovatelka mě opět nezklamala. Úžasné prolínání současnosti s tajemstvím dávné minulosti. Doporučuji všem, kdo mají rádi tajemnou historii.

Kamiliana
20.08.2017 5 z 5

Knihu jsem si moc užila. Zaujalo mě téma i zpracování. Sledovat dějové linie jednotlivých příběhů bylo sice náročné, ale fascinující a náhled na paměť míst má něco do sebe. Musím přiznat, že i měsíce po přečtení na některé sugestivní motivy myslívám... světlo ve stodole, smrt kováře, loď na řece, vikingský meč atd.

PeM
11.05.2017 5 z 5

Myslela jsem si, že 3 dějové linie jsou na mě už moc....ale ne, knížka byla opět skvělá.

Maus
08.05.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Bohužel mě nenadchla tolik jako nejtemnější hodina. Ale i tak byla perfektní. Zajímavá a napínavá.

jakafe
30.04.2017 5 z 5

No vida, po mých zklamáních z novějších počinů mé milované Barbary Erskine přišel opět výborný román! Zároveň je to spisovatelčina druhá kniha, v níž se střídají hned tři časové roviny. Ty jsou vždy na začátku jednotlivých podkapitol zřetelně odlišeny, takže je nemožné se v časových obdobích ztratit. Všechny tři příběhy jsou vytvořeny a podány dokonale, kolikrát jsem napětím ani nedýchala a občas jsem nedočkavě nalistovala pokračování z té které doby... Tak jsem se do toho ponořila!
Těch několik dní, kdy jsem si knihu vychutnávala, jsem nad životy hrdinů často uvažovala, strachovala se o ně a často jsem nevěřícně kroutila hlavou nad nespravedlností vůči nim. Barbara se v tomto románu tolik nevěnuje zjevením duchů a paranormálním jevům (samozřejmě tam nesmí chybět, ale v jiných knihách je to propracovanější). Protože toto dílo je - jak už název napovídá - o osudu, o pomstě a o temnotě, která může přijít s jediným chybným činem či zákeřným úmyslem.
Jen se teď nějakou dobu (den nebo několik dní?) nebudu moci začíst do nějaké nové knihy, tohle ve mně bude ještě doznívat.

TheMelorry
02.03.2017 5 z 5

Knihy od autorky miluji a ani tahle není výjimkou. Prolínání hned tří časových rovin bylo úžasné. Všechny hlavní postavy jsem si oblíbila a hlavně Zoe jsem moc fandila. Líbí se mi že u knihy není jasné jak dopadne a tak jsem byla napnutá až do konce, který skončil úplně jinak než jsem čekala. Za mě další výborná kniha od autorky a rozhodně ne poslední.