Realitní naděje

Realitní naděje
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382491/bmid_realitni-nadeje-cQG-382491.jpg 4 6 6

Realitní naděje nabízí čtenáři realistický vhleddo činnosti a fungování tuzemského realitního makléře na špičkové úrovni. Mým záměrem při psaní bylo čtenáře zbavit iluze o tom, do jaké míry je úspěch realitního makléře předurčený, tj. vrozený. Neváhám popsat vše včetně mých vnitřních zápasů, aby bylo zřejmé, jak často jsem selhával a jaké následky to během mé profesní poutě přinášelo. Věřím, že mé upřímné svědectví zahrnující i vhled do mého nitra přijmete, jakkoli Vám mé reakce nebo prožívání určitých situací mohou připadat překvapivé. Jsem přesvědčen o tom, že řada lidí má své skryté komnaty a mnozí nevědí, jak se s nimi vypořádat. Pevně doufám, že má otevřenost a přímnost bude povzbuzením nejen začínajícím makléřům – dodá Vám naději a posílí Vaši víru v to, že můžete být na poli realitního zprostředkování v tuzemsku úspěšní. Chci Vás ujistit o tom, že i Vy můžete dosáhnout podobného úspěchu, a to vytrvalou a soustavnou prací, jež nevyžaduje žádné enormní nadání, pokud jste ochotni poskytovat službu s pokorou, ohleduplností a laskavostí, odpouštět klientům, kteří Vám obchodně ublížili, a prožívat hlubokou vděčnost za každý uzavřený obchod.... celý text

Přidat komentář

Anya636
11.12.2023 4 z 5

Kniha je opravdu čtivá, z českého prostředí a zhltla jsem ji jako malinu. Nicméně nikterak poučnou jsem jí neshledala. Pan Autor vede život plný asketismu, workoholismu, a společenského distancu, který mu přinesl úspěch. Je evidentní, že pokud máte drive a zapálení pro věc, dokážete veliké věci.

HelenBarbora
10.11.2022 4 z 5

Z knihy mám smíšený dojem, i když možná ten pozitivní mírně převládá


Dany115
02.03.2020 5 z 5

Audioknihu jsem si pustil jako osoba, která v realitní branži nikdy nepůsobila a zřejmě ani nebude, ale o nemovitosti jsem se začal poslední dobou čím dál tím více zajímat, a to zejména v souvislosti s vývojem na pražském realitním trhu.
Velmi mile mě překvapilo, jak do hloubky byl autor ochoten jít s ryze osobními tématy, která ve mně v řadě případů silně rezonovala. Nestává se mi příliš často, že bych se po doposlechnutí audioknihy vracel k vybraným kapitolám více než jednou, přičemž u této knihy jsem vybrané kapitoly slyšel již několikrát.
Kniha již na první pohled bude oslovovat hlavně realitní makléře, což je z mého pohledu škoda, protože v ní lze, dle mého názoru, najít mnoho témat přesahující tuto oblast. Kromě témat osobních mne velmi zaujalo, jakým způsobem autor inovativně nahlížel na své podnikání a nebál se prozradit nevšední praktiky, které mu pomohly získávat klienty, což mě inspirovalo pohlížet jinak i na získávání a uspokojování klientů v mém oboru.
Rád bych také upozornil na „seznam doporučené literatury“, který autor uvádí v bonusu k audioknize (v případě tištěné knihy bude zřejmě někde u konce), kde v tématech od leadershipu po výchovu dětí dává tipy na knihy, které ho v jednotlivých oblastech nejvíce ovlivnily. Díky rozdělení na jednotlivé oblasti jsem se začal zamýšlet nad tím, v jaké oblasti bych se aktuálně chtěl nejvíce rozvíjet, a rovnou jsem měl na výběr ze 3 knih doporučených autorem k tomuto tématu.

Planeska
23.02.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Přečíst si ji mohou nejen realitní makléři, ale i ti, které zajímá byznys a reality obecně. Jako červená nit se knihou line i autorův ojedinělý osobní příběh. Kniha je důkazem toho, že houževnatostí, vírou a tvrdou prací lze dosáhnout úspěchu i přes překážky, které život nachystá. Autor otevřeně a bez růžových brýlí popisuje situaci a praktiky na českém realitním trhu, ale i své začátky. Velmi inspirativní čtení.

pavel6016
26.06.2018 4 z 5

Ačkoli nejsem makléř, knihu jsem četl spíše kvůli její duchovní stránce. Musím tak uznat, že její obsah dokáže oslovit i naprostého laika v oblasti nemovitostí. Na první pohled čtenáře uhrane naprostá autorova otevřenost – kde udělal chybu, přizná chybu, kde šlápl vedle, přizná to. Takový přístup pak jistě dodává dílu na jeho autenticitě. Čtenář tak může autorovi skutečně věřit, že cesta skrze realitní trh může být i o poctivosti a čestnosti, ačkoli sám může mnohokrát narazit. Nakažlivý je také autorův zpětný optimismus, neustálá naděje a pracovitost. Dílo tak inspiruje nejen po stránce profesní, ale dovolím si říci, že především snad i po stránce osobního růstu.

Autorovy další knížky

2000  50%Z deníku anorektika
2018  87%Realitní naděje