Ráj kanibalů

Ráj kanibalů https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38208/bmid_raj-kanibalu-Wvn-38208.jpg 4 32 4

Dobrodružný příběh dvou mladých námořníků, kteří nechtějí snášet kruté podmínky a surové zacházení, a proto uprchnou z velrybářské lodi. Na tropickém ostrově Nuku Hiva v souostroví Markézy je zajme kmen lidojedů. V prostředí naprosto odlišné kultury a zvyků musí oba muži bojovat o holý život. Vyšlo také pod názvem Taipi.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Typee: A Peep at Polynesian Life , 1846


více info...

Přidat komentář

ViolettaCh.
25.11.2020 5 z 5

Skvělá kniha, inspirovaná skutečnými zážitky jejího autora, zkušeného námořníka, líčí jeho pobyt u kanibalského kmene, jeho zvyky, střety s dalšími znepřátelenými kmeny. Stranou nezůstává ani krásná příroda.

lushi
22.11.2015 3 z 5

Příběh krásný a zajímavý, i když není celý podle skutečné události. Poslední třetina se ale příšerně táhla a nebavila mě. S úsilím jsem ji dočetla, protože mě zajímalo, jestli Taipi opravdu pojídají lidi a jestli se pokusí sníst i hlavního hrdinu.


Byra
16.11.2012

Kniha mě moc nepřekvapila, čekala jsem větší spád a napětí. autor se hodně věnuje popisu okolního prostředí, zvyků, vzhledu a životě domorodců

Godzila.007
22.07.2011 5 z 5

Zajímavá kniha, popisující skutečné prožitky jejího autora, který strávil pár měsíců ve společnosti kanibalského kmene na Markézských ostrovech. Zvlášť zajímavé jsou jeho osobní postřehy týkající se života domorodců, jejich zvyků a způsobu života. Velice pěkný je i český překlad ze 40.let.