Odhalení

Odhalení https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44802/odhaleni-44802.jpg 4 53 6

Rai-kirah série

< 2. díl >

Po šestnácti letech byl Seyonne propuštěn z otroctví. Pomohl Derzhi porazit Pána démonů a za odměnu byl jeho domov, Ezzarie, navrácen jeho lidu. Pomluvy říkají, že byl otroctvím pošpiněn, i přesto se však opět ujímá role Strážce a vstupuje do lidských duší, aby je vysvobodil ze spárů démonů. Ale pak se setká s démonem, jehož cílem není dohnat lidi k šílenství, nýbrž pozorovat svět kolem a učit se. Seyonne není schopen najít v démonově chování žádný zlý úmysl, a tak jej nechá žít. Za porušení své přísahy je ale zbaven role Strážce. Nyní Seyonne musí odhalit pravdu o vztahu démonů a Ezzarijců. Musí si však pospíšit, neboť jejich nekonečná válka může zničit svět...... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Revelation , 2001


více info...

Přidat komentář

RaptoR
01.02.2023 5 z 5

Trochu jsem měl strach, jak bude nastavovaná kaše vypadat, ale zcela zbytečně. Odhalení je plnokrevným pokračováním, které nás zavede do hlubiny... a ukáže nám pravdu o démonech!

Leník95
13.04.2022 4 z 5

Začatkem knihy jsem se musela prokousat, ale v momentě kdy došlo k hlavní myšlence příběhu se to čte samo. Okolí je popsáno detailně a vžijete se do nejistoty a bolesti hlavního hrdiny. Trochu jsem se pak ztrácela ve jménech dalších postav, které už pro příběh nebyly až tak důležité. Na to, že kniha má skoro 600 stran, dokáže autorka udržet napětí až do konce.


Charlie119
31.05.2021 5 z 5

Neotřelé. Škoda, že od autorky jiné knihy než tato série přeložené nejsou.

Grety
30.12.2020 3 z 5

Pokračování toulek čaroděje, jeho pána a mnoha národů. Mnoho zajímavých postav, příběhů myšlenek, někdy až moc. Ovšem nás mocný čaroděj, pořád nezklamal.

špulo
25.10.2020 5 z 5

Komentár predomnou to v podstate celé pekne vystihol. Príbeh sa nám rozrástol do šírky, celý svet je tu oveľa prepracovanejší. Sú tu nečakané zvraty, hlavný hrdina sa vyvíja novým a zaujímavým smerom. Ide o celkom originálne dielo. Až sa čudujem, že mi doteraz unikalo. Určite by bolo fajn od tejto autorky ešte niečo preložiť a vydať. Má toho spísané dosť.
Tretí diel už na mňa žmurká z police...

Knihomlok2015
26.01.2018 5 z 5

Je zajímavý, že tenhle druhej díl převrací ten první vlastně úplně naruby a přesto ho miluju úplně stejně. Z pohádky se stává promyšlenější příběh s temnou historií (vlastně s jakoukoliv historií, protože minule se tohle vůbec neřešilo a příběh žil jen přítomností) a tam kde byly pevně stanovené hranice mezi dobrem a zlem, je teď vše promícháno tak důkladně, že vlastně vůbec není jisté, jestli lze dobro a zlo od sebe vůbec nějak jednoduše černobíle rozlišit. Největším příkladem jsou samotní Ezzarijci, kteří se z oddaných hrdinů obětujících své životy pro dobro všech, změní v pouhé fanatiky během jediného šíleného činu. Pevným bodem příběhu tak zůstává jen Seyonne a jeho tvrdohlavá až přímo šílená snaha dopátrat se pravdy.
Asi největší změna se ale stejně odehraje mezi démony, protože zatímco v prvním díle jsem zcela bez námitek přijala ze své, že jsou prostě výtvorem přírody asi jako zimní bouře, tady jsou najednou organizovaným národem se všemi jeho chybami i přednostmi. (a to nemluvím o jejich minulosti - ach můj bože Denas a Tyrrad Nor - ale o tom až ve třetím díle, že)
Ale stejně je to pořád neuvěřitelně dokonalý a já prostě miluju tu euforii, kterou ve mě takhle knížka i po tolika letech probouzí (v práci už mě dokonce podezírají, jestli nejedu v lehkých drogách:-).
A nejlepší na tom je, že vím, že to tak bude i ve třetím díle a tahle nálada mi vydrží ještě pěkných pár týdnů.

Autorovy další knížky

Carol Berg
americká, 1948
2004  90%Proměna
2004  85%Odhalení
2004  83%Vzkříšení

Kniha Odhalení je v

Právě čtených1x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce72x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x