Tisíciletý démon

Tisíciletý démon https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378507/bmid_tisicilety-demon-cZq-378507.jpg 4 28 6

Purpurová noc série

< 2. díl >

1. září 2025, Česká republika, hlavní město Liberec. V údolí mezi dvěma horskými hřebeny se v rudém přísvitu rozkládá město. Krouží nad ním draci, v parcích hřadují harpyje a v ulicích loví hydry, gryfové a bazilišci. Životy lidí řídí čtveřice požehnání a prokletí, která Česko změnila v srdce světa. Požehnání dlouhého života a zdraví zaručuje každému život bez chorob a v plné síle, požehnání prosperity dává nový rozměr přísloví o zlatých českých ručičkách, prokletí nepoctivých přináší trest každému, kdo se dopustí zločinu, a ochranné prokletí zajišťuje bezpečí země před útokem zvenku. Česko obstálo ve Druhé české válce. Moc přebírá Jan Rener, mladý a progresivní mág. Rozšiřuje území státu, navazuje nové mezinárodní vztahy, ukončuje magický teror obyvatelstva. Je oblíbený a úspěšný. Zdá se, že pod jeho vládou země vstupuje do zlatého věku. A přece musí čelit nečekanému útoku, když přímo v hlavním městě dojde k vraždě. S pomocí svého bratra Nataniela se snaží najít pachatele a obnovit prokletí nepoctivých, zatímco k Česku se ze všech stran stahují nepřátelé, kteří cítí jeho slabinu. Tisíciletý démon přichází.... celý text

Přidat komentář

brebta
13.12.2021 2 z 5

Škoda, velká škoda promrhaného potenciálu. Zajímavý příběh z magických Čech se ztratil sám v sobě. Většina postav mě štvala od první stránky - všichni se chovali jako by jim bylo 13 let, spousta nelogických situací. Snaha o napětí a najednou konec....třetí díl číst už nebudu.

Aurorita
18.04.2019 2 z 5

První díl byl pro mne úplná pecka, strašně moc se mi líbil jak nápadem a originalitou, tak především prostředím, ve kterém se celý příběh odehrával. Druhý díl je naproti tomu obrovské zklamání a upřímně lituji, že jsem tuto knihu vůbec četla, protože mi zkazila dojem z celé této série. Přišlo mi, že se zde absolutně nic nestalo, příběh se vůbec nikam neposunul a vývoj postav je zde takřka nulový. Rozhodně znám mnohem lepší knihy a štve mě, že jsem s touto vůbec ztrácela čas, a jelikož se příběh z prvního dílu nikam neposunul, je pro mě čtení této knihy naprostou zbytečností. Jestli vyjde další díl, asi si hodně rozmyslím, zda má cenu se do něj pouštět.


Nomia
16.03.2019 3 z 5

Naneštěstí druhý díl má spíš sestupné tendence, místo gradace celého příběhu jde Tisíciletý démon o krok zpátky. První díl ještě hodně zachraňovala originalita, neotřelost/ujetost díla a charisma některých postav, bohužel mi v tomto díle notná část postav začala spíš pít krev. Samotný příběhem působil poněkud našroubovaně.
// Jen ještě drobná poznámka - nechápu, že po tak vydařené obálce prvního dílu, nedopřáli druhému dílu něco obdobného. Místo toho se nám dostalo poněkud brakovějšího vizuálu.

Naet
11.02.2019 5 z 5

Kniha mě opět velmi zaujala, jde o poutavě napsaný nový příběh z mého oblíbeného magického světa. Zápletka napínavá, osudy postav jsou dále rozvíjeny a opravdu se těším na další pokračování.

yaoiyuri
25.01.2019 3 z 5

No… takové nadšení, jaké mě opanovalo u prvního dílu, se neopakovalo. Z našeho mladého mága se stal bolestínský rozervanec, který mě pomalu, ale jistě začíná svým chováním štvát. Jako bonus se k němu ke konci knihy přidala i Klára, o Markétině (ne)schopnosti zvážit důsledky vlastních činů nemluvě. Nejvíce mě však mrzelo, že z Nataniela se kvůli absenci magie či nějakého prokletí stal víceméně neohrabaný podržtaška a přicmrdavač svého kouzelné bratra. O to víc se mi ale líbily vedlejší postavy (Dasine, Elen, Janův vlezdoprdelka i polský konzul), které tentokrát do děje zasahovaly markantněji.

Zápletka mi přišla trochu nucená, hlavně chvíle, kdy se příběh „nečekaně“ komplikoval, i když podstata záporáka je v rámci světa logická. Sám tzv. tisíciletý démon mě bohužel neuchvátil ani motivací, ani chováním (co jiného se od něj totiž dalo čekat). Uvidíme, co bude dál, hlavní problém tohoto dílu se vyřešil a žádný další, který by vyloženě ohrožoval Janovo malé království, na obzoru nebyl, i když autorka cosi málo (snad) naznačila krátkou retrospektivou k bývalému majiteli Dasine. No, uvidíme příště.

dpxcz
05.01.2019 3 z 5

Druhé pokračování cyklu Purpurová noc je dle mého o něco slabší než díl první. Originalita prvního dílu se nekoná a pokračuje se zde v zajetých kolejích. Pevně doufám ve zlepšení, protože byla série prvním dílem docela slušně rozjetá, což se o tomto dílu bohužel říci nedá.

Autorovy další knížky

Karolina Francová
česká, 1974
2017  75%Ve stínu Rudé věže
2008  68%Věk mloků
2016  84%Konstantynův efekt
2011  72%Soumrak Camelotu
2003  78%Arien

Kniha Tisíciletý démon je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce53x
Chystám se číst9x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x