Půlnoční zátoka

Půlnoční zátoka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12975/bmid_pulnocni-zatoka-SId-12975.jpg 4 216 30

Polorozpadlý statek Manet Hall na okraji New Orleansu měl pro právníka Declana Fitzgeralda podivuhodné kouzlo. Muž si po letech splnil dávný sen a usedlost koupil. Opustil advokátní praxi a dal se do rekonstrukce stavení, aby mu vrátil zašlý lesk. Usedlost je údajně opředena děsivými pověstmi a Declana se zmocňuje obava, že nejsou jen pouhým výplodem fantazie. Začne totiž trpět úzkostí a nesnesitelným, jakoby cizím žalem. Ze zlých představ ho vytrhne bodrá a srdečná tmavovláska ze sousedství Angelina, která také má k místu zvláštní vztah. Dřív než naplánují společnou budoucnost, je třeba odhalit tajemství stejně temné jako voda ve zdejší říční zátoce...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Midnight Bayou , 2001


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
03.03.2024 4 z 5

Mám ráda líné jižanské romány a tady ten Nora okořenila trochou nadpřirozena, jak se na New Orleans sluší. Declan (právník z Bostonu) cítí silné pouto ke starému domu, který "potřebuje" koupit a vrátit mu jeho zašlý lesk. Seznámí se zde s přitažlivou Lenou, se kterou cítí rovněž neobvyklé spojení. Duchové v jeho domě ho neděsí, naopak se snaží poznat minulost a vše pochopit. Druhá linka, týkající se událostí rodiny a domu Manetových, se odehrává kolem roku 1900 a asi by mě zajímal osud i ostatních členů domácnosti.
Méně bodů dávám za zvláštně uspěchaný konec.

Luciska13
11.03.2023 3 z 5

Knížka se příjemně četla a příběh mě zaujal. Trocha té duchařiny mi většinou nevadí, ale tentokrát byl na mě ten konec a zvrat nějak moc. Na jednu stranu přehnaný, na druhou stranu to na mě působilo nedotaženě, skoro až uspěchaně.


janina66
25.12.2022 3 z 5

Příjemná, čtivá a romantická oddychová četba. Declan byl velmi šikovný a pracovitý. Bohužel jsem netušila tu duchařinu. To zrovna v knihách nemusím.
Příště si musím přečíst komentáře čtenářů.

Kudík
05.10.2022 4 z 5

Kdyby byla možnost, tak bych ráda viděla sídlo Manet Hill na vlastní oči, a to před cca 100 lety, před Declanovou opravou a v současnosti. Ve svém lepším a statečnějším rozpoložení si tam střihla i nějakou interakci s duchovním osazenstvem, max. to snad odnese jen spodní prádlo a pár šedin navíc. :)
Od začátku jsem nevěděla proč jsou mi nejvíce sympatické postavy v podání Declana a Abigail, ale jejich protějšky, Angelina a Lucian, již z daleka tolik ne. Z tohoto důvodu mě závěr moc nepřekvapil, ale spíše mi mé sympatie objasnil. Abigail mi bylo celkem líto, a to že si svého "štěstí" moc neužila, no a Deca beru všema deseti. Opět parádní četba 4,5*.

mataaskorice
13.08.2021 5 z 5

Mé (kdysi) intelektuální Já se stydí. No, holt jsem z někdejšího klasikou a náročnou četbou nabitého čtenářského světa přešla k červené knihovně :-) Náhodou - knížka předčila moje očekávání. Měkká obálka a titulka jak z bulváru mi předesílaly jiný čtenářský zážitek. Nakonec - super! Nenáročná oddychovka, která se vážně skvěle čte. Je to taková pohádka pro holky - hodně zamilovaná, dost strašidelná, ale opravdu čtivá. Až mi je líto, že mám za ty dva dny přelouskáno :-)

Zlatinka.Emilly
14.11.2020 5 z 5

Příběh Leny a Declana se mi líbil, jen ten konec byl uhozený. Reinkarnace v pátém pokolení??? Tohle se Noře R. nepovedlo, škoda. I tak dávám pět hvězdiček, třeba za to, jak byl Declan laskavý k Lenině babičce, kamarádský k Remymu a Effii a rozhořen láskou k Leně samotné.

georginaa
16.06.2020 4 z 5

Další příběh, který byl propletený s duchy, minulostí a myslím, že byl dokonce podle toho natočen i film Prokletá zátoka. Děj se odehrává ve dvou liniích různé doby a ke konci se propojí právě s Declanem a Lenou, kteří vypátrají co se v minulosti stalo.

petraj30
04.06.2020 4 z 5

Krásný a velmi povedený příběh. Trochu mi to připomnělo sérii, kterou jsem před nedávnem četla, taky mimochodem od Nory Roberts, ale tady to bylo obohaceno o reinkarnaci a to strašení.
Do Deca jsem se zamilovala. Ty jeho úžasný a trefný poznámky neměly chybu.
Čím víc jsem Lenu poznávala, tím víc jsem z ní byla zmatenější, ale nakonec jsem pochopila ten její strach i obavy z budoucnosti.
Tohle byl další z těch povedenější příběhů. Velmi vtipný a zajímavý. Určitě si jej v budoucnu ještě přečtu

emamat
10.08.2019 odpad!

Noru Roberts jsem hodně četla počátkem 90.let. Ale poslední dobou hodně upadá.

pip11
07.01.2019 5 z 5

Má první od Nory Roberts. Velmi povedená kniha, nemohla jsem ji odložit a určitě se k ní opět vrátím. Velmi dobře pojaté téma reinkarnace a duchů, skvěle popsané až reálně. Mohu rozhodně doporučit je to skvělý příběh.

evin84
24.09.2017 5 z 5

Krasna knizka a dej ktery me uplne vtahnul do deje. Moc me bavila.

moudivlacek
03.08.2017 5 z 5

Mám ráda tuto spisovatelku a vždy se na její knihy moc těším. Ani tahle mě nezklamala. Velmi silně emotivní příběh. I když se to může někomu jevit jako utopie, někdo vnímá minulost, někdo budoucnost, a můžeme to nazývat různými jmény.
Každopádně je to boj dobra a zla, láska proti nenávisti a nadřazenosti. Hlavní hrdinové se mi zalíbili oba dva od počátku a tušila jsem, že oni svým způsobem života mají vyřešit minulost. Declana si hned oblíbíte a nejraději byste ho měli u sebe, ale také jsem chápala Lenu a její strach z lásky.
Prostě romantika jak má být.

EvikU.
08.04.2017 5 z 5

Pěkný román, nechybí v něm nic, co má skvělá knížka mít.

kanitsuj
26.02.2016 2 z 5

Ke knížce jsem se dostala díky synopsi, která mne zaujala - mám ráda příběhy o domech s tajemstvím, ale byla jsem spíše zklamaná, neb je to takový slabší průměr pro náročnější čtenáře - zápletka pro mne nebyla dostatečně napínavá a rozuzlení na konci postrádalo logiku. Převtělování my vůbec nedávalo smysl a čtení myšlenek mrtvých postav živým postavám, to už bylo opravdu trochu příliš...Chápu, že se jedná o mysteriózní čtivo, ale bylo to takové rozvleklé povídání o tom, co všichni víme po přečtení několika prvních stránek a pak 300 stránek čekáme, jak se z toho autorka se ctí vylže. Bohužel tady se závěr příliš nepovedl, skoro bych řekla, že nebýt závěru, hodnotila bych knížku i o něco kladněji.

cmelda87
23.08.2015 5 z 5

Tahle knížka byla moje první od této spisovatelky. Možná je to červená knihovna, ale je to taková hodně dobře čtivá oddechovka. A i když to bylo hodně napínavé, tak se tam neztrácely vtipné pasáže, které to všechno příjemně oživily. A i proto se mi knížka tak líbila :-)

lifeoptimist
31.01.2015 3 z 5

Knížka mě hodně bavila - zvláště u některých pasáží jsem se muslela doslova chechtat, příběh taky dobrý, akorát teda mě zklamal závěr - asi jsem si už moc zvykla, že Nora R. má strhující závěry, které mě doslova pohltí a nemůžu se odtrhnout, tak zde to bylo podle mě osobně takové.....nijaké, pátrala jsem teda i po filmu - no tak nebyl špatný, ale knížka mě bavila víc, ale na druhou stranu film měl lepší konec než v knížce, ač se teda scénáristé krapítek odchýlili.....ale znáte to 100 lidí 100 názorů..=)

avad
05.09.2014 5 z 5

Nádherná knížka, viděla jsem i film, ale kniha se mi líbila víc.

lilycharlybeth
31.05.2014 2 z 5

Jednoho víkendového odpoledne jsem náhodou viděla film na motivy této knihy. A jako u všech filmů, chtěla jsem si přečíst knižní předlohu.
Ehm.
Musím říct, že dle mého naprosto subjektivního názoru byl film prostě lepší. Tohle není závěr, ke kterému bych docházela často. Hlavním důvodem bylo, že ve filmu nebyly tak rozvlekle zachyceny myšlenky hlavních protagonistů (logicky), které mě vytáčely od začátku až do samotného konce. Obzvlášť z Angeliny jsem někdy rostla. Možná mi nesedl styl psaní, možná byl vážně problém v hlavních hrdinech.
Jedna hvězdička za námět, druhá za historické části.

ajaworld
04.04.2014 3 z 5

No,taková červená knihovna.Člověk skoro ví, jak to dopadne.Jako oddychovka dobrý, ale často bych takovou literaturu nemusela.

he.olca
08.01.2014 4 z 5

Moje první kniha od Nory. Měla jsem chuť na oddychovku, romantiku... Povedlo se, výborně se prolínala minulost a současnost. Napínavé a čtivé.