Půlnoční stíny II

Půlnoční stíny II https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17689/pulnocni-stiny-ii-17689.jpg 4 34 4

Antologie světových a českých hororů: Proklatost (Ambrose Bierce) Netvor na střeše (Robert E. Howard) Starý deník (Pierfrancesco Prosperi) Slyším je přicházet (Vladimír Medek) Na odchodu (Darrel Schweitzer) Prázdné místo (Ramsey Campbell) Archa (Petr Borovec) Špinavá práce (Philip Nutman) Dům (Miriam Poliniat) Dům rozkoše (Steve Rasnic Tem) Anděl pitvornosti (E. A. Poe, Lukáš Fibrich) – komiks... celý text

Přidat komentář

Miroslav82
03.02.2024 4 z 5

Skvělá antologie. Za mě nejlepší Biercova povídka Proklatost zde má i "pokračování", R. E. Howard potvrzuje jak dobrý vypravěč byl a jaká škoda jeho života pro svět fantasy povídek byla. Komix na konci je taktéž zajímavé zpestření, četl jsem naposledy před dvaceti lety a chystám se k sešitu vrátit. Doplním jistě i první díl..

666Jitka
30.08.2022 5 z 5

Také druhý díl Půlnočních stínů mi udělal velkou radost. Je zde více kratších hororových a strašidelných povídek než v jedničce a každá má něco do sebe. Rozmanité zápletky, různá míra strachu a tajemna - to mám přesně ráda. Opět nechyběl závěrečný komiks, tentokrát k poctě E.A.Poea.


Zemiakol
09.09.2019 3 z 5

Až na povídky Starý deník a Netvora na střeše mě z knihy nic nezaujalo. Průměrná sbírka hororových povídek.

eraserhead
15.08.2013 4 z 5

Možná proto, že je povídek více a už to má "klasický" brožovaný formát, to není takové svěží a nadšení vzbuzující dílko, přesto Adamovič nijak neklesá na kvalitách výběru. Snaží se v něm být dokonce poměrně pestrý a odhalovat skrytá zákoutí hororrového literárního žánru. Tím je např. povídka klasika Ambrose Bierce, která má velmi dobrý nápad,a el trošku pokulhává ve zpracování. Zajímavé však je to, že přímo na tu povídku navazuje, dále ji rozvíjí a Bierce činí jedním z hlavních postav povídka STARÝ DENÍK Pierfrancesco Prosperiho. Velmi zvláštní jev, řeknu vám. A potěšující. Kromě toho klasicky čtivá povídka předčasně nerozvinutého horroráře R. E. Howarda, skvělý krátký šleh V. Medka SLYŠÍM JE PŘICHÁZET, pochmurně smutná NA ODCHODU D. Schweitzera, biblická ARCHA Petra Borovce, žánrově velmi překvapivá ŠPINAVÁ PRÁCE P. Nutmana, skvěle až nádherně ženský DŮM M. Poliniatové a bizarním pižmem vonící DŮM ROZKOŠE S. R. Tema. Všechno to završuje výborná komiksová adaptace E. A. Poeova Anděla pitvornosti, opravdu velmi zábavné. Škoda, že už Adamovič dává horroru vale.