Psychologie osobnosti

Psychologie osobnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104781/bmid_psychologie-osobnosti-7N1-104781.jpg 3 21 4

Monografie shrnuje nové poznatky o hlavních tématech psychologie osobnosti: temperamentu, rysech, inteligenci, sebepojetí, motivaci a vývoji osobnosti. Pozornost je věnována též otázkám osobní pohody a duchovního rozměru života. Do knihy je zařazeno i téma zcela nové: lidské ctnosti a silné stránky charakteru. Důraz je kladen na vývoj v oboru za posledních pětadvacet let. Každá kapitola je uvedena krátkým historickým exkurzem a výčtem poznatků, které jsou v dané oblasti považovány za základní, následuje rozbor a kritické zhodnocení vývoje v dané tematické oblasti. Autorský kolektiv tvoří přední odborníci české a slovenské psychologie, kteří se výzkumu osobnosti věnují. Publikace je proto sestavena s hlubokou znalostí problému a jednotlivé kapitoly reflektují osobní témata jejich autorů. Přes svou vysokou odbornost je kniha napsána srozumitelným a čtivým jazykem, a osloví proto i zájemce o osobnost z řad širší veřejnosti.... celý text

elli_llie
elli_llie
22.06.2022 4 z 5

Samotná kniha jako vhled do psychologie osobnosti nestačí - na úkor některých tak trochu zbytečných kapitol (např. o historii) chybí konkrétní teorie osobnosti. Na druhou stranu je zde velmi dobře zpracovaná kapitola o inteligenci a motivaci.

Tohru-
Tohru-
14.06.2022 2 z 5

Knihu som si radšej ku skúške kúpila a priebežne si v nej zvýrazňovala dôležité veci, ináč by sa z nej naozaj nedalo učiť. Neučilo sa mi z nej však veľmi dobre, bolo to trochu príliš teoretické a stručné, chýbali mi tam komplexnejšie vysvetlenia.


hu_87
hu_87
21.05.2020 3 z 5

Jak se to vezme. Knížka je svým způsobem obsáhlá, avšak z mého pohledu se často probírají úplně zbytečné věci (třeba z historie, kde se informace týkají jenom roků a jmen) a to podstatné se pak ztrácí.
Neučilo se mi z tý knihy vůbec dobře. Navíc tomu nepřidává ani fakt, že ve většině kapitol se vůbec nebere v potaz přehlednost a o nějakým tučně zvýrazněným písmu si můžete nechat jenom zdát.
Nevím. Mnohem lepší a přehlednější je podle mě Říčan.
Samozřejmě je tu pár zajímavých kapitol (zvl. o motivaci).
Tak jako tak, doporučuju jiný knihy. K učení rozhodně. Přehlednost poznatků není podle mě silnou stránkou týhle knihy.

ivorey
ivorey
08.07.2012 5 z 5

Velmi dobře sepsaná témata psychologie osobnosti. Dobře se z ní učí ke zkouškám, avšak i laik, který nezná psychologickou terminologii, si z ní může odnést zajímavé postřehy.

Štítky knihy

psychologie osobnost člověka

Autoři knihy

Marek Blatný
česká, 1965
Katarína Millová
slovenská, 1983
Alena Plháková
česká, 1954
Alena Slezáčková
česká, 1972
Iva Stuchlíková
česká, 1962
Pavel Říčan
česká, 1933

Kniha Psychologie osobnosti je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce25x
Chystám se číst41x
Chci si koupit17x
dalších seznamech7x