První kroky do angličtiny

První kroky do angličtiny https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262208/bmid_prvni-kroky-do-anglictiny-262208.jpg 5 1 1

Přidat komentář

DádazPrahy
18.07.2020 5 z 5

Toto je úžasná perla pro každého angličtináře -učebnice angličtiny stará přes osmdesát let dobře ukazuje, jak vývoj jazykových učebnic pokročil. Zde jsou černobílé obrázky, k tomu červeně napsaný anglický text, pod ním černě překlad do češtiny. Na každé stránce jsou nejprve čtyři anglická slovíčka, která se potom objevují ve větách. Těžko bych si představila konverzaci, při které by student uplatnil věty, které se v knížce naučil - posuďte sami:
"The owl hoots in the night. Výr v noci houká.
The stove-fitter makes stoves. Kamnář dělá kamna."
Ovšem nejlepší věty jsou pro pokročilé, na konci učebnice, jako např.:"The chimney-sweeper with his ladder always goes merrily on his way. Kominík si vždy vesele vykračuje na své cestě s žebříkem."Nepřekonatelná je věta: "A negro is a coloured man, we can easily see that at a distance. Černoch je barevný muž, snadno to už z dálky poznáme." Knížku musím určitě ukázat svým studentům angličtiny - věřím, že se jim bude líbit stejně tak jako mně.