Prodavač humoru

Prodavač humoru https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126712/bmid_prodavac-humoru-KQ3-126712.jpg 4 21 2

V době, kdy se odehrává Rážův román Prodavač humoru, to vypadá, že se lidé o hlavním hrdinovi Jožinu Petránkovi dovědí, že bral úplatky a byl na hodinu propuštěn pro ztrátu důvěry. Podaří se mu během dvou dnů zajistit pro jednu nevalnou estrádní skupinu deset vystoupení, nebo ho čeká poslední, definitivní pád? Jožin Petránek dělá, co jen může, aby k tomu nedošlo, a teprve na svém zoufale uspěchaném náborářském putování po jihomoravském kraji si začíná uvědomovat, co vlastně všechno bylo jinak, než si dosud namlouval. V napínavých, humorných i vážných záběrech Romana Ráže se před čtenářem živě rozehrávají osobní a společenské osudy člověka, který při vší své dobrotě a snaživosti bezmála prohrál život jenom proto, že se vždy jen přizpůsoboval a nedokázal být sám sebou.... celý text

Přidat komentář

Damato
10.11.2015 3 z 5

Tuhle knihu mi bývalý manžel kdysi donesl do porodnice- asi abych byla plná humoru- a pak už jsem ji nikdy nečetla. Ne, že by byla špatná, ale deprese ze čtení knihy v době, kdy se mi narodil první syn a čekala jsem , že bude všechno zalito sluncem , jsem fakt nepotřebovala. Film byl taky celkem průměr. Ale je to můj náhled- třeba své čtenáře a obdivovatele najde.

Marčullkas
22.07.2013 3 z 5

Zajímavá kniha do které jsem se začetla až postupně. Začátek jsem musela přelouskat. Knihu jsem několikrát odložila, ale vrátila se k ní a dočetla. Pohled na dobu námi minulou.