Proč Einstein nenosil ponožky

Proč Einstein nenosil ponožky https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305057/bmid_proc-einstein-nenosil-ponozky-imn-305057.jpg 3 8 3

Jak zdánlivě nepodstatné věci ovlivňují naše myšlení – autor v této knize zkoumá mechanismy, jimiž se vzájemně ovlivňuje tělo a mozek, mechanismy, které obvykle buď nevnímáme, nebo podceňujeme: Kdo kupříkladu ví, že když nám někdo něco vysvětluje, porozumíme mu lépe, bude-li svou řeč doprovázet příslušnými gesty? Nebo že máme sklon vnímat své bližní pozitivněji, držíme-li v dlaních šálek s teplým nápojem? Christian Ankowitsch čtenářům názorně, chytře a zábavě předvádí, jak okolní svět a způsob vnímání vlastního těla ovlivňují naše myšlení – a přidává praktické tipy, jak tuto souhru co nejlépe využít k vlastnímu prospěchu. Poutavá kniha pro všechny, kteří chtějí pochopit, co se skutečně odehrává, když přemýšlíme, soudíme, hodnotíme a jednáme.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Portál
Originální název:

Warum Einstein niemals socken trug


více info...

Přidat komentář

brunettlibrary
31.03.2022 2 z 5

Kniha se mi četla těžko. Obsahuje zajímavé informace, které by člověka ani nenapadly. Ovšem jsou napsané tak zvláštně, že si člověk říká, neřeší autor blbosti? Jsem ráda, že mi kniha dala další podněty k přemýšlení, ale nedoporučila bych ji dál (a když už, tak si přečíst jen shrnutí na konci knihy, to bohatě stačí).

hu_87
21.05.2019 3 z 5

Jak to tak bývá, i tady se najde (alespoň pár) zajímavých postřehů, výzkumů apod.
Jedno velké ALE, ani mě kniha příliš nenadchla, ba co víc, četla jsem jí spíše s přemáháním. Těm, kteří se pídí po věcech, které ovlivňují naše myšlení, doporučuji spíše Mlodinowa nebo třeba Havenera.

3 hvězdy. Víc by byl hřích, míň by bylo zase nefér.


Minky
16.02.2017 2 z 5

Tahle kniha mě moc nenadchla. Doporučuji přečíst závěrečných 12 poznatků, které se tam na konci rekapitulují. Zklamalo mě trochu, že jsem se ani pořádně nedozvěděla o těch ponožkách :-D anotace slibuje víc, než kniha může dát.

Štítky knihy

myšlení zajímavosti

Autorovy knížky

Christian Ankowitsch
rakouská, 1959
2016  63%Proč Einstein nenosil ponožky

Kniha Proč Einstein nenosil ponožky je v

Právě čtených2x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst16x
Chci si koupit1x