Probudit se jako delfín

Probudit se jako delfín https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484504/bmid_probudit-se-jako-delfin-jvM-484504.jpg 4 25 5

Osudy současné rodiny, která se nečekaně ocitne ve finančních a vztahových nesnázích. Karolína s Jakubem se po dvacetiletém manželství vzájemně odcizí a jejich tři děti se nechtějí nové situaci přizpůsobit. Cesta k nápravě je hodně složitá a není jisté, jestli se podaří všechny problémy vyřešit. Příběhy, které se vzájemně prolínají, se před čtenářem odvíjejí viděny očima tří členů rodiny – matky psycholožky, otce podnikatele a dospívající dcery.... celý text

Přidat komentář

Markéta948
25.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Kniha se mi četla velice dobře. Výstižné a stručne kapitoly. Příběh se četl svižně. Jen škoda, že autorka "odflakla" konec. Během pár kapitol se vše vyřešilo. Filipova nemoc tam vůbec nemusela být, na příběhu to nemělo vliv. Najednou vše dobré..... Moc náhod. Jako odpočinkove čtení na dovolenou doporučuji.

K2121
22.10.2022 5 z 5

Naprosto skvělý vztahový román, který vám uvízne v hlavě. Vyprávění z pohledu několika osob je velice originální nápad. Každý z nás vnímá tutéž situaci zcela odlišně, což bylo v této knize perfektně rozpracováno.


domiii97
29.05.2022 3 z 5

Po přečtení anotace jsem očekávala typický románový příběh ženy, které se toho za jeden čas stalo až moc a která je na pokraji zhroucení. Dostala jsem to, co jsem očekávala, ale musím uznat, že se mi kniha četla dobře a kapitoly jsem luskala jednu za druhou. Příběh vás rozhodně nadchne a napjatě budete očekávat, jak se Karolíně podaří převzít nad svým vlastním životem nadvládu.

tereza7090
14.05.2022 5 z 5

Probudit se jako delfín je čtivý román z českého prostředí.
Líbí se mi vyprávění z více pohledů. Kapitoly jsou rozděleny podle hlavních hrdinů- matky Karolíny, otce Jakuba a starší dcery Justýny.
V knize je postav spíše méně, což je za mě super, alespoň jsem se v nich neztrácela.
Román vypráví o osudu jedné české pětičlenné rodiny, kde došlo k odcizení a následné nevěře. Propast se po letitém manželství stále zvětšuje.
Každý se v tom vypořádá po svém.
Karolína se upíná k práci psycholožky. Neví, jak se se situací vypořádat. Radu hledá u svého nejlepšího kamaráda Oldy a kamarádek z práce. Zajímavé byly i osudy klientů z poradny.
Karolíně jsem od začátku fandila, její myšlenkové postupy mi byly blízké. Chápala jsem i její nelehkou situaci, zradu manžela i své kamarádky.
Jakubovi se zdálo, že se v životě ztratil a neví, jak dál. Přidaly se finanční problémy ve firmě a on si jako únik hledá potěšení u jiné ženy. Odchází od rodiny, aby si promyslel, co dál. Tím trpí ale jako vždy nejvíce děti, hlavně malý Vítek.
Děti se mi zdají být rozmazlené, hlavně dcery, mají všechno, i velkou volnost.
Když se Justýna dozví, s kým si začala matka, odchází ke svému kamarádovi Skipovi a na svou matku se zlobí. U Čendy (Skipa) nachází porozumění i lásku, jeho matka jí pomůže s nastalou situací i se zpětným návratem k rodině.
Knížka se čte dobře, mohla by být ze života, i když konec je až příliš happyendový.
Nicméně za mě pět hvězdiček, je to odpočinková kniha, která se podle mě skvěle hodí na letní dovolené.

Acinore
21.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Aneb když se v jednom příběhu sejdou ty nejvíc absurdní situace. Bankrot firmy, manželova nevěra s vaší nejlepší kamarádkou, váš románek s náctiletým studentem, do toho všeho děti v pubertě a jedno předškolní. Jako nevim, na jednu knížku toho bylo moc, konec zase moc hrr a happy. Ale špatný to nebylo.

Autorovy další knížky

Johana Kral (p)
česká, 1966
2020  84%Tvář
2022  81%Probudit se jako delfín
2022  77%Asistent
2024  90%Skandální plán
2023  82%Banka

Kniha Probudit se jako delfín je v

Přečtených24x
Doporučených2x
Knihotéce66x
Chystám se číst22x
Chci si koupit5x