Sen noci svatojánské

Sen noci svatojánské https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256020/mid_sen-noci-svatojanske-256020.jpg 4 25 7

Slunovrat je za dveřmi, čas položit pod polštář sedm květů a snít svatojánský sen. Skupina A pod vedením Kerstin Holmové však nemá na magii severského svátku ani pomyšlení. Na stůl se jí řine jeden podivný případ za druhým. Ředitel televizní společnosti je po premiéře zbrusu nové reality show nalezen se dvěma kulkami v hlavě, polské zdravotní sestře kdosi zasekne sekeru do hlavy, zamýšlená vražda ze cti skončí nečekaným zvratem a vody Mälarenu vydají tajemství, které vše vrhne do nového světla. Také Paula Hjelma na novém postu u interní inspekce čeká nelehký úkol a vše má nakonec mnohem osobnější rozměr, než se zpočátku mohlo zdát.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

En midsommarnattsdröm , 2003


více info...

Přidat komentář

Jája92
14.06.2023 4 z 5

Knihu jsem si vybrala náhodou, netušila jsem, že se jedná jíž o šestý díl. Zhruba do padesáté stránky jsem ze čtení byla hodně zmatená a také z množství postav a dokonce jsem uvažovala, že knihu odložím.
Ale ve čtení jsem vytrvala a nakonec jsem se začetla. Určitě to není kniha, kterou bych přečetla na jeden zátah. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem si přivykla na autorův styl psaní.
Ale překvapivě mě příběh zaujal a chtěla jsem vědět, kdo je vrah. Občas mi drobné nuance v příběhu unikaly, vzhledem k nepřečteným předchozím dílům.

Butterfly340
14.09.2022 1 z 5

Přiznám se, že jsem knihu nedočetla. Dala jsem pár desítek stránek, dál jsem nemohla.

Autor má velmi osobitý styl, který mi absolutně nevyhovoval. Vůbec jsem netušila, o kom se momentálně mluví. Strašný množství postav, který nám nejsou nějak blíže představy. Jako čtenář ani nevíte, jak se daná postava jmenuje. Autor o ní například píše jako o černošce.
Černoška řekla to, plešatý odpověděl tamto a u toho je pozoroval fotograf.

Neměla jsem šajna, kdo je kdo. A to se mi ještě nikdy nestalo, prosím pěkně. Obvykle s rozlišováním postav nemám sebemenší problém.

Takže tak. Knihu odkládám a vím, že od tohoto autora už si nikdy nic nepřečtu.

Nicméně, když se dívám na zdejší hodnocení, mám pocit, že jsem četla úplně jinou knihu než ostatní...


kolacky
03.09.2021 5 z 5

Dobře napsané! A svatojánský svátek je pro mě obzvlášť významný, takže za mě plný počet.

SilvieSisinka
05.06.2019 3 z 5

Průměrná detektivka.

marek1278
08.11.2018 5 z 5

Opravdu jsem si knihu užil stejně jako předchozí díly této série a doufám, že ještě nějaké díly vzniknou. Perfektní kniha :)

iva4418
11.07.2016

Detektivky skoro nečtu, mám ráda hlubší psychologické profily postav a to v detektivkách nebývá, nebylo to ani v této, přesto mě bavila. Překvapilo mě, kolikrát jsem se zasmála, je to dost vtipná detektivka. Více příběhů a hodně hrdinů s cizokrajnými jmény, kteří se mi zpočátku hodně a ke konci méně, ale stále pletli, trochu ztěžuje orientaci v ději. Detektivka je zajímavá, nenudí a je se i nad čím se zamyslet.

mendule
05.06.2016 5 z 5

Výborná detektivka, má spád, dobře se čte, doslova jsem se nemohla odtrhnout. Vřele doporučuju.