Velké vody

Velké vody https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232638/bmid_velke-vody-EGv-232638.jpg 4 29 11

Dag Lundmark byl velitelem rychle a efektivně provedené razie, při níž zemřel Winston Modisane. Byla ale Jihoafričanova smrt nezbytná? Paul Hjelm a Kerstin Holmová vyšetřují případ, který začíná v prostředí ilegálních přistěhovalců a končí ve lživé idyličnosti švédského léta. Nic není náhoda a detektivové začínají tušit, že se blíží velká voda, která smete vše... -- zdroj: pitaval.cz --... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

De största vatten , 2002


více info...

Přidat komentář

konicekbily
07.12.2022 3 z 5

Dvě paralelní linky, které postupně splývají jsem pochopil. Nesedí mi však způsob psaní autora, připadalo mi to násilně psané. Závěr se zvraty, trochu napětí - ale celkově podle mne je to průměr.

hrusisek
03.08.2022 5 z 5

Knížku jsem si koupila před pár lety za 79kč, švédská detektivka a za pár kaček,...no nekup to, když je to tak levné! Musím ale říct, že se skvěle vyrovnala všem ostatním detektivkám, které jsem doposud četla a které jsou v dnešní době drahé až hrůza.
Z počátku chvíli trvá než se zorientujete v ději, ale pak to nabere na obrátkách a nemůžete se odtrhnout (jak už psal marek1278). Björn Hagman, ten mě bavil, dobře vloupnutá postava, která to trochu okořenila.
Jinak je natočen i film, kdyby někdo neměl dost.


kolacky
02.09.2021 5 z 5

Tak tady dávám bez váhání pět hvězdiček. Dobře se to četlo, děj odsýpal a Kerstininy můry konečně dostaly smysl.
Mimochodem - kapitola 33 ja úžasně fantastická... !

Andrea81
09.10.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, ale za mě takové kostrbaté. Víc, jak tři nedám.

SilvieSisinka
01.06.2019 3 z 5

Prostě za 3 hvězdičky.

CharlesWard
09.09.2018 2 z 5

Detektivka, která paradoxně nejvíc trpí tím, že jejím autorem je Švéd. To co například u norských kolegů (zdravím HH) funguje velmi podařeně, zde naprosto selhává. Protože nejsem švéd, dělaly mi švédská jména neskutečný bordel v již tak průměrné zápletce, a ani závěrečná velkolepá pointa nějak není něco, co by čtenáře posadilo na zadek. Zase jeden pokud o svezení se na vlně severských kriminálek. Jen to tu prostě nefunguje!

YurgenTM
30.08.2018 4 z 5

Velmi pěkná detektivka. Jenomže zapomenutí Kerstin na to že [nechci spoilit] mi připadá trochu silné kafe!

Alma-Nacida
13.07.2018 4 z 5

Mám Dahlovské období. :) Taky mám volno, prší, a tak čtu a čtu. Možná jsem už trochu přešvédovaná, ale tenhle díl se mi taky líbil. MOŽNÝ SPOILER! Jen si jako máma dvou dětí nejsem úplně jistá, že bych dokázala vytěsnit tak naprosto, jako Kerstin. Co? Čtěte a uvidíte. :)

marek1278
17.10.2016 5 z 5

Ze začátku jsem se trochu nemohl zorientovat ve všech postavách a dějových linkách (už je to chvíle co jsem četl předchozí díly), ale jakmile to všechno docvaklo, děj nabral neuvěřitelný spád a od knihy jsem se už neodtrhl :) Skvělé, doporučuji

asam
30.08.2015 5 z 5

Napínavé, drsné, sem tam i humorné. Od začátku do konce čtete s napětím. Doporučuji.

Salonka
19.03.2015 3 z 5

Opäť jedno spontánne čitateľské rozhodnutie na základe pútavej obálky a nálepky ´severské krimi´. Meno autora – Arne Dahl – bolo pre mňa úplne neznáme.

Detektívny príbeh z jeho pera tvoria paralelne prebiehajúce vlákna vyšetrovania zdanlivo nesúvisiacich zločinov skupinou spolupracujúcich kriminalistov a expertov. Tieto vlákna sa však postupne spájajú a odhaľujú nám bližšie vnútorný svet vraha a motívy jeho rozmanitého konania, vyplývajúce ako z udalostí minulých, tak aj celkom čerstvých.

Spisovateľov štýl rozprávania (či písania, skrátka vyjadrovania) mi však nesadol, myslím, že píše priveľmi komplikovane a nejasne, čo bolo viditeľné najmä zo začiatku. Akoby mu ukladanie slov na papier nešlo s potrebnou ľahkosťou. Často som aj napriek sústredenosti na text mala zmätok v tom, kto je kto, o čo vlastne ide, kto čo povedal, prípadne urobil. Toto sa však postupne vylepšilo a záver knižky sa niesol v duchu odhalenia prekvapivých zvratov. Keď sa mi konečne podarilo ponoriť sa do deja a prišlo aj trochu napätia (hurá!), kniha bola na konci. :-)

Odo mňa dostávajú Velké vody slabšie tri hviezdičky, s tým, že sa k tomuto autorovi už nemienim vrátiť.