Čaj s kapkou jedu

Čaj s kapkou jedu https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388777/bmid_caj-s-kapkou-jedu-iwY-388777.jpg 5 99 21

Případy pro W + W série

< 2. díl >

Detektivka pro mladé dámy ve stylu Agathy Christie. Daisy Wellsová a Hazel Wongová úspěšně vyřešily první vraždu. Teď tráví prázdniny u Daisyiny rodiny a těší se na narozeninovou oslavu, kterou pro svoji dceru přichystala její okouzlující matka. Sjede se celé příbuzenstvo, brzy ale vyjde najevo, že se tenhle čajový dýchánek nekoná tak úplně kvůli ní. A Daisy přirozeně zuří. Pak jeden z hostů záhadně – buďme přesní – smrtelně onemocní. Vše nasvědčuje tomu, že byl otráven! V domě najednou není bezpečno. Každý skrývá nějaké tajemství, někdo i dvě. A aby toho nebylo málo, na Fallingford se řítí divoká bouře. Nikdo nemůže odjet či přijet, takže ani policie. Vyšetřování proto opět rozjede detektivní klub W + W. Podezřelých je mnoho a dívky udělají všechno pro to, aby pravda vyšla najevo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Arsenic for Tea , 2015


více info...

Přidat komentář

Grace_Foster
29.03.2024 4 z 5

Jo, bylo to fakt dobrý, jediné co bych vytkla je povaha Curtise, choval se fakt hrozně.

Lovehorses365
18.03.2024 5 z 5

Miluju jak člověk celou dobu hádá kdo je vrah a nakonec zjistí že je to člověk kterého vyloučili hned na začátku...
Tohle je mega dobrá série...
A tenhle díl je o něco lepší než první...


Lajka2012
13.01.2024 5 z 5

Kniha byla úžasná, líbí se mi, že skoro až do konce si myslíte, že někdo je vrah, ale těsně před koncem se zjistí, že to byl někdo jiný.
Doporučuji.
5/5 hvězdiček

annuli_12
18.04.2023 5 z 5

Kniha mě velmi bavila,ale více se mi líbil díl první.Zajímavý děj,i prostředí v němž se příběh odehrává.Pro mě byla kniha ze začátku těžká na pochopení.Daisy a Hazel jsou fakt super.Pokračování detektivního klubu W+W nezklamalo.Těším se na další díly.
Daisy má vzkutkru zajímavou rodinu.

Marthas
10.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Kniha je zajímavá. Přibližuje nám dobu i prostředí, v němž jsme nevyrůstaly. Myslím, že dobové reálie jsou věrohodné a slušně nastudované. I když se mi příčí, že se vraždy cpou i do hlav mladších dětí, než je 14 let, musí se knize nechat, že je čtivá a odsýpá. Obálka je povedená, mapy jdou, i když osobně pro ně nemám využití. A i češtinsky to není úplně špatně. Jen je smutné, že od dob Enid Blyton, kdy se přátelství v knihách až příliš idealizovala, jsme se dostali do úplného opaku do doby deziluze. Doufám, že jednou konečně dojdeme k rovnováze mezi oběma přístupy a obě dvě postavy dospějí do té fáze, že se oprostí od svých představ přátelství, které po pravdě hraničí spíše se šikanou anebo nějakým syndromem, dostanou nadhled, rozejdou se a... Teprve pak to bude zajímavé. Koneckonců za vztahy a charaktery postav jsem už ubrala hvězdu z hodnocení. Kniha dle mého názoru mladším ročníkům až příliš realisticky zobrazuje prostředí horroru jménem internátní škola a vztahů v ní. A i dle názvů knih, jež už byly vydány, to vypadá, že doufám marně. V zámoří vyšlo již 9 dílů a 5 mezidílů, tak uvidíme, zda to vyjde vůbec komplet.

Kaila146
07.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Zhruba na stejné úrovni jako první díl. Jen postavy mám radši.










SPOILER!!!!!!!!!!!
Chudák Bertie.

Erika017
09.06.2022 4 z 5

Nebylo to tak dobré jako první díl, ale i tak to bylo naprosto úžasné. (Víc se mi asi líbilo to prostředí školy.) Doporučuji!

veveropysk
08.05.2022 5 z 5

Supr knížka

Mony_2009
19.02.2022 5 z 5

Fakt skvela knizecka, vsem doporucuju.

broskev28
26.12.2021 5 z 5

Pokračování detektivního klubu W+W nejenže nezklamalo, ale mile překvapilo.
Hazel i Daisy jsou i nadále šikovné studentky, teď už lépe naladěny na sebe samé. Kitty a Rybka jim místy výborně sekundují, takže zajímavé zpestření. Tatínek, lord Hastings, a jeho "Dcero! Dceřino kamarádko! Znám tě?"; to bylo úžasné. A tak bych mohla pokračovat, prostě líbilo se mi to moc.
Jediná moje výhrada se opět týká jazykové stránky: překladatelka (nebo korektor, nebo prostě zpracovatel e-knihy?) často ignoruje běžný způsob psaní ustálených slovních spojení (např. milerád), případně zaměňuje příslovce za předložku před podst. jménem či zájmenem (v tom). Ale tahle drobnost možná připadá rušivá pouze mně, takže určitě doporučuju všem méně puristicky naladěným čtenářům, především milovníkům historických detektivních příběhů!

"Sufražetka - inteligentní dáma, která se zajímá o knihy více než o muže a neumí to moc dobře skrývat." (Daisyin průvodce poznámkami Hazel.)

Marie893
06.12.2021 5 z 5

Já jsem vraha vůbec neodhadla. Myslela jsem že to je slečna Alstonová a to odhalení šokovalo. Tento vrah by mě asi nenapadl. Knížka byla skvělá ale první díl se mi líbil víc.

anelise
29.08.2021 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila. Četla jsem ji teda jako třetí v pořadí od tohoto autora (předtím jsem četla Záhadu Zamčeného kupé a Zločin slečnám nesluší) a i přesto, že mě moc bavila, mi nepřipadala tak dobrá jako první díl. Vraha jsem odhadla v polovině knížky, jelikož tam bylo méně postav než v prvním díle. I tak to ale bylo příjemné čtení a moc doporučuji!

Boku
14.07.2021 5 z 5

Nejlepší série detektivek co jsem kdy četla!!! Super styl psaní, sympatické hlavní postavy, prostě nádhera určitě doporučuji!

sadlo
11.07.2021

Moc fajn čtení. Pro mládež i pro dospělé. Kdo má rád knihy Alana Bradleyho /Případy Flavie de Luce/, tak sáhněte po knížkách paní Robin Stevensové.

Barabora
11.06.2021 5 z 5

Vůbec jsem nečekala kdo je vrah. Skvělá knížka. Miluju jiiiiiiiiiiiiii!!

Fortuna7
26.10.2020 4 z 5

Okamžitě jsem věděla, kdo je vrah. Ale I tak se mi to velice líbilo... Doporučuji milovníkům detektivek.

Bubo19
30.05.2020 5 z 5

Super detektivka pro holky. Líbil se mi už první díl. Knihy kupuji neteři jako dárek, a pak už jen čekám, až ji přečte a můžu se do ní pustit já.

Elka252
02.04.2020 5 z 5

Lepší než první díl.V tomto díle si Hanzel a Daisy postupovaly vynalézavěji. Lepším detektivek se ukázala být Hanzel. Já osobně jsem neuspěla myslela jsem si že vrahem je buď strýček Felix, nebo slečna Alstonová...

cihla005
29.03.2020

(SPOILER) Kniha je o dvou kámoškách Daisy Wellsové a Hazel Wongové, společně vyřešily už víc jak dvě vraždy. Hazel tráví prázdniny u Daisy doma. Daisy má v blízké době narozeniny a její matka jí přichystá narozeninovou oslavu. Na oslavu příjde mnoho příbuzných, když se všichni sejdou u jednoho stolu Daisy a Hazel je hned jasné, že něco není v pořádku. Všimne si, že tady nejsou kvůli její narozeninové oslavě. Už se blíží konec oslavy a jeden z hostu smrteně onemocní. Daisy a Hazel si popovídají o samotě a shodnou se na tom, že byl otráven.
Zrovna teď by se nejraději vrátily zpátky do školy, ale to není možné. Zasáhne je bouře, takže Daisy a Hazel vezmou případ do svých rukou. Každý v tomto domě skrývá nějaké tajemství. Jesli to byl někdo z blízkých nebo Daisynina matka, tak to si přečtěte. Kniha se mi hodně moc líbila. Doporučuju mnohem hezčí než předchozí díl.

Mybooks
29.05.2019 5 z 5

Druhý díl ve stylu Agathy Christie. Tenhle styl detektivek mám ráda.