Zločin slečnám nesluší

Zločin slečnám nesluší https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371472/bmid_zlocin-slecnam-neslusi-orx-371472.jpg 4 149 34

Případy pro W + W série

1. díl >

Detektivka pro mladé dámy ve stylu Agathy Christie. Přiznejme si, že život na dívčí internátní škole může být celkem nuda. Možná právě proto se Daisy Wellsová a Hazel Wongová rozhodnou založit tajnou detektivní kancelář. Bude přece super řešit vzrušující záhady! Jenže ono se dál nic neděje – pokud tedy nepočítáme zmizelou kravatu jejich spolužačky Lavinie. Pak ale Hazel najde v tělocvičně bezvládně ležet učitelku Bellovou. Když se po chvilce vrátí i s Daisy zpět, tělo je pryč. Dívkám je hned jasné, že tady došlo ke zločinu! Bude třeba vypátrat, kdo za tím stojí – jen na škole má motiv hned několik lidí. Ale jak dokázat, že učitelku někdo zabil, když tělo zmizelo a na první pohled se vlastně vůbec nic nestalo?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Dívčí romány

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

A Murder Most Unladylike Mystery , 2016


více info...

Přidat komentář
Lovehorses365
Lovehorses365
06.03.2024 4 z 5

Jdu na dvojkuuu!!!!!!!!!!!!

Anikaa
Anikaa
26.11.2023

Dvě hlavní postavy Daisy Wellsová a Hazel Wongová jsou na internátní škole. Dívky se normálně učí a žijí studentské životy. Jednou se rozhodly, že si založí vlastní detektivní klub W+W. Chtějí řešit případy, ale stále se nic neděje. Pak si hazel jednou zapomene něco v tělocvičně, a rozhodne se pro to vrátit. Když příjde do tělocvičny, vidí na zemi mrtvolu učitelky Bellové. Hazel běží pro Daisy, když se vrátí, mrtvola už tam není. Hazel se to snažila vysvětlit učitelce, ale ta si myslela, že je to jen nějaký žert. Jediný kdo jí věřil byla Daisy. Dívky se rozhodnou případ vyřešit sami. Obviní několik učitelů a snaží se je nenápadně vyzpovídat. Začnou si dávat do hromady několik spojitostí, ale nějaké věci jim stále nesedí. Jestli se jim povede vypátrat, kdo za tímto stojí a jestli vražda byla plánovaná, se dočtete v této knize. Kniha byla zajímavá o moc se mi líbila.


annes
annes
15.04.2023 4 z 5

Normálně by se mi tenhle detektivní příbeh líbil, bez výjimek, ale Daisy mi teda nesedla. S ní bych kamarádit nechtěla, celou dobu mě štvalo, jak se chová, jak využívá ty malý holky, aby jí dělaly defakto služky. Sice ji Hazel omlouvá a snaží se čtenáři vysvětlit proč se to tak děje a že je to jen Daisina maska, ale neuvěřila jsem.
Upřímně doufám, že jestli otevřu další díl se ta její povaha srovná, třeba když bude jiné než školní prostředí... uvidíme;-)

Anor505
Anor505
03.04.2023 4 z 5

Knížku jsem si v knihovně vybrala hlavně podle obálky - moc se mi líbila a navíc byla žlutá do výzvy, ale nakonec mě velmi mile překvapil i obsah.
Vyprávění bylo čtivé, detektivní zápletka byla chytrá a vyšetřování dobře vymyšlené. Závěr mě vyloženě potěšil, hezky ukázal jak je důležité si přiznat, že na něco nestačíme - a pak bychom měli včas požádat o pomoc.

kira2452009
kira2452009
20.08.2022 3 z 5

Takhle detektivka nebyla úplně špatná. Rychle jsem se začetla, děj příjemně utíkal a čtení mě bavilo. Bohužel to bylo strašně předpovídatelné, vraha jsem uhádla a někdy mi to pátrání přišlo už takové hodně zdlouhavé. Vždy, když máte pocit, že už bude konec, se zase objeví něco, co jejich teorii vyvrátí. Hlavní hrdinka je úplně stupidní a její kamarádka Daisy jí musí pořád opravovat. Proto doporučuji spíše dětem, protože jim asi pár věcí též nedojde. Takže pokud si chcete užít detektivku, u které nebudete muset tolik myslet a spíš se unášet dějem, tak toto je přesně pro vás.

Evabooks
Evabooks
25.07.2022 5 z 5

Tato knížka byla výborná! Chtěla jsem si přečíst nějakou YA detektivku a narazila jsem na tuhle sérii - případy pro W+W a objevila jsem dobře. Kniha byla hodně napínavá, a celou dobu hádate kdo je vrahem. Zápletka byla opravdu propracovaná.
Určitě se pustím do dalších dílů.
Hodnotím 10/10.
Doporučuji všem!

Miška74
Miška74
06.07.2022 4 z 5

Tuto sérii jsem koupila 12 leté dceři a ta je z ní nadšená. Tak když už ji máme v knihovně, tak jsem po ní také sáhla. A ano, je to YA, ale mě se kniha líbila a dceru se nedivím, že se jí knížky líbí. Určitě je to dobrá startovní čára pro thrillery. Příběh je zajímavý, napínavý a členky detektivniho klubu jsou trochu hrrr, ale jsou to pořád ještě děti, tak je to nejspíš správně.

Erika017
Erika017
09.06.2022 5 z 5

Tato kniha je dokonalá, napínavá se zajímavou zápletkou a rozuzlením. Knihu jsem četla ve 12 a byla jsem z ní naprosto unešená. Myslím, že tento věk je ideální (11-13 let). Rozhodně doporučuji!!!

Ailee
Ailee
04.04.2022 3 z 5

Ne že by to bylo špatné, ale hrdinky mi vůbec nepřirostly k srdci. Popravdě mě Daisy spíš vytáčela. Ale hádám, že kdyby mi bylo deset, příběh bych si užila.

Kaila146
Kaila146
15.02.2022 4 z 5

Reálně bych měla víc číst detektivky. I když mi místy vadily postavy, strašně mě to bavilo a pořád jsem v duchu hádala kdo je vrah.

Marie893
Marie893
06.12.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Všem vřele doporučuji.

broskev28
broskev28
10.11.2021 4 z 5

I já jsem - podobně jako Litocha - porovnávala s Koláčem s kapkou jedu, a i já soudím, že tenhle příběh je čtivější, svižnější a přesvědčivější. Líbila se mi ta nesourodá vyšetřovatelská dvojka - to jak se našly, jak jsou si podobné, i když je každá úplně jiná. Daisy ovšem vůči Hazel zaujímá podobně přezíravý postoj jako slavný S. H. vůči drahému Watsonovi, takže jejich přezdívky opravdu "sedí".
Skvělé byly karamelouny a muškoláčky, překvapilo nábožko a domácky, takže závěrečný slovník se mi hodil. A já se těším na další díly.

"Loď z Hongkongu se mnou zakotvila v Anglii teprve před týdnem a já stále nechápala, jak někde na světě může být taková zima. Pozorovala jsem anglické dívky, jak vybíhají na hřiště v kratičkých sportovních sukýnkách, a rozhodla se, že s tímhle šílenstvím nechci mít nic společného. Přesto jsem však byla vyhnána ven. Neforemné nohy mi vyčuhovaly z šedivé, kousavé sukně a kalhotek (jediné místo, na které vám podle Angličanů může být zima, je pozadí, takže přes spodní prádlo musíte nosit ještě jedno spodní prádlo, aby vám neprochladl zadek) a v promrzlých růžových rukách jsem svírala svou lesklou novou hokejku."

Makii
Makii
15.09.2021 2 z 5

Bohužel, mně se to vůbec nelíbilo :/ Chtěla jsem inteligentní detektivku ve stylu Flavie de Luce. Tak tohle to není ani náhodou. Nejvíc mě ale zaráží "přátelství" hlavních hrdinek - nádherná, úžasná, chytrá Daisy je protivná a sobecká a ponižovaná Hazel bez názoru je z ní bůhví proč paf. Tohle mě vážně neoslovilo. Třeba jsou další díly lepší, ale kupovat si je už určitě nebudu.

anelise
anelise
24.08.2021 5 z 5

Úžasná knížka! Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli mě knížka bude bavit, ale nakonec se ukázalo, že moje obavy byly zbytečné. Moc se mi líbil styl psaní i hlavní postavy. Děj krásně ubýval a byl nepředvídatelný. Dávám 5 hvězd, protože ta knížka byla fakt úžasná a všem doporučuji!

CarolineAn
CarolineAn
16.08.2021 3 z 5

Skvělá oddechová knížka, která pobaví a zaujme. Určitě si přečtu i další díly. (Nejvíc mě pobavilo, jak Daisy říká Hazel Watson )

Boku
Boku
19.07.2021 4 z 5

Série která se naprosto bravurně čte! Nedokázala jsem ji od sebe odtrhnout. Příběh byl napínavý, líbili se mi hlavní postavy a rozuzlení případů pro mě bylo překvapením!!100% doporučuji!!!!!

knizninadsenec
knizninadsenec
25.06.2021 5 z 5

Krásná detektivka, krásný a poutavý příběh. I když je určená dětem, zaujala mě, chytla a nepustila. Byl to poutavý příběh.
Moc se mi kniha líbila a krásně jsem si u ní odpočinula. Oddechový (napínavý) příběh.

Barabora
Barabora
06.06.2021 5 z 5

Nejlepší knížka na světě! Úžasné. Zítra si jdu do knihovny pro 2 díl, už se strašně těším!!!!!!!!!!!

SputnikV
SputnikV
10.05.2021

tak trochu nuda

Fortuna7
Fortuna7
26.10.2020 5 z 5

Úžasné!!! Miluju to.