Poslední pozdrav

Poslední pozdrav https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504862/posledni-pozdravAKCTZm-MDR-.png 4 77 15

Vypadalo to na poklidnou dovolenou a kapitán Baloun už věřil, že se ukouše nudou. Kdosi z místních mu však připomněl starý policejní pomníček a kapitán se pouští do pátrání na vlastní pěst. Brzy zjišťuje, že tehdy šlo o víc než o zpackané vyšetřování a někdo musel vrahovi pomáhat. Šťourání v minulosti se nevyplácí ani spisovatelce Monice Hrubešové. Staré mrtvoly přitahují nové a kapitán Baloun musí objasnit, zda spolu vraždy souvisí. Je třeba najít vraha dřív, než zemře další člověk. Bude štěstí i tentokrát stát na straně vraha jako před lety, nebo to bude další Balounův úspěšný případ?... celý text

Přidat komentář

Natty
10.02.2024 4 z 5

Pěkná česká detektivka s dobrou zápletku o utonulé dívce v rybníku Kachlička na Vysočině, příběh s fajn rozuzlením a příjemnou cestou k "rozluštění" motivu. Mám ráda knihy, u kterých není ihned jasné, kdo je vrah. U vysvětlení vraždy mi přišlo, že šlo o až moc náhod naráz na to, aby to byla pravda, ale i tak byl příběh uvěřitelný. Mrzelo mě, že nebyli více popsáni dva muži s košíky v lese nebo zmíněn vztah s manželkou komisaře Balouna na konci knihy, takže od autorky určitě zkusím i jiné knihy, třeba se o nich ještě dočtu tam.

To, že je kniha už pátým dílem v sérii, mě nepřipravilo o nějaké zásadní informace, abych v příběhu tápala, ale určitě si sérii dočtu zpětně.

Toňula
09.02.2024

Zdařilá detektivka z českého prostředí, čtivá, uvěřitelná zápletka, dobře vykreslené postavy a místy jemný humor. Spokojenost!


cornetka
24.10.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale u některých situací mi chybělo víc informací.

zdehan
09.10.2023 5 z 5

Pěkná česka detektivka.

Olous1
03.06.2023 4 z 5

Průměrný detektivní román se zajímavou zápletkou. Takové letní počteníčko. Doporučuji.

babystar
24.04.2023 5 z 5

Zdařilá detektivka, v níž autorka s místy mírnou ironií vypráví o vyšetřování utonutí mladé dívky. Případ vyšetřují kriminalisté z Jihlavy, na vlastní pěst vyšetřuje i kapitán Baloun (toho času na nechtěné dovolené) a pod nohy se jim plete i spisovatelka Hrubešová. Každý vloží svůj dílek do skládačky, až se z vyšetřování nešťastné náhody vyklube případ několikanásobné vraždy.

Evule *
18.03.2023 4 z 5

Napínavý a čtivý příběh z "dovolené". Dvojice Baloun a Hrubešová byli fajn a já si ráda přečtu jejich další případ.

Jenny46
18.03.2023 5 z 5

Další česká autorka příjemně překvapila pěkně zamotaná detektivní zápletka...
Doporučuji, odpočinková, ale napínavá a čtivá kniha.

tonysojka
08.03.2023 3 z 5

Výborně napsáno,velmi čtivé,ale kvůli závěru nemohu za sebe dát víc než tři.
Pozor,spoiler.
Nemohu uvěřit konci jednoho z pachatelů a u toho druhého mi chybí popis, jakým způsobem vraždu provedl.
Škoda.
Jinak velmi dobré.

katka.oo
13.02.2023 5 z 5

Příjemná čtivá česká detektivka, poklidné odpočinkové čtení bez brutálních vražd, kapitán Baloun a Monika Hrubešová mě baví a budu se na ně opět těšit v dalším díle.

EvaApple
25.01.2023 5 z 5

Čeští spisovatelé rozhodně detektivky umí! Jen je potřeba trošku hledat. Jsem ráda, že i tato spisovatelka se k tomu postupně propracovává, je to hodně čtivé, nechybí napětí, lidská stránka i psychologie. Mezi všemožně zapeklitými thrillery tohle skutečně pohladí duši toho, kdo sice chce trošku adrenalinu, ale žádné masakry. Doporučuji!

RMarkéta
20.01.2023 5 z 5

Příjemná kriminálka z vesnického prostředí s trochu colombovským nebo možná exnerovským detektivem. Úplně jsem kapitána Balouna viděla přímo před očima. Měl podobu herce Vlastimila Haška (starší vědí :-) ). Hezky se kniha četla.

Janaves
11.01.2023 5 z 5

Moc dobré čtení. A hlavně rybník Kachličku a vesnici Boňkov znám poměrně dobře. Několik let po sobě jsme tam jezdili na dovolenou.

alnahu
05.12.2022 5 z 5

Další ze zajímavých,čtivých českých detektivek.Příběh kapitána Balouna, ,kterému naservíruje manželka dovolenou ,aby si odpočinul, odjede napřed na vysočinu do Zámečku, kde ho čeká.Jemu se nechce, raději by řešil nějaký případ v práci.Ale to netuší ,že i na dovolené ho čeká zajímavý případ vražd ,sahající až několik let do minulosti a on pomáhá místní policii případ vyřešit.Dobré odpočinkové čtení.

pami
21.11.2022 4 z 5

První kniha od autorky. Čtivá česká detektivka. Líbila se mi rodina s kterou Monika byla na chatě.