Dotek vraha

Dotek vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411811/bmid_dotek-vraha-ZPz-411811.jpg 4 50 16

Spisovatelka Monika Hrubešová má pocit, že na ni padá celý svět. Vše jí přerůstá přes hlavu a ona si potřebuje odpočinout od starostí, mužů, publicity a především se musí vyrovnat s minulostí. Proto odjíždí do tichého penzionu kousek za Prahu, kde věhlasný ruský léčitel pořádá vyhlášené ozdravné kurzy. Skupinka kurzistů je sice zvláštní, stejně jako léčitel, ale i tak to vypadá na vydařený týden, tedy až do té doby, než se v sauně najde mrtvé tělo. Na první pohled se zdá, že jde o přirozenou smrt, ale brzy se ukáže, že jen někdo dobře maskoval stopy. Namísto relaxace a příjemných meditací tak na Moniku Hrubešovou čeká policejní vyšetřování a známá dvojice pražských kriminalistů, kapitán Baloun a nadporučík Jedlička.... celý text

Hasickat
Hasickat
07.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Libi se mi styl psani autorky. Tentokrat jsem ale popravde prvnich 150 stran louskala tak nejak bez zaujeti. Vraha bych tu netipla ani za milion let, coz je na jednu stranu dobre, vic me takove knihy bavi, ale tady by se proste clovek nedopidil ani kdyby si delal hromady poznamek z deje. Mnozstvi postav mi nevadilo. Ale zase jako vzdy mi zde chybi vysvetleni nekterych veci a osudu..jak dopadla Broulickova a jeji pripravovane clanky do novin, co Marta, Ivanka a Ivanov (kam se meli stehovat. Spolu? Co vsechny ty penize na uctu Marty), jak to nakonec (ne)bylo se zaveti obeti, co ta roztrosena skleroza? Atd. Drobnosti, ale kazi mi to celkovy dojem.

wikca
wikca
24.05.2023 4 z 5

Kdo je vrah?
Lidé mají různé problémy, a proto vyhledávají lékaře nebo hledají alternativy jako například léčitele. O jednom takovém léčiteli je i detektivka Dotek vraha. V odlehlém penzionu se scházejí lidé na léčebné kurzy Ivana Ivanova, aby zregenerovali svá unavená těla a nabrali novou sílu do života. Všechno probíhá jak má, až do té doby, kdy se objeví první mrtvola, která rozhodně nezapadá do léčebného plánu.
Příběh rozhodně zaujme netradičním námětem, je napsaný poutavě a napínavě, líbily se mi i přisprostlé pasáže, které v příběhu jsou. Trochu jsem se ovšem ztrácela v množství postav a místy jsem se musela vrátit dopředu a ujasnit si, kdo je kdo. Celkově mě kniha bavila, nicméně konec byl oproti zbytku knihy trochu zklamáním.


lalela
lalela
06.03.2023 3 z 5

(SPOILER) V této knížce bylo spoustu nejasností, které nebyly vysvětleny, což mě dost mrzelo. Diagnoza roztroušená skleroza, jak mohla Monika čekat dítě s někým, kdo byl prokazatelně neplodný. Taky jsem byla zvědavá, kam se bude Ivanka s maminkou stěhovat a proč. Co velká barbína, nositel oblečků nebyl nikde v knížce zmíněn, než ho objevila Ivanka. Z detektivky jsem byla trochu zklamaná, i když styl psaní se mi moc líbí. Nicméně jsem ji dočetla. Ale kdybyste chtěli vědět, kdo byl vrah, tak byste se k němu během čtení vůbec nedopátrali.

Monika1717
Monika1717
07.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Česká detektivka, musím přiznat, že mi tam něco chybělo. Bylo tam hodně postav,pořád jsem hlídala jména, Bára, Marta, Lucka. Vraha nebyl čtenář schopen odhadnout, objevuje se téměř na konci. A jak to bylo s roztroušenou sklerózou? Asi falešná diagnóza.

Kate3003
Kate3003
24.11.2022 2 z 5

Tahle kniha prostě nebyla můj šálek čaje. Myslím, že pro někoho kdo má tento žánr rád by to mohla být dobrá kniha, ale mě bohužel moc nenadchla. Vůbec mi nevyhovovalo, že vyprávění je z pohledu hned několika postav, které se střídaly. Kdyby byli dva až tři ještě by se to dalo, ale střídaní asi šesti pohledů je na můj vkus hodně. Části z pohledu jedné postavy navíc nebylo úplně příjemné a za mě bych některé detaily klidně vynechala. Jako plus beru skutečnost, že opravdu dlouho není jasné kdo je vrah, ale jeho odhalení na konci mi přijde takové uspěchané a nezáživné po všem tom čekání. Kdyby se nejednalo o štafetu po knize bych nesáhla protože to není můj styl.

akinomV
akinomV
14.12.2021 3 z 5

Musím říct, že tento druh detektivek mám ráda a zápletka i prostředí bylo zajímavé. Co mě ale odradilo od vyššího hodnocení byly násilné scény jedné z postav, které mi přišly až moc hrubé, detailní a do příběhu zbytečně "šokující". Také souhlasím s jinými, že konec byl nějak moc rychle vyřešený, bez napětí, akce a nebylo vše dovysvětleno.

sabca
sabca
25.03.2021 4 z 5

Pěkná detektivka od české autorky. Těch není nikdy dost.

L.Helena
L.Helena
01.03.2020 3 z 5

Poměrně čtivá česká detektivka, trochu mi to připomínalo Bergmana od Klevisové.
Jenže (spoiler):
- závěr byl takový nijaký, čekala jsem nějakou akci, napětí nebo nečekaný zvrat, ale dočkala jsem se jen prostého vysvětlení situace
- buď jsem blbě četla, nebo tam vůbec nebylo vysvětleno, jak to bylo s tou roztroušenou sklerózou, resp. jejím zázračným vyléčením
- autorka opakovaně používala frázi typu "o deset minut déle...", spisovně je "později".

Takže kvůli tomu všemu nakonec jen tři *.

C.vok
C.vok
12.02.2020 2 z 5

Moc jmen. Opravdu až moc. Dočetla jsem to jen proto, abych veděla kdo je vrah, jinak jsem z toho žádný extra požitek nepociťovala. Škoda.

katka.oo
katka.oo
19.01.2020 5 z 5

Pro mě velice dobrá a čtivá česká detektivka, mě se knížka líbila a určitě si od autorky ještě něco přečtu.

Cornelie
Cornelie
20.11.2019 3 z 5

Na můj vkus dost jmen, jinak průměr. Jak už bylo psáno, divný konec. Přečetla jsem, nelituji, ale za pár dní nebudu vědět o čem kniha byla.

1alena1
1alena1
07.10.2019 4 z 5

Velice čtivé, moc mě to bavilo, ale trochu mě zklamal konec viz jeden z komentářů níže.

ritz
ritz
04.10.2019 4 z 5

Příjemná oddechovka se zajímavého prostředí.

norrasun
norrasun
13.09.2019 5 z 5

Klasická detektivka, napsaná živě a čtivě, čtenář se ani na moment neztrácí v ději, který má spád. Mě navíc pobavily scény ze soukromého života vyšetřovatelů.

Martiiiik
Martiiiik
23.08.2019 4 z 5

Kniha se mi docela líbila.. hezká atmosféra.. tajemný ruský léčitel, který dělá zázraky v malém penzionku Ráj.. taková oddechovka, nic náročného.. jen jsem musela dát jednu hvězdu dolů za konec.. ale jinak je styl hezky čtivý a kniha rychle utekla :-)

spoiler: moc nemusím styl, kdy většinu knížky se autor snaží, aby padalo podezření na někoho, i když celou dobu víte, že to tak vážně není a vrah se v podstatě objeví až na konci odnikud a je prostě jen schizofrenik, u kterého nemoc propukla po sebevraždě sestry.. i když asi mě nejvíc naštvalo, že si v hlavě vysnil plán, aby ublížil viníkovi a tomu to bylo vlastně ukradené a krásné ženy zemřely zbytečně :-(

Bozkobob
Bozkobob
09.08.2019

Tato kniha a příběh potvrzuje, že i česká spisovatelka umí napsat skvělou detektivku. Pro mě překvapení roku 2019. Kniha se krásně čte a díky příběhu, charakterům postav rychle utíká. Není nic plytkého a zbytečného a člověk se i orientuje mezi postavami. Určitě stojí za přečtení a zařazení do knihovny mezi knihy.

Autorovy další knížky

Jitka Ludvíková
česká, 1981
2021  82%Propast
2021  78%Vánoční případ
2019  72%Dotek vraha
2015  80%Zkrocení mlsného muže
2022  82%Poslední pozdrav

Kniha Dotek vraha je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce85x
Chystám se číst49x
Chci si koupit10x