Případ Balt - Orient

Případ Balt - Orient https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104995/pripad-balt-orient-104995.jpg 4 8 3

Detektivka, případ záhadné vraždy v mezinárodním rychlíku mezi Prahou a Děčínem. Autor zpravuje čtenáře o každém kroku bezpečnostních orgánů při pátrání a umožňuje mu tak ověřit si vlastní schopnosti k rozřešení případu, jež je sice překvapujícím, ale logickým výsledkem pátrací práce a schopnosti správně hodnotit zjištěné skutečnosti.... celý text

Přidat komentář

mfanta
22.11.2023 4 z 5

Naprostou náhodou jsem narazil na tento skvost z šedesátých let. Od prvních řádek do děje naprosto vtahující detektivní román. Časté střídání normálních dialogů a vnitřního, většinou silně ironického hlasu hlavního detektiva je nesmírně zábavné a děj skvěle oživuje. Chemie mezi různými postavami, zejména mezi vyšetřovateli funguje na jedničku. Moc dobře jsem se bavil od začátku do konce. Snad jen zápletka, respektive zápletky jsou možná až příliš zapletené.

Pavelpi
05.05.2020 5 z 5

Jsem hodně překvapený.Čekal jsem od autora nějakou literaturu faktu jako vždy,ale tohle byla moc dobrá detektivka.Výborná zápletka,dva překrývající se případy a závěr prostě paráda.Dopředu se to nedá moc odhadnout a tak si myslím,že plný počet hvězd je pro autora naprosto zasloužený.


moničina
11.10.2018 5 z 5

Prípad typu "záhada zamčeného pokoje". Riešenie tohto rébusu príde až na konci. ďalšia podarená kniha od tohto autora.