Tajemství Tří králů

Tajemství Tří králů https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79153/tajemstvi-tri-kralu-79153.jpg 4 31 9

.. aneb o lidech, kteří nesměli vstoupit do historie. Do konspiračních teorií, začátků, ale i konců; nejen Třech králů Josefa Balabána, Josefa Mašína a Václava Morávka, ale do celé sítě Obrany národa a jejího fungování proniknete po přečtění této knížky, kterážto je psána velice čtivě. Pro milovníky druhého protifašistického odboje nutnost a pro dychtivé čtenáře, nebo začátečníky podobné četby dobrý start.... celý text

Přidat komentář

jan.para
08.01.2023 4 z 5

Pěkné shrnutí činnosti legendární skupiny Tří králů, možná i čtyř, když k nim počítáme Františka Peltána. V knize jsou velmi zajímavé komentáře pamětníků.

XbookwormX
16.05.2022 5 z 5

Tři králové, tři hrdinové a to bez patosu a romantickýho pozlátka.
I když se bolševik snažil, aby se na ně zapomnělo, nestalo se tak a nikdy se zapomenout nesmí. A to se týká celýho odboje, bylo by totiž nefér, je z tý paměti vynechat. Všechny ty bezejmenný oběti, který neváhali pomáhat i za cenu nejvyšší.


ArwenAragorn
11.09.2020 4 z 5

Jména jsem znala, ale teprve tato knížka mi objasnila, jak důležití byli tito tři muži v našem odboji. To, co jsem se dozvěděla mě hodně překvapilo. Děkuji autorům za množství zjištěných informací.

matej.kulistak
31.05.2019 5 z 5

Dostal jsem ji na táboře, kde zůstala ležet po hře "dědeček měnil až vyměnil". Předtím jsem o nich nic nevěděl, po přečtení jsem zjistil, že o nich neví ani nikdo jiný z mého okolí. Do jisté míry opravdu do historie nevstoupili, respektive z ní byli soudruhy vstříháni. Když si člověk uvědomí, kolik lidí zná bratry Mašínovy, ale nikdy neslyšeli o jejich tátovi... A přitom, ta kniha je prostě výborná. Je velice čtivě napsaná, téměř jako detektivka. A to jde o faktografický spis! Jména těch tří by měl každý Čech umět přeříkat spolehlivěji než členy Beatles, už proto vřele doporučuji k přečtení.

pupopony
26.02.2019 5 z 5

Velmi čtivě zpracováno téma Tří králů. Pro mě 92%. A opět jsem se přesvědčil, že fakta jsou daleko víc než fikce. Při čtení mně běhal mráz po zádech. I díky hrdinům knihy jsme tu a můžeme žít v téhle zemi.

ArthasKarfa
31.01.2019 5 z 5

Velmi pěkně napsaná kniha, se kterou se vydáte po stopách opravdových hrdinů Obrany národa, kteří motali hlavy celému pražskému gestapu. Budete se s nimi schovávat za rohy v temných pražských uličkách a utíkat do sešlapaných domů starých činžáků. Velmi poutavý příběh je zároveň historickým exkurzem do části české historie, která je většině čtenářům poměrně skrytá.

Peprnicka
29.04.2017 5 z 5

Člověk má pocit, že čte nějaký "americký román o velkých amerických hrdinech"...jenže on to není román, neodehrává se v Americe a není to fikce...opravdu se to stalo a člověka úplně mrazí nad statečností, jakou museli ti lidé mít...a nejen Tři králové, ale všichni, kdo jim pomáhali a jsou dnes prakticky zapomenuti...po přečtení této knihy budete mít pocit, že na některé věci by se opravdu nemělo zapomínat a že válka se neodehrávala jen na frontě, činnost československého odboje byla stejně důležitá a mnohem a mnohem obsáhlejší a nebezpečnější, než jsme se učili ve škole

Jonny
25.01.2016 4 z 5

Situace jak z fantasy románu. Ale tihle hrdinové byli skuteční, takže je žádný zázrak ze svízelné situace nezachránil.

Shyrker
29.10.2013

Občas jsem se trochu ztrácel, v knize se objevuje mnoho jmen a ještě více krycích přezdívek. Autoři předkládají příběh, o kterém byste už měli předem něco znát, abyste plně pochopili. V každém případě zajímavé čtení.