Přeloženo s láskou

Přeloženo s láskou
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350275/bmid_prelozeno-s-laskou-lKU-350275.jpg 2 18 18

Jeden nenápadný inzerát, špetka odvahy, dávná láska a na světě je bestseller! Thomas Lagrange je průměrný mladík, pracující u McDonalda, který místo hledání pořádné práce stále fantazíruje o své vysokoškolské platonické lásce, lektorce mesménštiny, Malislovně Jeroně. Když se vyzbrojen svými chabými znalostmi tohoto jazyka ujme překladu bizarního románu, doufá, že ho to s dívkou jeho snů opět spojí. Události však naberou nečekaný spád a román o poněkud nekonvenční lásce mesménské stařenky a mladého ukrajinského vojáka se ze dne na den stane literární událostí. Thomas, který překlad pojal velmi svérázně a živelně a který je navíc mylně označován i za autora, se ocitne na stránkách novin, v hledáčku televizních kamer a nakonec i v zorném poli svůdné Malislovny. Není však všechno zlato, co se třpytí… Francouzský román plný ironie a suchého humoru o úskalí překladatelství, absurditách mediálního světa a především nevyzpytatelných cestách lásky si již získal srdce mnohých čtenářů.... celý text

Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Bons Baisers de Mesménie , 2016


více info...

Přidat komentář

Pralinka1910
17.10.2020 5 z 5

Tak toto je Woody Allen v knižní podobě! Čekala jsem něco úplně jiného, ale rozhodne nejsem zklamaná. Dlouho jsem se u knížky tak neřehtala. To je tak blbé (napr. hlavní město Mesmenie - Govnie), až je to geniální.

beruzzka
14.06.2019 3 z 5

Nebyla to sice nejlepsi kniha, jakou jsem cetla, ale nebyla ani nejhorsi, u nekterych casti jsem se velice nasmala


SBH
27.09.2018 1 z 5

Zpočátku jsem přemýšlela, jestli je ta knížka dobrá, či nikoli, ale od půlky jsem si byla jistá. Hrůza. Humoristický román o lásce, v němž chyběl humor i láska. Všechny postavy mi lezly na nervy, nejvíc samozřejmě příšerná Mali, ale ani hlavní hrdina se neflákal. Francouzská arogance ze stránek úplně odkapávala. Chyby v překladu (nebo ve stylistice autorky?) špatný dojem jenom dotáhly.
Takže jednu hvězdu, protože to utrpení bylo celkem krátké, a navíc podle mého příběh přesně zobrazoval, že v dnešní době lze udělat bestseller z každého škváru.

cukrovka
12.09.2018 1 z 5

Tak tato kniha mi opravdu nesedla. Dočetla jsem jenom proto, že nemám ráda nedočtené knížky. Hlavní hrdina mi byl dost nesympatický a vůbec jsem se nedokázala vžít do děje. Pro mne to byla velká nuda.

bookcase
05.01.2018 3 z 5

Mně se líbil začátek a konec, prostředek moc ne. Taky myslím, že název nebyl zvolený dobře. Celkově trochu zklamání, čekala jsem asi něco jiného.

Clea3112
27.12.2017 4 z 5

Absolutní pohodovka na dovolenou, nebo když potřebujete vypnout a něčím se příjemně naladit. Úsměvný, romantický příběh, který pohladí, pošimrá a přitom není vůbec přeslazený. Peripetie, do kterých se můžeme dostat, když nám na nose přistanou růžové brejličky a zapomeneme na svět kolem nás. Nezapomeneme-li přitom všem na umění sám sobě se zasmát, nebrat se moc vážně a přiznat si přehmat, dopadne to dobře :) Psáno lehkým perem, čteno jedním dechem.

Ivuska.09
09.09.2017

Už dobře vím, že romantikou nikdy nic nezkazím. Na Přeloženo s láskou jsem se moc těšila - má očekávání jsou splněna. Milé, čtivé, relaxační.

Štítky knihy

láska

Autorovy knížky

2017  49%Přeloženo s láskou