Před branou duchovní vědy

Před branou duchovní vědy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330911/bmid_pred-branou-duchovni-vedy-Q8e-330911.jpg 4 4 3

Tyto Steinerovy přednášky podávají celkový přehled jednotlivých oborů duchovních věd. Probírá podstatu člověka, život duše v káma-loce, práce člověka ve vyšších světech, karmu, výchovu dítěte, vývoj Země, okultní vývoj, školení křesťanské i orientální. Obsah: Podstata člověka O třech světech Život duše v kámalóce Devachan (nebe) Práce člověka ve vyšších světech Výchova dítěte Karma O účincích zákona karmy Dobro a zlo Jednotlivé karmické otázky Vývoj Země Vývoj člově Okultní vývoj Orientální školení Křesťanské školení Rosekruciánské školení Pohled na souvislosti člověka a celé Země Zemětřesení a sopečné výbuchy Samostatné přednášky... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus Věda
Vydáno: , Michael
Originální název:

Vor dem Tore der Theosophie


více info...

Přidat komentář

LordSnape
17.11.2021 2 z 5

V knize jsou věci, které mi neseděly a bylo jich víc než těch, co mi přišly zajímavé. Nebavil mě tón, jakým je to psáno. Chápu, jde o přednášky, ale stejně… Klasicky "duchovní" vývoj člověka, země, Atlantida, staré společnosti, zrození a důvody, proč se člověk narodí postižený či slepý a spol. bych měl chápat imaginativně a archetypálně, já vím, ale Steiner to podává jak fakta a jako kdyby u toho i sám byl. Antroposofie jde mimo mě i když se místy snaží býti filosofická a přírodovědní.

Spajdy
20.03.2018 5 z 5

Kdybych měl v krátkosti vystihnout tuto knihu, napadá mě prostě - "O čem je život"... :-) Jsou tam zhuštěné poznatky duchovní vědy z mnoha oblastí, a tak můžou svou náročností leckoho odradit. Koho ale neodradí, najde v nich úžasný poklad... :-)


juvelinokivi
18.03.2018

Stručný přehled jednotlivých oborů duchovní vědy obsahuje pozoruhodné myšlenky a postřehy, ale pro vstup do antroposofie bych ho zrovna nedoporučila - množství nových pojmů by mohlo "nezasvěceného" spíše odradit. Já jsem začala Steinerovy ideje vstřebávat knihou "O poznávání vyšších světů", která mi k takovému účelu přijde o dost vhodnější.