Pravda leží zde

Pravda leží zde https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458296/bmid_pravda-lezi-zde-cUc-458296.jpg 4 39 14

V malém městečku v Michiganu se ambiciózní novinářka Penny Hardjoyová spojí s místní ragbyovou hvězdou a sousedovic vědátorským synkem ve společné snaze najít ženina otce. Tento odborník na konspirační teorie zmizel a několik dalších lidí bylo nalezeno mrtvých v okolních lesích. Čím hlouběji Penny hledá, tím podivnější začínají věci být. Obyvatelé městečka opakují stále ta stejná slova, po hlavní ulici se potulují muži v černém a Penny zjišťuje, že ji začíná zrazovat paměť. Její průzkum ji zanedlouho zavede na místo hluboko v lesích, kam kdysi dávno dopadl meteorit. Pokud chce najít odpovědi, Penny bude muset znovu zvážit význam slova „skutečný“...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Truth Lies Here , 2018


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
14.09.2023 5 z 5

I když je kniha určena spíše pro -náctileté, a to už (bohužel nebo bohudík?) dlouho nejsem, tak mě tento tajemný příběh plný záhad velmi bavil.

Artep25
26.04.2023 4 z 5

Ale jo . I když taky nejsem cílovka a mám nějaký ten křížek ,tak jsem si to celé přečetla a nebylo to špatný .Určitě prima oddechovka .


Annkag
29.03.2023 3 z 5

Jako mladá duší jsem po téhle knize sáhla a nemrzelo mě to.
Příjemné,spádové čtění navozující pocit tajemna vás nenechá knihu odložit.

Amitiel76
28.08.2022 4 z 5

No to nebylo nebylo vůbec špatné! Sice byla kniha nejspíš určena jako čtení pro mladší generaci, ale i přesto mě nečekaně bavila. Toto téma nevyhledávám. Sci-fi literatura jaksi není můj šálek kávy. O to víc jsem žasla nad tím, jak mě příběh dokázal strhnout a přišpendlit ke stránkám. Dobře se to četlo a postavy byly sympatické, i když ve věku mých dětí :-)
Malé městečko Bone Lake v Michiganu bylo domovem Penny Hardjoyeové do jejích dvanácti let, kdy se její rodiče rozvedli, a ona se s matkou odstěhovala do Chicaga. Nyní se do těchto míst vrací jen o prázdninách. A že jsou to místa opravdu podivná.... Kdysi tu v lese spadl meteorit. Vláda celé místo uzavřela a podrobila zkoumání. Původně prosperující městečko, je po uzavření místní továrny na plasty na pokraji úpadku. Lidé se stěhují, odcházejí za prací jinam, otcové opouštějí své rodiny. A pak se začnou ztrácet lidé, a v místních lesích je nalezeno několik zuhelnatělých těl. Co se tu skutečně stalo ? Kdo má všechny ty mrtvé na svědomí? Zdá se, že místní obyvatelé vědí víc, než jsou ochotní říct. A každý tu něco skrývá. K jaké tragédii tu vlastně došlo v minulosti, a k čemu se schyluje nyní?
Mysteriózní, podmanivý kousek, který nemůžete odložit. Možná se budete i trochu bát :-)

Luna5000
26.05.2022 4 z 5

Kniha vůbec nespadá do žánrů, o které bych měla zájem, přesto mě nezklamala, naopak mě příjemně překvapila. Byla velmi čtivá a co je pro mě důležité, děj mě stále překvapoval (hlavně i ten konec). Kniha je spíše určena pro Young adult čtenáře a je označena jako mystery, přesto doporučuji i těm, kteří nespadají ani do jedné kategorie a nebojí se sáhnout po něčem jiném.

Bulba
03.01.2022 4 z 5

Na to, že je mi asi o 50 let více, než těm, pro něž je kniha určena, se mi celkem líbila.

bupilla
07.12.2021 3 z 5

Taká milá oddychovka, čítalo sa to dobre, taká priemerná kniha pre mládež.
Jej žánrové zaradenie trochu klame, človek by podľa neho očakával thriller pre dospelých a pritom je to príbeh so sci-fi prvkom pre násťročných.
Kniha je ale celkom originálna, nápad je fajn, aj keď nie celkom dotiahnutý, ale zas až tak mi to nevadilo :)
Po knihe som siahla, keď som mala vyslovene chuť na niečo jednoduché, pomaly plynúce a nenáročné a dobre som spravila. :)
Čo sa týka sci - fi zápletky, nečakajte nič super premyslené, vysvetlené, nič technické ani vedecké...kniha sa oveľa viacej venuje vzťahom medzi dospievajúcimi a ich rodičmi.
Za prečítanie stojí, ale raz stačilo a určite sa k nej nebudem vracať.

Leena
03.09.2021 3 z 5

Když jsem četla záložku, myslela jsem si, že Penny je dospělá žena.
A tudíž, že i příběh bude vyspělejší.
Ale zatím je to takové oddechové, nenáročné, místy až naivní čtení pro teenagery:-)
Nenadchne, neurazí.
Spíše pro náctileté.

Kenan
15.08.2021 4 z 5

Bylo to čtivé a napínavé. Jen ten závěr už dle mého byl mírně ujetý :). Ale nenudilo mně to. Knihu jistě víc ocení mladší čtenáři.

barack
10.07.2021 4 z 5

Okay...

petuzla5591
13.05.2021 4 z 5

Fajn čtení, které mě nutilo číst neustále dále. Zajímavé rozuzlení, přesto jsem čekala malinko více.

muchomurka
10.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Uf, mám to za sebou. Kdyby mi bylo 15, knížka by se mi asi líbila a zhltla bych ji. Teď jsem se u ní akorát trápila. Moje chyba, že jsem si nezjistila, že je to knížka pro dospívající dívky a ne thriller, jak jsem si myslela. Nápad super, ale kdyby ho tak zpracoval nějaký autor pro dospělé čtenáře, bylo by to zajímavé.
Takto to byl příběh, kdy největší dilema hlavní hrdinky bylo, co cítí k Micahovi a co k Dexovi. A mezitím si hrála na detektiva, pletla se, kam neměla a přišla si strašně dospělá (typický puberťák). Bylo to tak otravné a zvlášť to, že agenti FBI byli úplní žabaři proti ní.
V celém to příběhu byly dost neuvěřitelné pasáže, hlavně chování dospělých v některých situacích a to mě dost dráždilo. A nejvíc mě naštvalo, že Penny poznala, že jí nepíše otec, protože jí vždy a za každých okolností říká Penelope, ale na konci příběhu ji oslovoval Pen a to nejednou. Takže jako cože?

aruba
06.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha je určená spíš pro mladší čtenáře, ale i tak mě celkem zaujala. Je čtivá, i když podle mého názoru tam na konci zůstalo pár otázek ne úplně uspokojivě zodpovězených. Líbila se mi ale hlavní myšlenka knihy, která se zabývá tématem pravdy a lži, že nikdy nic není úplně černobílé, každý má svou pravdu, která se může dost výrazně lišit od pravdy druhého člověka a taky, že někdy je prostě snazší věřit naprosto neuvěřitelnému výmyslu, než nudné, ale nepříjemné pravdě, což je pořád dost aktuální téma.

Kačka655
06.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Od knihy jsem
čekala více.. Penny se snaží najít svého otce a přitom se snaží rozluštit vše o nehodě v továrně.. Není to špatné ale mohlo to být lepší :-)

Štítky knihy

záhady mysteriózní, mystéria pátrání v minulosti meteority

Autorovy knížky

2021  70%Pravda leží zde

Kniha Pravda leží zde je v

Právě čtených1x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce84x
Chystám se číst47x
Chci si koupit12x