Křídový panáček 1/7

Křídový panáček 1/7 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481908/bmid_kridovy-panacek-FKC-481908.jpg 4 125 24

Prašina - kroniky série

1. díl >

Ode dne, kdy se Prašina proměnila, uplynuly dva roky. Čtvrť už není černým ostrovem uprostřed zářícího města. Nad starými střechami se teď tyčí siluety jeřábů, kamenné domy vyklízí prostor sklu a oceli a dávná tma nevyhnutelně prohrává svůj boj se světlem. Do probouzející se pražské čtvrti přichází za novým životem zakřiknutý mladík Vašek a brzy na vlastní kůži pocítí, že zdejší klid je jen zdánlivý. Na Prašině začne řádit tajemný žhář a na ohořelých stěnách se objeví podivný symbol. Pod slupkou všedního života dřímají stará tajemství. Vesmír knižního fenoménu Prašina se rozrůstá v komiksové sérii. Podmaní si stávající fanoušky a fanynky stejně jako čtenáře, kteří se teprve chystají záhady Prašiny objevovat. Každý měsíc najdete u všech knihkupců, kterým není osud tajemné čtvrti lhostejný, nový napínavý sešit. Čekají vás nové příběhy, noví hrdinové a výpravy do budoucnosti i minulosti. Toto jsou kroniky Prašiny.... celý text

Přidat komentář

Karolína18
05.04.2024 5 z 5

Přidám jeden komentář za všechny díly. Pokračování se mi moc líbilo. Vše bylo nápadité. Komiksy dokázaly navázat na atmosféru samotných knih, veškeré tajemno a napětí jsem zřetelně cítila i tady. Textu bylo opravdu málo, po grafické stránce se mi komiks moc líbil.

dr.horrible
26.12.2023 4 z 5

Čítanie na 10 minút, ale nažhavilo ma to na knihu.


Katka244
07.11.2023 5 z 5

Takové příjemné odpočinkové čteni.

MaxíkD.
25.10.2023 5 z 5

Je to jiné, než trilogie. Není to špatné, ale trilogie je lepší.

puczmeloun
15.06.2023 4 z 5

Krátké, jasné, výstižné. Vůči trilogii knižní Prašiny jsem byl mírně kritický, tamní "mínusy" se však v prvním díle Křídového panáčka neobjevují (uznávám, že je to však opravdu velmi útlá knížečka). Atmosféra je taková, jak má být, objevují se ne/nápadné odkazy na předchozí roky, předkládá se nám nové tajemství a jeho vyšetřování zrovna začíná i se "zapojením" hlavní postavy. Kresba padne textu jako ulitá, dávkování jednotlivých scén i detailů hezky promyšlené. Jsem zvědav, zda si to udrží nastavenou laťku, jsem příjemně navnaděn...

deedulka
19.05.2023 4 z 5

Musím souhlasit s většinou komentářů, že je komiks opravdu kraťoučký. První půlka je téměř beze slov, jen hltáte tu atmosféru Prašiny a následně se dozvíte, co se bude dít. A je konec. Místo 7 dílů bych klidně uvítala třeba 3 o něco tlustší. Ilustrace jsou skvělé a k příběhu se výborně hodí. Jsem však spíše knižní typ, tak bych uvítala více textu. Klidně i raději knihu s více ilustracemi. :-) Finančně by to vyšlo i levněji. Přijde mi to takové za hodně peněz málo muziky, když to porovnám s knihou. Ale nevím popravdě, jaké jsou reálné náklady u komiksu. Začala jsem číst, až když jsem měla doma všechny díly. Nevydržela bych 5 minut číst a pak měsíc čekat na pokračování. :-) Jsem zvědavá, jak se bude příběh odvíjet.

TaLu
20.04.2023 4 z 5

Ilustrace naprosto přesně vybarvují slova, a čtenář se opět ocitá na Prašině. Elektřina sice funguje, ale ta zář, která se rozlévá, s ní nemá nic společného.

broskev28
27.03.2023 3 z 5

Já jsem asi divná - knižní Prašina mě nijak neuchvátila a komiksy vlastně čtu nerada. Tak proč jsem tohle vůbec otevřela?
Ale světe, div se, mně se to docela líbilo! Pravda, pominu ten minimalismus - jako ekologicky se chovající člověk uvažuju, kolik obálek jsme mohli ušetřit, kdyby z toho Paseka udělala jednu komiksovou knihu/sešit! A možná (velmi pravděpodobně) by to vyšlo levněji i nás čtenáře. Ale jinak jsem příjemně překvapená a určitě se pustím do dalších dílů.

Atlantis
11.01.2023 3 z 5

Z prvního sešitu mám spíš pocit ždímání peněz. Hodně prázdné vaty, statické panely. Ale ta atmosféra tady je a potenciál je obrovský. Uvidíme, co bude dál, jako rozjezd přijatelné.

koudja
12.11.2022 3 z 5

Dobré a hezké, jen trošku obsahově slabší rozjezd. Kdybych neměl už další 3 díly, asi bych byl mírně zklamán délkou.

BrooksWasHere
17.09.2022 4 z 5

Prvá časť ponúka veľmi pomalý a neuveriteľne tajomný úvod do komiksového sveta Prašiny, a ja som s tým celkom spokojný.

Jediné, čo mi prekáža je to, že sa tvorcovia rozhodli tento príbeh rozdeliť až na sedem dielov, a nespracovali ho do jedného veľkého komiksu (mne by teda nevadilo si zaň priplatiť).
Kvôli tomu som si počkal, kým uzrú svetlo sveta aspoň prvé tri časti, takže sa idem hneď teraz vrhnúť na druhý diel.
No prvej časti dávam 85 %

haki34
31.08.2022 3 z 5

koupeno pro dceru a samozřejmě přečteno ;) ilustrace hezké, nicméně samotný příběh se mi zdá takový..namlsávací..kupte si další, kupte si další..kde nic, tu nic, naznačíme, rozvineme, uvidíme jak dál...pro fanoušky Prašiny nicméně doporučuji !

Mistři
31.07.2022 5 z 5

Prostředí prašiny se není přenáší na krásné ilustrace kde vypadá ještě líp. Těším se na další díl.

Ivan Kučera
30.06.2022 3 z 5

Zatiaľ ťažko povedať, keďže máme dočinenia s úvodom. Uvidíme, s čím prídu nasledujúce diely. Jednotku máte prečítanú za pár minút, keďže je útla a obsahuje viacero strán, na ktorých nie je žiadny (alebo minimálny) text. To je ale v poriadku, komiks je samozrejme odnepamäti médium vyjadrujúce sa prioritne obrazom, nie textom. Páčila sa mi retro nostalgická atmosféra štvrti, ktorej staré budovy (plné úžasných tajomstiev) sú bezohľadne búrané a na ich miesto ako huby po daždi vyrastajú priemyselné štvrte, obchodné centrá, moderné predajne. Staré (dobré?) časy nenávratne miznú v nenávratne a spolu s nimi aj ich pôvodní obyvatelia. Starnú, umierajú a po nich prichádza na scénu generácia, ktorá akoby si minulosť nevážila resp. ju nezaujíma. Palec hore za textové bonusy a vysvetľujúce texty, vďaka ktorým by do Prašiny bez problémov mali preniknúť i čitatelia, ktorí nečítali románovú trilógiu (komiksy sa odohrávajú po nej a s inými postavami, len prostredie pochopiteľne zostalo staré). Do detstva ma vrátil zošitový formát, ktorý mi pripomenul 90. roky, kedy mi rodičia kupovali Záhadných Spider-Manov, Conanov, Bublinky a tonu ďalších komiksov. Nakreslené je to dobre, ale problém mám so scenárom, ktorý (minimálne v prvom zošite) neprišiel s ničím, čo by ma nakoplo k čítaniu pokračovaní. Dýcha z toho síce fajn foglarovská architektonicky-stínadlovská atmosféra, ale v tomto som čakal predsa len oveľa viac. Napriek tomu do dvojky určite pôjdem a potom uvidím.

bazyk21
12.06.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

robin9739
03.06.2022 4 z 5

Na první pohled mě zaujala kresba a celkové velmi kvalitní grafické zpracování. Sešit je na můj vkus velmi krátký, ale jako mladší jsem různé sešitovky četl, takže mě to vrátilo do mých mladších let. Další věc, která mě vrátila do mého dětství je samotná Prašina. Jako jedinec, co chodil do skautů, turisťáku a četl Foglara a Štorcha, navíc sbíral ABC a Čtyřlístek, prostě měl rád dobrodružné příběhy všeho druhu, jsem byl Prašinou mile překvapen. Komiks má atmosféru, kresba je zajímavá a líbivá. Celkově dobře vykresluje dobrodružný život v Prašině.

Závěrem se jedná o dobrodružnou komiksovou jednohubku, která se odehrává v dobře vykreslené atmosférické Prašině a já jsem zvědavý jaká dobrodružství si pro nás toto místo do budoucna připravilo. Určitě si myslím, že nám má Prašina co nabídnout!

Norri
30.05.2022 5 z 5

První sešit Prašiny jsem si koupil proto, aby se mi měl Karel Osoha do čeho podepsat. Do té doby jsem o Prašině slyšel jenom v televizi. Teď vím, že si určitě budu kupovat i další díly. Nejenom že je to úžasně nakreslené a pěkně to pracuje s panely, ale také mě zajímá, jak to bude pokračovat. Těch 24 stránek komiksu jsem měl přečtených až příliš rychle a chci více…

Emily82
02.05.2022 5 z 5

Běžně komiksy nečtu, ale trilogie mě nadchla tak, že jsem musela mít i toto. A už se těším na další díly.

Magdiczka
02.05.2022 5 z 5

Tak jako se knižní Prašina přirovnává k Foglarovkám tak stejně se dá tahle komiksová série přirovnat k temnějším dílům Rychlých šípů. Taky mi z toho běhá mráz po zádech.
Možná je škoda, že to nečtu až když jsou všechny díly na světě. To čekání bude opravdu dlouhé...

dawson321
20.04.2022 5 z 5

Škoda, že je to tak krátké. Nicméně ilustrace jsou moc pěkně udělané a příběh mě navnadil i na další díly. Jsem rád, že se po čase zase mohu přenést do Prašiny, která i přes to, že se značně modernizuje a proměňuje, si uchovává svůj tajemný ráz.

Štítky knihy

české komiksy

Autorovy další knížky

Vojtěch Matocha
česká, 1989
2018  84%Prašina
2019  85%Černý merkurit
2020  83%Bílá komnata
2022  84%Křídový panáček 1/7
2021  89%Prašina: Kompletní trilogie

Kniha Křídový panáček 1/7 je v

Přečtených165x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených6x
Knihotéce68x
Chystám se číst23x
Chci si koupit9x
dalších seznamech4x